Test af glattejern 2020 – Find dit nye glattejern her i testen

13. februar 2020 december 14th, 2020 No Comments af
Glattejern test

Leder du efter et glattejern, så du kan få styr på håret, eller er du på jagt efter et nyt glattejern? Så har vi nemlig samlet nogle af de bedste glattejern, der er på markedet i 2020. Vi har udvalgt vores testede produkter ud fra test, som er foretaget af eksperter. På den måde er vi nemlig sikre på, at vi kun anbefaler dig det allerbedste. Glattejernene er blandt andet testet af det engelske Goodhousekeeping.com og Independent.com.  Læs vores test af glattejern, så du har mulighed for at finde det bedste glattejern til dit hår.

Hvad skal et godt glattejern kunne?

For at man kan teste et glattejern, er det vigtigt at slå fast, hvad det vil sige at være det bedste glattejern på markedet. Heldigvis er et glattejern et meget simpelt redskab, der oftest har et nemt og brugervenligt design med lækre features, som er det, vi holder allermest af at teste.

Vi mener, at et glattejern skal kunne levere en høj varme, men det må heller ikke blive for varmt, så det kan komme til at skade håret, eller det bliver for varmt at holde om. Derudover skal det have nogle gode, brede plader i høj kvalitet, så du nemt og hurtigt kan komme igennem håret, selvom du har tykt hår. Det vil sige, at vi blandt andet har holdt godt øje med:

 1. Pladerne
 2. Temperaturindstillinger
 3. Lækre, uundværlige features

Et glattejern har oftest et design, som gør, at det har nogle ekstra features som eksempelvis at kunne lave lækre, naturlige krøller i håret, holde håret glat i lang tid eller noget helt tredje. Det er dette, som vi i testen gerne vil have frem, så du er sikker på, at du får fingrene i det helt rigtige glattejern til dig og din hårtype.

Vælg et glattejern efter din hårtype

Der findes mange forskellige slags hårtyper, og vi anbefaler, at du går efter et glattejern, som passer godt til netop din hårtype. Man kan have tyndt, tykt, glat, kruset eller krøllet hår, hvilket er værd at tage højde for, når du er på udkig efter et nyt glattejern. Hvis du har meget tykt hår, kan det være godt at gå efter et glattejern, der har nogle høje varmeindstillinger – dog anbefaler vi, at du ikke sætter temperaturen op på fuld skrue til at starte med, men lige ser det an.

Hvis du derimod har meget fint og tyndt hår, vil det være fordelagtigt at gå efter et glattejern, som kan indstilles til nogle lavere temperaturer, da det ikke altid er nødvendigt for håret at få en så høj varme. På den måde passer du også bedre på dit hår, idet det ikke er sundt at give det en høj varme.

Testvinder – Goodhousekeeping.com
Ghd Glattejern - V Gold Classic Styler
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.519,95 Til forhandler
 • Keramisk belægning
 • 185 grader
 • Holder håret glat

GHD er et anerkendt mærke inden for hårprodukter og hårstyling, og de svigter bestemt heller ikke med deres GHD Gold Professional Styler, som Goodhousekeeping.com kårer som bedst i test 2020. Glattejernet får 86 points ud af 100, hvilket er et superflot testresultat. Det er et let glattejern, som ligger rigtig godt i hånden. Derudover har det nogle veldesignede plader, som er afrundede. Dette kan være en fordel, så det glider nemmere igennem håret, uden at det river håret af.

Glattejernet har en fast temperatur på 185 grader, hvilket det fasterholder, indtil det slukkes. Hvis man glemmer at slukke for glattejernet, vil det automatisk slukke sig efter 30 minutter. GHD Gold Professional Styler er derfor også meget fordelagtigt, hvis du til tider er kommet til at glemme at slukke for glattejernet derhjemme. Pladerne er belagt således, at dit hår vil føles og se mere skinnende ud, efter du har glattet det.

Ifølge testen fra Goodhousekeeping.com mente 87 % af testdeltagerne, at deres hår blev ved med at være glat efter en hel dag. Denne høje procentsats er også en af grundene til, at vi kårer GHD Gold Professional Styler som bedst i vores glattejern-test. Der findes nemlig ikke noget værre end at have brugt morgenen på at glatte sit hår, hvis det alligevel ikke er glat længere, når man kommer på arbejde.

Du kan også bruge GHD Gold Professional Styler til at style håret, hvilket betyder, at du ikke udelukkende behøver at bruge det til at glatte håret, men du kan også bruge det til at lave krøller, skabe et naturligt fald og mange andre styles.

Testvinder – Goodhousekeeping.com
Remington glattejern - PRO-Luxe Straightener S9100
ForhandlerTotalprisLæs mere
335,00 Til forhandler
599,00 Til forhandler
 • Keramisk belægning
 • 9 temperaturindstillinger: 150-230 grader
 • Holder håret glat

Remington Proluxe S9100 er også blevet testet af Goodhousekeeping.com, og det ender på en flot andenplads i kampen om at blive det bedste glattejern i testen. Det er med sine 85 points ud af 100 points kun et enkelt point fra at blive kåret som vinder. Du kan derfor sagtens tillade dig at have forventninger til dets resultater, når du lader det glide igennem dit hår. Remington skriver selv, at resultatet vil holde op til 24 timer, hvilket også betyder, at det lige pludselig ikke bliver spild af tid at stå at glatte sit hår fra morgenstunden.

Vi vil også gerne anbefale dette glattejern for dets mange temperaturindstillinger, hvilket vi helt sikkert synes er en fordel. Det har ni indstillinger, som er fra 150 grader og op til 230 grader. Når du tænder det, vil det helt automatisk varme sig op til 185 grader, hvilket er en meget fornuftig temperatur, da en temperatur på omkring de 185 grader ikke vil skade håret unødvendigt.

Remington Proluxe S9100 er også udstyret med en pro+ funktion, som gør, at det kun varmer sig op til 185 grader. De, der har testet glattejernet for Goodhousekeeping.com roser Remington for denne funktion, idet deltagerne påpeger, at deres hår føltes mere skinnende og blødere efter brug.

Ydermere bliver temperaturen vist tydeligt på en lille skærm, hvilket kan være en god sikkerhed for dig, så du ikke bruger glattejernet, hvis det er blevet for varmt til din type hår. Det får 4,5 ud af 5 for sit brugervenlige design, hvilket den lille skærm kan være en af grundene til. Glattejernet er let og vil derfor være nemt at styre, uanset om du vil glatte håret, lave krøller eller en anden styling.

Babyliss Glattejern - Elegance 235 Perfect Smoothing Fladjern
ForhandlerTotalprisLæs mere
739,95 Til forhandler
 • Keramiske plader
 • 3 temperaturindstillinger: 180-235 grader
 • Godt til tykt hår

Hvis du heller ikke gider at vente på, at dit glattejern bliver opvarmet til den rette temperatur, kan det være, at du skal overveje at vælge et glattejern fra Babyliss, som varmes op på blot 15 sekunder. Det er et af de bedste glattejern til tykt hår, idet det har nogle gode varmeindstillinger, som kan være nødvendige, hvis dit hår er meget fyldigt og tykt. Temperaturerne går fra 180-235 grader, hvorfor vi anbefaler dette glattejern til personer med tykt og fyldigt hår. Hvis du har glat hår, kan 180 grader godt være lidt for varmt, idet du sagtens vil kunne glatte håret ved en lavere temperatur.

Dets plader er knap tre centimeter brede, hvilket også taler til, at det vil kunne bearbejde tykt hår. Det er et glattejern, som har et design, der gør det muligt at lave fine krøller på grund af dets buede overside. Pladerne er fleksible, hvilket sørger for, at du hele tiden vil have et ensartet tryk i det hår, du lader glide igennem glattejernet. Du får derfor et funktionelt og brugervenligt design, som er nemt at benytte – og der går som sagt ikke mange sekunder, før du kan være i gang med at style håret på den måde, du gerne vil have det.

Derudover har Babyliss Elegance 235 Perfect et smukt design, som udstråler en god kvalitet og femininitet igennem den flotte rosegold farve. Du får tilmed en varmeresistent taske, som du kan bruge til at beskytte dit glattejern, hvis du eksempelvis skal ud at rejse eller andet. Dette glattejern er også lavet med en meget lang ledning, hvilket kan være en stor fordel, da det betyder, at du altid vil have ledning nok til at koble det til en stikkontakt og stadig være i nærheden at et spejl.

Anbefales af – Theindependent.com
Remington glattejern - Curl and Straight Confidence S6606
ForhandlerTotalprisLæs mere
599,00 Til forhandler
599,00 Til forhandler
 • Keramisk belægning
 • 5 temperaturindstillinger: 150-230 grader
 • Kan glatte og krølle håret

Vi har valgt at tage endnu et glattejern med fra Remington, idet dette glattejern er blevet anbefalet af Theindependent.com. Derudover skiller dette glattejern sig også meget ud i forhold til de ovenstående, da dets design vil gøre det muligt at lave krøller lige så godt og holdbart, som et krøllejern vil kunne lave. Du får derfor både et godt glattejern og krøllejern, hvilket de færreste kan sige nej til. Qua det også er et krøllejern, vil dets spids aldrig blive varm. Dette er helt sikkert et plus, da man oftest også kan bruge spidsen til at skabe kontrol over sin styling, mens man glatter sit hår.

Det har fem temperaturindstillinger, hvilket kan være meget fornuftigt, alt efter hvem der skal bruge glattejernet. Oftest vil det nemlig være sådan, at du ikke har brug for en høj temperatur, hvis du har meget fint og tyndt hår. Har du derimod tykt hår eller krøllet hår, vil det være nødvendigt at skrue længere op for temperaturen.

Udover dets temperaturindstillinger fra 150-230 grader er pladerne også belagt med antistatisk turmalin, som sørger for at efterlade et sundt og glat udtryk, når du er færdig med at glatte det. Denne belægning kan være fordelagtig for dig, der glemmer at putte noget varmebeskyttelse i håret, inden du glatter det. Antistatisk turmalin kan hjælpe mod kruset hår, idet det beskytter og holder på hårets glans.

Remington S6606S har også en rigtig god brugervenlighed, fordi det har små kamme til at sidde i siderne på pladerne. Kammene sørger for, at dit hår ikke bliver filtret, og du vil have nemmere ved at styre håret, mens du styler det.

5. Beurer HS60 – Et glattejern med et anderledes design

Anbefalet af – Goodhousekeeping.com
Beurer HS 60 glattebørste
 • Keramisk belægning
 • Temperatur: 120-200 grader
 • Glattebørste

Goodhousekeeping.com har givet dette alternative og innovative glattejern 77 points ud af 100, hvilket er et super fint resultat, når man tænker på den lidt anderledes udformning. Det er blevet mere og mere populært med en glattebørste frem for et glattejern, hvorfor vi selvfølgelig også gerne vil give dig muligheden for at overveje, om en glattebørste er noget for dig.

En glattebørste fungerer på den måde, at du tænder for den, hvor den derefter skal være varm. Den er hurtig til at opvarme, og derefter skal du frisere dit hår, som du vil gøre med en helt almindelig børste. På grund af dens varmeindstillinger vil håret blive glat, mens du friserer det. Glattebørsten fra Beurer er selvfølgelig lavet sådan, at den ikke gør dit hår elektrisk, men sørger for at du får et blødt, skinnende og glat look efter at have friseret dig med den.

Den er et godt og nemt alternativt til dig, der har svært ved at komme igennem dit tykke hår, specielt med temperaturindstillingerne in mente. Når man har tykt hår, vil man oftest skulle bruge en lidt højere temperatur, men vi vil dog anbefale, at man holder sig på omkring 180 grader – også selvom det er en glattebørste.

Beurer HS60 er en smart løsning, hvor du er sikker på, at der ikke er nogen filtknuder tilbage i håret, når du har glattet det. Vi anbefaler selvfølgelig, at du stadig bruger noget varmebeskyttelse, selvom den ikke glatter håret på samme vis, som et glattejern vil gøre – den kan trods alt stadig afgive en høj varme.

Anbefalet af – Goodhousekeeping.com
Remington glattejern - Keratin Protect S8598
ForhandlerTotalprisLæs mere
499,00 Til forhandler
 • Keramisk belægning
 • 5 temperaturindstillinger: 160-230 grader
 • Varmebeskyttelsescensor

Vi har valgt at medtage endnu et glattejern fra Remington i vores glattejern-test, hvor vi er på jagt efter det bedste glattejern i 2020. Vi mener nemlig, at dette fra Remington er en anbefaling værd, hvilket vi ikke er ene om. Goodhousekeeping.com har givet dette glattejern 82 points ud af 100, som er en rigtig høj score sammenlignet med de andre testede produkter af Goodhousekeeping.com. Derudover vil vi også gerne anbefale dig dette glattejern, hvis du til tider kommer til at glatte dit hår, selvom det stadig er en smule fugtigt – det har nemlig en meget lækker feature til dette problem.

Remington Kreatin Protect har en varmebeskyttelsescensor, der måler fugtindholdet i håret otte gange i sekundet. Det betyder, at hvis der bliver målt et højt fugtindhold, vil den automatisk skrue ned for varmen. Når man først har oplevet sådan en beskyttelsescensor, kan det være svært at leve uden. Varmebeskyttelsescensoren beskytter nemlig håret i højere grad, end et glattejern vil gøre uden en varmebeskyttelsescensor.

Goodhousekeeping.com giver det 4 ud af 5 stjerner for dets resultat, idet der var nogle af testdeltagerne, der oplevede, at glattejernet ikke kunne komme ordentligt igennem krøllet, tykt hår. Vi anbefaler derfor dette glattejern til dig, der har tykt hår med fald eller tyndt og fint hår. Det vil nemlig have lidt problemer, hvis du har meget tykt og krøllet hår ifølge Goodhousekeeping.com.

Det har fem varmeindstillinger, som begynder fra 160 grader op til 230 grader, og det har en opvarmningstid på blot 15 sekunder. Pladerne er af en keramisk belægning, der har mandelolie og keratin i sig. Dette vil uden tvivl også give et sundere udtryk i det færdige resultat, idet håret får nogle olier, imens du glatter håret.

OBH 3040 Glattejern
ForhandlerTotalprisLæs mere
176,00 Til forhandler
 • Keramiske plader
 • Maks-temperatur 200 grader
 • Fleksible plader

Dette glattejern er anbefalet af wupti.com, hvorfor vi også gerne vil have det med i vores test – specielt på grund af dets meget overkommelige pris. Leder du derfor efter et billigt glattejern, så kan det være, at du skal overveje OBH Artist Glossy Glattejern. Du får meget for pengene, og det vil være et fint glattejern, hvis du allerede nu ved, at du ikke kommer til at bruge det hver dag.

Pladerne er keramiske og belagt med keratin, der kan gå ind at give håret lidt glans. Derudover er pladerne også fleksible, hvilket sørger for, at der kommer et ensartet tryk, mens du glatter håret. Dette vil i sidste ende også give et mere ensartet resultat, idet der ikke er nogen hårtotter, der har fået mere varme end andre.

OBH Artist Glossy Glattejern har en lidt længere opvarmningstid, som er på to minutter, og det vil automatisk varme sig op til 200 grader. Du vil kunne indstille varmen, hvis du gerne vil have en lavere temperatur, når den har varmet sig op.

Glattejernets design er brugervenligt, og det har en flot, rød farve. Derudover vil det være muligt at låse glattejernet, så det er lukket sammen. Dette vil både kunne beskytte pladerne bedre, når du ikke bruger glattejernet, men det vil også sørge for at holde bedre på varmen, når glattejernet er i gang med at varme sig op. Der er altså tænkt over detaljerne med et glattejern fra OBH Artist Glossy Glattejern.

Gode råd, hvis du skal købe et glattejern

Vi anbefaler, at du går op i kvalitet, når det handler om et køb af glattejern, idet et dårligt glattejern sagtens kan være skyld i, at dit hår bliver slidt. De glattejern, som vi har anbefalet dig i vores test af glattejern, vil være i en god kvalitet, hvor du kan føle dig sikker, mens du glatter håret. Derudover kan det også anbefales, at du putter noget varmebeskyttelse i håret, inden du glatter det. Dette vil både sikre, at dit hår ikke tager for meget skade, men det vil også give et mere skinnende og sundt look bagefter.

Du kan også oftest se efter glattejernets plader, de kan nemlig give en god indikation om, hvilken kvalitet du kan forvente af glattejernet. Er pladerne lavet af metal eller keramisk belagte metalplader, vil det typisk være en indikation om en rigtig god og fornuftig kvalitet. Hvis pladerne er lavet af udelukkende keramiske plader, vil det typisk være et glattejern i en lavere prisklasse. Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke kan finde et glattejern med keramiske plader, der er af god kvalitet. Men et glattejern med keramisk belagte metalplader eller metalplader vil oftest have en længere levetid, derudover har de også en kortere opvarmningstid.

Har du spørgsmål, kan du altid gå til din frisør, der med alt sandsynlighed kan hjælpe dig. Det kunne eksempelvis være denne frisør trøjborg eller lignende.

Råd til at beholde et sundt hår under glatning

Det er som sagt ingen hemmelighed, at det kan være hårdt for håret at blive glattet hver dag, idet du udsætter det for høj varme. Det er derfor vigtigt, at du selv er opmærksom på det, hvilket du hurtigt kan blive. Vi vil komme med fem råd, så du opnår et godt og sundt resultat:

 1. Skru ned for varmen
 2. Put varmebeskyttelse i håret
 3. Glat aldrig vådt hår
 4. Fugt håret ved hjælp af gode olier
 5. Forkæl dit hår med en god fugtgivende hårkur

Rådene omhandler det sunde hår, da det er det, vi gerne vil have, at du husker på, når du glatter dit hår. Når man glatter sit hår, varmer man det, hvilket vil sige, at man tørrer det ud. Det er derfor vigtigt at bruge varmebeskyttelse. Derudover kan det i lige så høj grad være vigtigt at huske at fugte det med olier som eksempelvis arganolie eller macadamia eller tage ud at investere i en god hårkur eller hårmaske, som kan styrke håret og give det en ekstra omgang fugt.

Der er mange muligheder for, at du kan sikre dig, at dit hår forbliver sundt, hvilket vi på det kraftigste anbefaler, at du overvejer. Du vil måske også bemærke, at resultatet efter at have været en tur igennem glattejernet vil være virkelig flot og holdbart, hvis du husker at give dit hår lidt ekstra fugt, så det ikke kommer til at se slidt ud for hurtigt.

Råd til at få skabt det bedste resultat

Det kan være en rigtig god idé at dele sit hår op, hvis du har meget tykt hår. Når man har langt og tykt hår, kan det nemlig være lidt svært at holde styr på, om man har haft alt håret igennem glattejernet. Det kan derfor være mere overskueligt, hvis du inddeler håret i tre-fire dele, afhængigt af hvor langt dit hår er.

Hvis du bruger inddelingsteknikken, vil du også bedre kunne beskytte dit hår, da du kan putte varmebeskyttelse i håret i takt med inddelingen. Det betyder, at du vil ramme håret bedre med varmebeskyttelse, hvilket kan betyde, at dit hår bliver mindre slidt af glattejernet.

Hvordan krøller man sit hår med et glattejern?

Vi har skrevet i testen, at der er nogle af vores testede glattejern, der også vil være rigtig gode til at lave krøller med. Men hvordan laver man så de her lækre krøller, som vi alle går og drømmer om? Der findes et hav af mulige teknikker, alt efter hvilke slags krøller du går efter. Vi anbefaler, at du vælger et glattejern, der har fleksible plader, så du på den måde får glattejernet og håret til at samarbejde.

Hvis du går efter et naturligt fald, hvor der skal være nogle fine krøller i spidserne af håret, er teknikken heldigvis meget simpel. Du skal blot tage en lille hårtot og vikle den rundt om hele glattejernet, hvor du derefter vikler totten ind mellem pladerne og lader hårtotten glide gennem pladerne. Der vil derefter være en fin krølle, når du lader glattejernet glide igennem det.

Hvis du derimod går efter nogle lidt tydeligere krøller, vil vi anbefale, at du inddeler håret til at starte med, så du er sikker på, at der kommer krøller i hele håret. Når du har inddelt håret, skal du samle en lille hårtot, hvor du fører glattejernet helt ind til hårroden. Derefter skal du twiste enten mod højre eller venstre, alt efter hvilken side krøllerne skal vikles til, og lade glattejernet glide mod spidsen. Du vil få et rigtig smukt resultat med en masse fine krøller, hvis du benytter dig af denne metode.

Vi hos Produktzoom.dk anbefaler høj kvalitet

Vi har nu fundet frem til de bedste glattejern i 2020, som er blevet testet igennem Theindependent.com og Goodhousekeeping.com, der laver eksperttest. På den måde er vi sikre på, at vi kun anbefaler dig de allerbedste glattejern, som er i den højeste kvalitet. De udvalgte produkter er blevet udvalgt på grund af deres anbefalinger fra de officielle testresultater, at de har øje for kvalitet og ikke mindst på grund af, at de har nogle lækre features.

Vi anbefaler blandt andet, at du lægger mærke til pladerne: Hvis du har tykt hår, kan det være en god idé at se efter nogle tykkere plader. Har du derimod tyndt hår, vil pladerne ikke være et problem, da er det vigtigere, at du lægger mærke til mulighederne for temperaturindstillinger, så du ikke udsætter dit hår for højere varme end højst nødvendigt.

Hvis du vil prøve noget anderledes, synes vi, at du skal prøve glattebørsten fra Beurer eller Remington S6606S, der har et specielt design, som indbyder til at lave nogle lækre krøller.

Relaterede artikler

Alt om Nintendo Switch
Elektronik No Comments

Alt om Nintendo Switch

Nintendo Switch er en af de mest populære spillekonsoller i dag. I denne omfattende guide vil vi dykke ned i alle aspekter af Nintendo Switch, fra grundlæggende oplysninger til de…
Idéer til din virksomheds markedsføring
Elektronik No Comments

Hold din telefon som ny

Der findes ikke noget værre end synet af en stor, tyk ridse tværs henover en funklende, ny telefon… vi kender det alle sammen, og ved at det smerter dybt inde…
Elektronik No Comments

Er NFT’er blot en dille eller en moderne investering?

Det er svært at gøre sig helt klog på NFT’er. Er det bare det sidste nye skrig, fordi der nu engang altid skal ske noget nyt, eller bliver NFT’er investeringsobjekter…
Sådan får du et bedre forhold til din smartphone
Elektronik No Comments

Sådan får du et bedre forhold til din smartphone

I dag har de fleste af os en smartphone, som vi er dybt afhængige af til kommunikation og til at få ordnet hverdagens gøremål. Men flere og flere af os…
Sådan beskytter du din computer, når du investerer online
Elektronik No Comments

Sådan beskytter du din computer, når du investerer online

Det er blevet helt utroligt nemt at investere online. Man kan blot bruge en online handelsplatform direkte fra sin computer eller telefon. Men det er indebærer desværre en risiko for…
Anmeldelse av AVG Antivirus
Elektronik No Comments

Anmeldelse av AVG Antivirus

Dersom du ikke allerede har et antivirusprogram på datamaskinen din, er det absolutt på tide å skaffe seg et. Antivirusprogram kan hjelpe mot ekstremt mye og kan også forlenge levetiden…
Derfor er det vigtigt at beskytte din computer med et antivirusprogram
Elektronik No Comments

Derfor er det vigtigt at beskytte din computer med et antivirusprogram

Du har nok allerede hørt det før, hvor vigtigt det er at beskytte sin computer og sine data. Men faktisk er der stadig mange, som ikke gør det. Cyberkriminalitet er…
Idéer til din virksomheds markedsføring
Elektronik No Comments

Sådan beskytter du din smartphone

De fleste ved, at det er en god idé at beskytte sin computer med malware ved at hente et antivirusprogram. Men faktisk kan det også være en god idé at…