Test af dashcams/bilkameraer her – find det bedste bilkamera

1. oktober 2019 marts 31st, 2020 No Comments af
Bilkamera

Har du brug for et nyt dashcam til din bil? Vi har testet fem af de nyeste dashcams på markedet. Det hjælper dig med at finde et bilkamera, som gør dig mere sikker i trafikken. De specielle kameraer til bilen, også kaldt for dashcams, er en god sikkerhedsforanstaltning, fordi de optager dit uheld. Vi har testet de billigste og dyreste kameraer og fundet det bedste dashcam til den bedste pris.

Lad os komme i gang med denne bilkamera test, så vi sammen kan finde ud af, hvilket dashcam du bør vælge.

Garmin Dash Cam 65W
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.608,00 Til forhandler

Et kompakt bilkamera med vidvinkel, så du nu kan fange mere af dine omgivelser i bedre kvalitet. Det er det første dashcam i denne test.

 • Videokvalitet: 1440p med HDR i 60 fps
 • Objektiv: 180 grader
 • Integreret GPS: Ja
 • Skærm: 2” LCD, 320 x 240
 • Lagring: 256 GB SDHC-kort.

Garmin Dash Cam 65W er en af de nyeste modeller hos Garmin. Det er storebroren til det populære Garmin Dash Cam 55 i denne test, men det er stadig lige så kompakt og nemt at bruge som sin forgænger. Det har fået en bredere vinkel. Det er gået fra 122 grader i 55-modellen til hele 180 grader i 65W-modellen, hvilket giver kameraet en utrolig bred vinkel, når det filmer.

Dette dashcam har HDR

En ny feature ved dette dashcam er, at det leverer HDR-optagelser (High Dynamic Range). Bilkameraet skifter således på tværs af forskellige kontraster i horisonten. Hvis der er meget sol og skygge på samme tid, vil det automatisk skifte mellem disse kontraster og skabe et homogent og flot billede.

De 60 fps (frames per second) gør desuden sit til, at din videokvalitet er knivskarp og giver dig en utrolig livagtig gengivelse af omgivelserne. Det er klart en af testens største overraskelser.

65W fungerer særlig godt sammen med appen Garmin Drive. Denne app gør det muligt at forbinde hele fire kameraer i bilen på én gang. Det skaber den ultimative biloptagelse, når du har en 360 graders videodækning af din kørsel.

Batterilevetiden er på ca. 30 minutter, hvilket er tilstrækkelig i de flestes tilfælde. Sammenlignet med de andre kameraer i denne test er batterilevetiden højere end gennemsnittet.

De fleste ønsker, at bilkameraet skal være tilsluttet bilen hele tiden, og batteriet er derfor ikke så vigtigt. Du kan få en professionel til at installere kameraet i din bil, og derefter har du bl.a. mulighed for at holde øje med den, mens den holder parkeret.

Bedømmelse af Garmin Dash Cam 65W

Garmin Dash Cam 65W er et bilkamera med en kompakt størrelse, høj opløsning samt en vidvinkel på op til 180 grader. Desværre er batteritiden kun på 30 minutter, hvilket i en verden med flere og flere trådløse devices selvfølgelig ikke er optimalt. Dog ligger det over gennemsnittet, når vi sammenligner med de andre dashcams i denne test.

I testen er dette dashcam et af de bedste på markedet lige nu, da det har rigtig gode kombinationsmuligheder og kan bruges sammen med appen Garmin Drive, hvorfor det er selvskrevet til vores bilkamera test.

Køb Garmin Dash Cam 65W

www.proshop.dk

Nextbase 312GW
ForhandlerTotalprisLæs mere

Nextbase 312GW er næste bud i vores bilkamera test med en god videofunktion og farveskærm.

 • Videokvalitet: 1080p HD i 30 fps
 • Objektiv: 140 grader
 • Integreret GPS: Ja
 • Skærm: 2.7” LCD
 • Lagring: 128 GB Micro SD-kort.

Nextbase 312GW laver rigtig gode optagelser af din og andres kørsel. Derudover har kameraet HD-video, som optages gennem en Sony Exmor R CMOS-sensor. Det giver skarpe og klare optagelser, så ingen detaljer går til spilde. Derudover fungerer det til natkørsel. Den integrerede GPS gør det muligt at gengive alle dine ture på Google Maps og samtidig lokalisere, hvor bilen havnede i et uheld.

Testens flotteste skærm

Kameraet har en stor farveskærm, hvilket er en fantastisk feature sammenlignet med de andre dashcams i denne test. Det er både en fordel, hvis du har svært ved at se på mindre displays. Nextbase 312GW sørger desuden for, at du får alle optagelser med, mens du parkerer. Det har parkeringsmodus, der automatisk optager to minutter, hvis bilkameraet fanger bevægelser eller anden aktivitet omkring bilen. Det er virkelig et stort plus ved dette kamera.

Bilkameraet har et internt batteri, der sørger for, at det forbliver i dvale, når du parkerer. Således skal du ikke have en ledning i dette dashcam, mens du parkerer.

Batterilevetiden er på knap 30 minutter. Det betyder, at du altid skal have strøm tilsluttet kameraet, når du skal filme. Størrelsen på dette bilkamera gør det til en af de større modeller på markedet. Det kan give visse udfordringer, da udsynet gennem bilens forrude reduceres. Udefra er det også lettere at spotte for blandt andet tyve.

Bedømmelse af Nextbase 312GW

Samlet set har dette dashcam en suveræn opløsning, der sammen med CMOS-sensoren giver et klart og ens billede i al slags vejr. Det får dig til at se de små detaljer på vejen, som du ellers ikke vil kunne se. Den store skærm gør det muligt for folk med nedsat syn at se videoen. Den store ulempe er, at det ikke er det meste kompakte dashcam, hvilket godt kan tiltrække uønsket opmærksomhed.

Køb Nextbase 312GW her:

www.proshop.dk

Garmin Dash Cam 55
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.402,00 Til forhandler

Størrelsen på dette dashcam er god, og så får du det til en særdeles favorabel pris.

 • Videokvalitet: 1440p
 • Objektiv: 122 grader
 • Integreret GPS: Ja
 • Skærm: 2” LCD
 • Lagring: 64 GB Micro SDHC-kort.

Garmin Dash Cam 55 er et mindre dashcam – både i forhold til de andre dashcams i testen, men også at holde i hånden. Alene af den grund er det et kamera, som du kan have i bilen, uden du eller andre lægger synderligt mærke til det. Nok mest fordi det er skabt til at sidde bag bakspejlet.

Det kan sluttes til bilens strøm gennem bilens cigarettænder eller kobles til bilens interne strøm. Garmin har lavet et særdeles driftssikkert dashcam, og det har de gjort rigtig godt. I forhold til de andre dashcams er det let, lækker og kan de ting, som et bilkamera skal kunne – nemlig at optage video og ikke andet – i god kvalitet.

Lige meget hvilken strømkilde du slutter det til, er det klar til at optage, hvis der skulle ske en kollision. Er det koblet direkte til bilens strømforsyning, vil det også optage video, når du parkerer, og hvis nogen kører ind i bilen.

Dette dashcam er perfekt til det, det skal kunne

Du undgår at blive distraheret af dette kamera, både på grund af dets størrelse, men også fordi det er gemt væk under kørslen. Garmin Drive-appen gør det muligt at forbinde kameraet til internettet, så du kan downloade gemte optagelser, når du har brug for dem. Dertil kommer GPS-funktionen, der gør det muligt at få detaljer om ulykkens tid og sted.

Bedømmelse af Garmin Dash Cam 55

Garmin har udviklet et af de mest kompakte dashcams på markedet. Dets størrelse og design samt videokvalitet og funktioner gør det uden tvivl pengene værd, hvis du sammenligner Dash Cam 55 med de andre modeller i vores dashcam test. Det har indbygget GPS og et godt batteri, så du kan både benytte det sammen med bilen og uden. Er du til funktionsdygtige gadgets, der har de mest almindelig features? Så er dette bilkamera til dig.

Køb Garmin Dash Cam 55 her:

www.proshop.dk

Blackvue 590
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.742,95 Til forhandler

Blackvue 590 har et stilrent og industrielt look, der giver dig en masse forskellige features – såsom cloud-service og STARVIS-sensor – alt sammen er med til at gøre det til en stilmæssig testvinder, som dermed også selvskriver den til vores bilkamera test.

 • Videokvalitet: 1080p i 60 fps
 • Objektiv: 139 grader
 • Integreret GPS: Ja
 • Skærm: Ingen
 • Lagring: 256 GB Micro SD-kort.

Blackvue 590 er et professionelt kamera og testens dyreste. Det har et stilrent og industrielt look, som passer perfekt til dig, der går efter et bilkamera, der ser teknisk ud. Det er designet til at placere bag dit bakspejl. Du har også mulighed for at koble kameraet til bilens interne strøm, hvilket tænder bilkameraet, når du starter bilen, og så holder det øje med, hvem der muligvis støder ind i din bil, mens den holder parkeret.

Det har rigtig mange fine features. Det har STARVIS-sensor, som sikrer dig en ordentlig videokvalitet, både om natten og dagen. Der er derudover mulighed for at sætte et supplerende bagudvendt kamera op og forbinde kameraerne med hinanden via wi-fi. Disse funktioner opvejer den manglende skærm, fordi du nu bruger din smartphone som skærm i stedet.

Brug dette dashcam sammen med din smartphone

Blackvue 590 og din smartphone arbejder utrolig godt sammen, hvilket gør det nødvendigt at have en smartphone for at få det fulde udbytte af dette kamera. Ud over du kan se dine optagelser på din Blackvue-app, ændrer du også mange af dine indstillinger i denne app.

I det hele taget er dette et af de mest funktionsdygtige dashcams i testen. Alle disse features kommer med en pris, og det er ikke det billigste dashcam på markedet. Det er forholdsvist dyrt, men hvis du skal have de fedeste gadgets, koster det. Du skal desuden kunne lide det fabriksagtige look, der ikke har det samme cool og kompakte look som Garmins dashcams.

Bedømmelse af Blackvue 590

Det er et dyrt dashcam i forhold til de andre i  denne dashcam test, men hvis du vil have et solidt dashcam spækket med gode funktioner, så skal du vælge Blackvue 590. Dets STARVIS-sensor er fænomenalt til vinterkørsel eller til dig, der kører meget om natten. Dets design ligner noget, der er kommet direkte fra fabrikken. Det er det, der giver det et lidt råt og teknisk udtryk, som mange af de andre bilkameraer ikke har i denne test.

Køb Blackvue 590 her:

www.skiftselv.dk

Transcend DrivePro 200

Med denne model fra Transcend livestreamer du din kørsel til din smartphone gennem en wi-fi-forbindelse, og kameraet har desuden en CMOS-sensor. Alt kommer i et smart og kompakt design. Det er testens vinder, hvad angår livestreaming.

 • Videokvalitet: 1080p i 30 fps
 • Objektiv: 160 grader
 • Integreret GPS: Ja
 • Skærm: 2.4” LCD
 • Lagring: 128 GB Micro SD-kort.

Dette Transcend Drivepro 200 har en wi-fi-forbindelse, der gør det muligt at streame video fra dit bilkamera til din smartphone. Du sætter alt op i den tilhørende app (både til iOS og Android), så du ikke behøver at foretage opsætningen på kameraet.

Dine optagelser begynder automatisk, når kameraet er tilsluttet bilens strømforsyning. Dertil er der en G-sensor, som automatisk gemmer de sidste 50 sekunder, når bilkameraet opfanger en kollision eller anden aktivitet omkring bilen. Dette dashcam fra Transcend er særlig kompakt, hvis vi sammenligner det med de andre dashcams i testen, men det mangler dog en GPS-feature. Du får derudover en speciel sugekop til vinduet og et 16 GB Micro SD-kort med.

Du kan bl.a. tilkøbe et bagudvendt kamera, som fungerer på samme måde som det frontvendte kamera. Det betyder, at kameraet kan optage uheld hele vejen rundt om bilen.

Bedømmelse af Transcend DrivePro 200

Alt taget i betragtning får du et kompakt dashcam, der er let at opsætte og har nogle gode kombinationsmuligheder, når det gælder dit bilkamera og din smartphone. Wi-fi-forbindelsen til livestreaming er en fed feature ved denne model. Dertil er den tilhørende app rigtig god, og kameraet er klart testens bedste onlinemodel.

Grundlaget for denne bilkamera test

Dashcams er bilkameraer, der sidder ved bilens instrumentbræt (dashboard) og deraf navnet. I modsætning til andre kameraer på markedet er et dashcam et sikkert værktøj til at overvåge de aktiviteter, der foregår rundt omkring bilen. Det, som vi også har lagt vægt på i denne test, er kameraets generelle ydeevne set i forhold til prisen.

Du skal købe det bilkamera, som giver mening, både prismæssigt, men også funktionsmæssigt. Kvaliteten på produktet svarer til, hvor godt prisen og funktionerne stemmer overens med dine behov. Du bør købe et lidt billigere dashcam, f.eks. Garmins 55, hvis du er okay med, at det ikke er video af allerhøjeste kvalitet.

Dit valg af dashcam kommer også meget an på, om du gerne vil have, at din smartphone skal arbejde sammen med dit kamera til bilen eller ej. Det er for nogle producenter et must, at du henter deres app til din telefon og bruger den sammen med. Softwaren til dit bilkamera skal du også være opmærksom på, når du kigger efter et nyt dashcam. Andre foretrækker bare kameraet til bilen og har et hukommelseskort, hvor de kan gemme deres optagelser på, uden at de behøver den medfølgende software.

Vi håber, at du finder det rette valg, og at vores dashcam / bilkamera test kunne hjælpe dig på vej.

Relaterede artikler

Alt om Nintendo Switch
Elektronik No Comments

Alt om Nintendo Switch

Nintendo Switch er en af de mest populære spillekonsoller i dag. I denne omfattende guide vil vi dykke ned i alle aspekter af Nintendo Switch, fra grundlæggende oplysninger til de…
Idéer til din virksomheds markedsføring
Elektronik No Comments

Hold din telefon som ny

Der findes ikke noget værre end synet af en stor, tyk ridse tværs henover en funklende, ny telefon… vi kender det alle sammen, og ved at det smerter dybt inde…
Elektronik No Comments

Er NFT’er blot en dille eller en moderne investering?

Det er svært at gøre sig helt klog på NFT’er. Er det bare det sidste nye skrig, fordi der nu engang altid skal ske noget nyt, eller bliver NFT’er investeringsobjekter…
Sådan får du et bedre forhold til din smartphone
Elektronik No Comments

Sådan får du et bedre forhold til din smartphone

I dag har de fleste af os en smartphone, som vi er dybt afhængige af til kommunikation og til at få ordnet hverdagens gøremål. Men flere og flere af os…
Sådan beskytter du din computer, når du investerer online
Elektronik No Comments

Sådan beskytter du din computer, når du investerer online

Det er blevet helt utroligt nemt at investere online. Man kan blot bruge en online handelsplatform direkte fra sin computer eller telefon. Men det er indebærer desværre en risiko for…
Anmeldelse av AVG Antivirus
Elektronik No Comments

Anmeldelse av AVG Antivirus

Dersom du ikke allerede har et antivirusprogram på datamaskinen din, er det absolutt på tide å skaffe seg et. Antivirusprogram kan hjelpe mot ekstremt mye og kan også forlenge levetiden…
Derfor er det vigtigt at beskytte din computer med et antivirusprogram
Elektronik No Comments

Derfor er det vigtigt at beskytte din computer med et antivirusprogram

Du har nok allerede hørt det før, hvor vigtigt det er at beskytte sin computer og sine data. Men faktisk er der stadig mange, som ikke gør det. Cyberkriminalitet er…
Idéer til din virksomheds markedsføring
Elektronik No Comments

Sådan beskytter du din smartphone

De fleste ved, at det er en god idé at beskytte sin computer med malware ved at hente et antivirusprogram. Men faktisk kan det også være en god idé at…