Hvordan finder du den bedste seng til din partner og dig?

15. januar 2021 februar 10th, 2021 No Comments af

Eksperter anbefaler, vi sover mellem syv og otte timer om dagen. Det vil sige, at vi på et år ligger i sengen i 2.548 timer, hvorfor alle fortjener en god seng. En god seng er et vidt begreb, for hvad der er dejligt for mig, behøver nemlig ikke være dejligt for dig. Heldigvis bliver der lavet rigtig mange forskellige modeller, og du vil derfor – med lidt søgen – sagtens kunne finde en passende seng til både din partner og dig. 

Vi har samlet nogle god råd til, hvordan du bedst muligt finder den rette seng. Der er nemlig nogle gode overvejelser, som du bør gøre dig, inden du køber en ny seng. Hvis du køber en seng til både din partner og dig, er det vigtigt, at du også lige får spurgt, hvad din partner kan lide ved en seng. Det kan jo være, at I ikke er enige. 

Er det på tide at købe en ny seng? 

Siden du læser denne artikel, må det næsten være på tide. En seng kan være en dyr udgift, og du skal derfor se det som en investering. Kan du huske, hvornår du sidst købte en seng? Sikkert ikke. For det gør man nemlig ikke ofte, da en seng – i god kvalitet – holder i mange år. 

Se derfor sengekøbet som en investering, og køb en seng, som du ved, der vil kunne holde i mange år. Tænk også langsigtet – måske der skal være plads til et par sovende børn. Det anbefales nemlig af eksperterne, at man udskifter sin seng hver tiende år. Det kan derfor være meget fornuftigt lige at lave et fremtidstjek, inden man køber en seng. 

Vælg en bedst i test-seng 

Hvis du er helt ny på sengemarkedet, som de fleste vil være efter 10 år, så er det en god idé at læse forskellige test af senge. Du kan eksempelvis tage udgangspunkt i denne test. Når du læser testen, er det vigtigt, at du allerede har gjort dig tanker om, hvad du kan lide. På den måde kan du sortere nogle senge fra med det samme. 

En test kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du kan få for pengene – og så er det en kvalitetsvurdering af eksperter. Du får derfor mere vejledning med en test, end hvis du blot læser diverse produktbeskrivelser. 

Skal min partner og jeg synes om det samme? 

Heldigvis ikke! Som sagt har vi forskellige behov, og I skal derfor ikke have samme mening om, hvordan en seng bør være. Det er nemlig meget naturligt, at man sætter to enkeltmandssenge sammen, som bliver til en dobbeltseng ved hjælp af en topmadras, som kan dække revnen i midten. 

I behøver derfor ikke synes om den samme seng, I skal bare have samme ønske til topmadrassen, hvis I gerne vil undgå en revne i midten. Det er også muligt at gøre det omvendte, hvor sengen er den samme, mens I finder to forskellige topmadrasser. Tag derfor din partner med under armen, når I skal have en ny seng. Det er nemlig muligt at imødekomme begge jeres ønsker. 

Boksmadras, kontinentalseng eller elevationsseng?

For at finde den perfekte seng til dig og din partner skal du først gøre op med dig selv, om du ønsker en boksmadras, kontinentalseng eller en lækker elevationsseng. Samtlige senge er populære. Kontinentalsenge og elevationssenge er i en højere prisklasse end boksmadrasser, og er du vant til en boksmadras, så kan det være, at du skal afprøve en af de andre typer. 

Kontinentalsenge består af tre lag, henholdsvis en boksmadras, springmadras og en topmadras. Kombinationen af disse lag sørger for, at du får en skøn nattesøvn uden at være ør og øm dagen efter.

Elevationssenge har den fordel, at enderne kan løftes, så du kan sidde godt i sengen. Det er en fordel, hvis du ofte læser, inden du skal sove. Eller hvis du har fjernsyn i soveværelset. 

Fast seng eller blød seng? 

Udover sengens type skal du også finde ud af, om din seng skal være fast eller blød. Både sengens opbygning og topmadrassen kan være med til at påvirke dette. Igen handler det om, at I skal prøve noget forskelligt. 

Husk, at madrassen godt kan føles blød for dig, der vejer mest, mens den, der vejer mindst, vil have en helt anden oplevelse. Det er derfor vigtigt, at I får tilpasset topmadrassen og sengen, så den passer til jeres vægt. 

Tag den store pung med på shopping 

Det nytter ikke noget at spare, når man køber en seng, der oftest vil holde i 10 år– hvis ikke længere tid. Det er derfor vigtigt, at du ikke går på kompromis med din partners såvel som dine ønsker. Tag derfor den store pung med, når I skal have en ny seng – og se det som en investering. Mangler du andet til boligen, så kan du læse en af vores test lige her

Relaterede artikler

Det er ikke alle som tænker over den generelle risiko, som der findes når man bruger sin computer. Rigtigt mange mennesker verden over, bruger en computer dagligt. Det kan være i privaten, i skolen eller på arbejdet. Computere bliver derfor ofte brugt til at lagre vigtige ting. Det kan være dokumenter, filer eller andre vigtige ting, som selvfølgelig skal beskyttes. For at beskytte sin computer er det vigtigt at have et antivirus program. Læs mere her. Et antivirus program som virker Med Avast Antivirus program kan du beskytte dine enheder. Et antivirus program fra Avast, kan både sikre dig mod cyber kriminalitet på din computer, mobil og tablet. Desværre sker der for mange mennesker rundt omkring i verdenen, at de får virus på deres computer eller får stjålet følsomme data. Avast har mange tilfredse bruger på verdensplan, som benytter den brugervenlige og tryghedsgivende løsning til at beskytte sig mod virus på computeren blandt andet. Avast kan fås som forskellige pakker, eller som en gratis version, alt efter, hvad der er behov for. Hvad er ransomware og hvordan kan du beskytte dig mod dette? Ransomware er en slags virus, også kaldet malware. Typisk vil gerningsmændene, som har stjålet dine data, kræve en løsesum. Dette sker mange steder i verden, og er en rigtigt ærgerlig situation for dem, som det sker for. Den gode nyhed er, at du kan beskytte dine enheder mod sådan et angreb. Avast kan heldigvis hjælpe med at beskytte mod sådanne angreb bedst muligt. Hvilken slags Avast pakke skal du vælge? Det er helt individuelt, hvilken pakke man bør vælge, men det er klar jo større en pakke, jo mere sikkerhed for man. Hvis det er til privaten, kan det være det er mere relevant at ned justere, dog anbefales det dog at være godt beskyttet. Hvis man er virksomhed, er der måske nogle meget større behov, for at være sikker på man har beskyttelse hele vejen rundt. Da Avast er et verdenskendt antivirus program med gode anbefalinger fra mange, er det et godt valg indenfor denne kategori.
Diverse No Comments

Derfor er det en god idé at beskytte din computer mod virus med Avast

Det er ikke alle som tænker over den generelle risiko, som der findes når man bruger sin computer. Rigtigt mange mennesker verden over, bruger en computer dagligt. Det kan være…
Anmeldelse af RISK: Global Domination 2021
Diverse No Comments

Anmeldelse af RISK: Global Domination 2021

RISK: Global Domination er både udviklet og udgivet af SMG Studio. Det var første gang tilgængeligt på markedet d. 3. december 2015, og det har altså været på markedet i…
Diverse No Comments

6 optimerende idéer til det lille køkken

Elsker du også at bruge tid i køkkenet og at lave god mad til dem, du holder af? Eller er køkkenet familiens samlingssted, hvor I får plads til lidt af…
Diverse No Comments

De tre bedste haveredskaber, som du har brug for i din have 

Er du haveejer, ved du sikkert også, at det er vigtigt at have en have, der ser flot ud, og som samtidig er praktisk og behagelig at være i. For…