Robotstøvsuger Test 2020 – Få overblik over de bedste robotstøvsugere

13. august 2019 april 28th, 2020 No Comments af

Hvilke robotstøvsugere skal du vælge? Hvilke er de bedste på markedet i dag?

Vi har lavet en test af robotstøvsugere på det danske marked og udvalgt de fem, vi synes klarer sig bedst indenfor forskellige prisklasser.

Dermed er der også større sandsynlighed for, at du finder lige præcis den bedste robotstøvsuger, som er optimal til dig og dine behov i dit hjem.

Vi anbefaler dig nøje at undersøge mulighederne indenfor robotstøvsugere, inden du foretager et køb. Nogle af disse vil være dyre og nogle af dem være billige. Og måske er en billig robotstøvsuger bedre til dine behov end en dyr. Derfor er det vigtigt, at du er afklaret med, hvad du forvente den skal kunne, og om den skal være en ekstra rengøringshjælper, eller om den skal stå for den primære rengøring.

Om du bruger denne robotstøvsugertest til endegyldigt at vælge en robotstøvsuger eller blot som inspiration, så håber vi, at den vil være dig behjælpelig.

ForhandlerTotalprisLæs mere
699,00 Til forhandler
799,00 Til forhandler

Denne billige robotstøvsuger er blevet kåret som det ”Bedste Køb” af det anerkendte magasin Alt om DATA. Og står du og er på udkig efter en billig robotstøvsuger, så er den første robotstøvsuger i vores test af robotstøvsugere i rigtig godt sted at starte.

Severin Chili er markant billigere end de fleste andre modeller på markedet. Dette skyldes at RB7025 Chili er en relativ simpel robotstøvsuger. Men til prisen er denne billige robotstøvsuger ikke til at komme uden om.

Derfor er robotstøvsugeren et godt køb

Prisen er den hovedsagelige faktor til, hvorfor Severin Chili er sådan et godt køb. Denne billige robotstøvsuger gør det muligt for alle at eje en god robotstøvsuger. Og samtidig så er den utrolig nem at bruge.

Mange dyrere robotstøvsugere har flere smarte funktioner, men de koster også. Derudover kan et øget antal meget avancerede funktioner gøre det besværligt at sikre, at man bruger en robotstøvsuger korrekt. Med Severin RB7025 Chili skal du derimod blot trykke på startknappen, og så er den i gang med at gøre rent.

Robotstøvsugeren gør udmærket rent

Severin Chili gør effektivt rent, og den har en rigtig fin kapacitet og køretid for sin prisklasse. Den selvkørende støvsuger kan gøre rent i et rum, der er op til 100 m2 stort – eller flere mindre rum hvis det er muligt for den selv at køre ind i et nyt rum. Derudover holder batteriet gerne til 90 minutters rengøring, før det igen skal oplades.

Og på de 90 minutter gør Severin Chili støvsugeren effektivt rent. Når det kommer til effektiviteten i rengøringen, så klarer den selvkørende støvsuger sig meget godt for en billig robotstøvsuger. Og dette er ikke mindst på grund af de to roterende sidebørster, der er rigtig gode til at indfange skidt og snavs.

Robotstøvsugeren har dog også nogle fine detaljer

Severin Chili er ikke udstyret med samme grad af sensorer som dyrere enheder. Derfor har den også holdbare og bløde gummilister på siderne, så du ikke skal frygte for skader, hvis den selvkørende støvsuger skulle ramme noget. En lavpraktisk, men meget effektiv løsning.

Derudover er det overraskende hvor støjsvag denne selvkørende støvsuger er. Lyden er noget mange producenter går op i, men det er stadig usædvanligt at opleve en så støjsvag robotstøvsuger i denne prisklasse.

Prismæssigt er det et fantastisk køb

Vi vil ikke prøve at gøre Severin Chili robotstøvsugeren til mere end den er. Den er en billig robotstøvsuger. Den er ikke den bedste selvkørende støvsuger på markedet. Men til den pris leverer den en kvalitet og rengøring, som ikke kan matches af andre enheder i den prisklasse.

Har du et mindre hjem, og har du ikke brug for alverdens ekstrafunktioner, men blot en ukompliceret og automatisk støvsugning af dit trægulv eller dit gulvtæppe, så bør du overveje denne Severin robotstøvsuger. Den har hvert fald fortjent sin plads i vores test af robotstøvsugere.

Specifikationer for Severin Chili RB7025:

 • Mærke: Severin
 • Køretid: 90 min.
 • Beholderkapacitet: 0,35 liter
 • Vægt: 1,5 kg
 • App: Nej

Køb Severin Chili RB7025 her:
www.roboteksperten.dk
www.frishop.dk

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.799,00 Til forhandler

Eufy, der er en underafdeling af teknologieksperterne fra Anker, har i RoboVac R450 produceret en prisvenlig robotstøvsuger, der leverer en rigtig god værdi for pengene. Eufy RoboVac R450 er dog stadig en billig robotstøvsuger, så du skal ikke forvente alverdens ekstraudstyr udover det mere basale som ekstra børster. Men lad dig ikke afskrække af dette.

En selvkørende støvsuger med et elegant og praktisk design

Eufy RoboVac R450 kommer i et simpelt, men samtidig elegant og stilrent design, der passer godt ind i det moderne hjem. Men designet er ikke blot flot, det er også praktisk.

Det er lykkedes Eufy at gøre RoboVac R450 meget flad, uden at dette er gået udover effektiviteten af hverken sugeevnen eller børsterne. Dermed kommer den nemt indover de fleste møbler og sørger for en meget grundig rengøring.

Den flade profil bliver aldrig til et problem

Du kunne måske nu tænke, at den flade robotstøvsuger på grund af sit design må have det svært med at navigere op på tæpper. Men nej, det er intet problem. På trods af den lave profil er der masser af frihøjde, så den selvkørende støvsuger kan nemt komme op på et tæppe.

RoboVac R450 robotstøvsugeren har en særlig BoostIQ-teknologi, der samtidig sørger for at analysere underlaget. Dermed øges sugeevnen automatisk, når der er brug for dette – for eksempel når den bevæger sig op på et tæppe.

Robotstøvsugeren gør effektivt rent

RoboVac R450 har en meget solid sugeevne. Og sammen med de effektive sidebørsterne betyder det, at RoboVac leverer en rigtig solid rengøring af både hårde gulve og af gulvtæpper. Rengøringseffektiviteten er virkelig god for en selvkørende støvsuger i denne prisklasse.

Derudover har den også forskellige rengøringstilstande, der eksempelvis fokuserer på at gøre ekstra grundigt rent langs muren og langs kanter. Men mere imponeret end det er vi med lydniveauet – eller mangel på samme. Eufy RoboVac R450 er forbavsende støjsvag med et maksimalt støjniveau på blot 55 dB.

En billig robotstøvsuger, der kan lidt ekstra

Eufy RoboVac er en prisvenlig robotstøvsuger, som alligevel tilbyder lidt udover det sædvanlige. Flot og praktisk design, flere forskellige rengøringstilstande, lavt støjniveau og selvfølgelig effektiv rengøring. Og for at gøre den endnu nemmere at bruge, så kan den sågar styres med en fjernbetjening.

Alt i alt synes vi, at Eufy RovoVac R450 robotstøvsugeren er en helt igennem fremragende selvkørende støvsuger til en fremragende pris. Og i sin prisklasse er den noget særligt.

Specifikationer for Eufy RoboVac R450:

 • Mærke: Eufy
 • Køretid: 100 min.
 • Beholderkapacitet: 0,6 liter
 • Vægt: 2,7 kg
 • App: Nej (men kommer med fjernbetjening)

Køb Eufy RoboVac R450 her:
www.powerbanken.dk
www.proshop.dk

3. Miele Scout RX1 Robotstøvsuger

Miele Scout RX1 robotstøvsugeren er en utrolig populær selvkørende støvsuger hos vores skandinaviske naboer. I Norge har både norsk TV2 og avisen Aftenposten kåret RX1 som bedst i test. Og i Sverige er det avisen Aftonbladet og teknologitidsskriftet M3, der har Miele Scout RX1 som bedst i test. Og lige til slut så blev Miele Scout RX1 topscorer ved en robotstøvsugertest foretaget af det svenske forbrugertidsskrift Råd & Rön. Så det er noget af et CV Miele Scout RX1 har med sig.

Testvinderen fra Norge og Sverige

Men hvad er det så, at de er så imponerede over i Norge og Sverige? Den lave vægt og især den lave højde får store roser med fra anmelderne. Miele Scout RX1 robotstøvsugeren kommer dermed meget nemt ind under selv lave møbler, så du er sikret en grundig rengøring.

Og rengøringen bliver også fremhævet. Miele Scout RX1 er forbavsende effektiv i forhold til sin størrelse og pris. Det betyder så, at den er i stand til at til effektivt at fjerne selv store nullermænd, papirstykker og lignende snavs, som mange robotstøvsugere har svært ved at få med.

Robotstøvsugeren fortjener at være med på denne liste

Miele Scout RX1 er ikke den mest avancerede selvkørende støvsuger i sin prisklasse. Den har for eksempel kun 4 indstillinger, men de funktioner, den har, virker 100 procent, som de skal. Det praktiske design sammen med den imponerende sugevne og de effektive børster gør hurtigt RX1 bedre end de fleste andre robotstøvsugere i prisklassen.

Og så er vi også godt tilfredse med Miele Scout RX1s store batteri, der lader RX1 gøre uafbrudt rent i op til 2 timer. Det er også medvirkende til, at Scout RX1 er anbefalet til rum på 150 m2. Opladningen tager ligeledes 2 timer.

Effektiv, men forsigtig på samme tid

En af robotstøvsugerens få funktioner er Furniture Protection Technology, der bruger hele 10 sensorer til at registrere, hvor dine møbler står, så Scout RX1 aldrig vil ramme dem.

Men du skal ikke frygte for støv og skidt omkring dine møbler, for ekstra lange sidebørster når nemt derhen, hvor selve støvsugeren ikke kommer. En relativ lavpraktisk løsning, men det virker virkelig godt.

Et rigtig godt køb – til trægulve

For alle Miele Scout RX1 robotstøvsugerens fortræffeligheder, så er det vigtigt at nævne, at den klarer sig væsentlig bedre på hårde gulve. Den selvkørende støvsuger er designet særligt til dette, og det betyder, at den er mindre effektiv på gulvtæpper.

Dette til trods synes vi stadig, at der skal være plads til Miele Scout RX1 i vores robotstøvsugertest, da den leverer en enestående rengøring for en støvsuger i sin prisklasse. Så har du udelukkende hårde gulve derhjemme, så Scout RX 1 et rigtig godt valg.

Specifikationer for Miele Scout RX1:

 • Mærke: Miele
 • Køretid: 120 min.
 • Beholderkapacitet: 0,6 liter
 • Vægt: 2,8 kg
 • App: Nej (men kommer med fjernbetjening)

Køb Miele Scout RX1 her:

ForhandlerTotalprisLæs mere
8.995,00 Til forhandler

Electrolux Pure i9 robotstøvsugeren er den – i skrivende stund – mest avancerede robotstøvsuger, som Electrolux har at byde på. Og hvor de forrige enheder i vores robotstøvsugertest i høj grad er rigtig gode robotstøvsugere til prisen, så er vi nu bevæget os over til selvkørende støvsugere, der er de bedste af de bedst.

Det er ikke overraskende en testvinder

I Sverige er Electrolux Pure i9 robotstøvsugeren 2 gange blevet kåret som robotstøvsugeren, der er bedst i test. Electrolux Pure i9 er nemlig blevet kåret som bedst i test af den svenske avis Aftonbaldet og af teknologitidsskriftet 3M.

Med fra Sverige får Pure i9 robotstøvsugeren især lovprisning for sin overlegne manøvredygtig, der nemt lader den komme rundt på trange områder. Pure i9 anerkendes også for sin manøvredygtighed i højden, idet den uden problem klarer tæpper og er i stand til at selv at komme over dørtrin på op til 22 mm.

En avanceret robotstøvsuger

Det kan hurtig mærkes, at Electrolux Pure i9 er den mest avancerede robotstøvsuger fra Electrolux. Pure i9 er nemlig ikke kun sensorstyret, men den navigerer også via kamerateknologi, der giver den, hvad der svarer til, et syn i 3D, som vi har det. Dette er en mere effektiv måde at navigere på, da den selvkørende støvsuger nemmere kan skanne alt, hvad der er foran den, og den opnår herigennem en mere ubesværet navigation.

Og selv om Pure i9 kommer hurtigt omkring takket være det gode syn, så passer den ekstra godt på ikke at køre ind i dine møbler. Det sørger en dedikeret infrarødsensor for, der bruges sammen med kamerasynet og de øvrige sensorer for at garantere, at Pure i9 altid ved, hvor den er i forhold til alting omkring den.

Nem styring via app

Electrolux Pure i9 robotstøvsugeren kan fuldstændig fjernstyres via den tilhørende app. Via appen kan du også indstille den selvkørende støvsuger til automatisk at klare rengøringen på bestemte tidspunkter og meget mere.

Blandt de mange indstillinger, du kan vælge via appen, kan du også bestemme med hvilket energiniveau Pure i9 skal gøre rent. Ved normaleffekt har Pure i9 en brugstid på 40 minutter. Skifter du derimod til ECO får den en brugstid på 60 minutter.

Kun et enkelt kritikpunkt

Electrolux Pure i9 robotstøvsugeren er avanceret, smart og yderst effektiv. Den kommer med en smart app, har en overlegen manøvredygtighed og en effektiv sugevne, der automatisk tilpasser sig underlaget, så den altid bruger sin kræfter bedst muligt.

Dog er brugstiden på 40 minutter ikke imponerende. Der findes mange selvkørende støvsugere i denne prisklasse, der har en bedre batterilevetid. Men set i lyset af, hvor effektiv en støvsuger Pure i9 er, så er der en grund til, at den er blevet udvalgt i vores test af robotstøvsugere. For det er faktisk det eneste kritikpunkt.

Specifikationer for Electrolux Pure i9:

 • Mærke: Electrolux
 • Køretid: 40 min. (60 min. I ECO-tilstand)
 • Beholderkapacitet: 0,7 liter
 • Vægt: 2,5 kg
 • App: Ja

Køb Electrolux Pure i9 her:
www.roboteksperten.dk
www.proshop.dk

ForhandlerTotalprisLæs mere
3.799,00 Til forhandler

Ingen test af robotstøvsugere uden en Roomba frygtes man til at sige. Det virker næsten som en kliche efterhånden, men Roomba er bare lig med gode robotstøvsugere, og det kommer vi simpelthen heller ikke udenom i vores robotstøvsugertest

Den ikoniske Roomba

Roomba er næsten blevet synonym med robotstøvsugeren. Og det var da også Roombaen robotstøvsugeren fra iRobot, der først for alvor gjorde den selvkørende støvsuger til noget, der kunne finde ind i vores hjem tilbage i 2002.

Nu er vi så i 2020, og iRobot har fortsat udviklingen af deres Roomba. Og det har de gjort virkelig godt. Det er nemlig ikke på grund af navnet at Roomba 980 klarer sig godt i vores robotstøvsugertest.

Det er selvfølgelig en testvinder

Roomba 980 er den mest avancerede selvkørende støvsuger i 900-serien. Men den er ikke den mest avancerede robotstøvsuger fra iRobot. Men det har ikke forhindret Roomba 980 i at blive kåret til bedst i test hos den svenske avis Aftonbladet og hos det anerkendte teknologitidsskrift Tek.no

Roomba 980 er, hvis det ønskes, en fuldkommen selvkørende støvsuger, der klarer støvsugningen helt selv – og helt uden inputs fra dig. Og den er samtidig virkelig effektiv, så du behøver slet ikke tænke på støvsugningen med Roomba 980.

Den selvkørende støvsuger klarer hele etagen

Roomba 980 har en batterilevetid på 2 timer, og den selkørende støvsuger kan dermed nemt klare en hel etage i dit hus – eller hele lejligheden. Arbejdsarealet er på 196 m2, så har den mulighed for selv at køre ind i flere rum, så gør den det og støvsuger også her.

iAdapt-navigationssystemet har et utal af sensorer, der gør Roomba 980 til en helt selvkørende støvsuger. Systemet registrerer møbler og vægge og planlægger den mest effektive rute, der sikkert tager den udenom alle forhindringer.

Den bedste robotstøvsuger i vores test

iRobot Roomba 980 er proppet med den nyeste teknologi indenfor selvkørende støvsugere, hvilket også betyder, at den uden problem kan bruges som en fuldautomatisk støvsuger. Den har smarte funktioner, som sikrer optimal støvsugning på både hårde gulve og på tæpper. Og de to roterende børster er fantastiske til at fjerne snavs og skidt langs vægge og kanter.

Roomba 980 er ikke en billig robotstøvsuger, men den er heller ikke så dyr, at det bliver for meget. Det er den bedste selvkørende støvsuger i vores robotstøvsugertest, og det er med prisen in mente. For iRobot Roomba 980 er bare en helt utrolig imponerende selvkørende støvsuger

Specifikationer for iRobot Roomba 980:

 • Mærke: iRobot
 • Køretid: 120 min.
 • Beholderkapacitet: 0,42 liter
 • Vægt: 4 kg
 • App: Ja

Køb iRobot Roomb 980 her:
www.roboteksperten.dk

Vær dog opmærksom på følgende

Robotstøvsugeren kan have meget svært ved at erstatte den manuelle støvsugning. Dette gælder især steder, hvor den selvkørende støvsuger simpelthen ikke kan komme til.

En selvkørende støvsuger kan i mange tilfælde helt selv køre rundt og gøre rent, hvilket både er rart og tidsbesparende, men i det lange løb kræver den mere løbende vedligeholdelse end en manuel støvsuger.

Børsterne skal renses efter hver støvsugning for optimal brug næste gang, hår skal fjernes fra hul og børster og støvbeholderen – der naturligvis er mindre end på en manuel støvsuger – skal tømmes hver gang.

Pointen er, at lige meget hvor effektiv en selvkørende støvsuger du har, så vil den aldrig kunne gøre præcist lige så ren, som du kan. Selve maskinen kan være lige så god og effektiv som en manuel støvsuger, men maskinintelligensen vil altid halte efter dig. Derfor anbefales det også aldrig 100 procent at overlade rengøringen af gulvet til den ellers så hjælpsomme selvkørende støvsuger.

Baggrunden for vores robotstøvsugertest

Den automatiske og selvkørende støvsuger er en praktisk og hjælpsom makker til din have. Den klarer i høj grad sig selv og kræver kun begrænset forberedende arbejde. Herefter kan du bruge tiden på andre ting, mens den selvkørende støvsuger klarer støvsugningen for dig.

I vores test af robotstøvsugere har vi gennemgået og samlet de bedste selvkørende støvsugere på markedet lige nu. De anbefalede robotstøvsugere i vores test er udvalgt med hovedfokus på kvaliteten af deres konstruktion. En selvkørende støvsuger er i reglen ikke en billig ting at skulle købe. Kvaliteten skal derfor være i orden. Andre ting som effektivitet, funktioner, brugervenlighed og naturligvis pris har også haft stor betydning. Dog hænger kvalitet i konstruktionen ofte rigtig godt sammen med prisen.

I forbindelse med prisen, så har vi baseret vores robotstøvsugertest på tanken omkring diversitet og forskellige prisklasser. Vi har fokuseret på solide, velbyggede støvsugere med en sugeevne, der er i stand til at håndtere alt, hvad du kan forvente af en selvkørende støvsuger i god kvalitet. For sugeevnen er den selvkørende støvsugers vigtigste funktion. Men som nævnt så er de udvalgte små robotter i forskellige prisklasser, så du forhåbentlig har nemmere ved at finde den rigtige selvkørende støvsuger til netop dit hjem.

Den endelige tilblivelse af vores test af robotstøvsugere er sket på baggrund af uvildige eksperttests af selvkørende støvsugere og omtaler af produkterne.

Relaterede artikler

Bolig No Comments

Kend dine rettigheder når du handler online inden for EU

Hvis du handler online i EU, drager du fordel af flere lag af forbrugerbeskyttelse, der stammer fra EU-lovgivningen, såsom retten til klare oplysninger om pris, forsendelses- og leveringsomkostninger, retten til…
Bolig No Comments

5 idéer til at tilbringe fritiden med sjove indendørsaktiviteter

I Danmark er vi kendt for vores lunefulde vejrguder, der kan sætte en kæp i hjulet for ferie- og fritidsplaner. Derfor kan det være en fordel at have gode indendørsaktiviteter…
Bolig No Comments

Opgrader dit hjem med smart home gadgets

Den rivende udvikling inden for produkter og løsninger til smart home, har gjort livet og hverdagen lettere for en lang række mennesker. Teknologien har gjort det muligt at forbinde de…
Anmeldelse af newzealandsk lammeskind fra Lammeskindet.dk
Bolig No Comments

Anmeldelse af newzealandsk lammeskind fra Lammeskindet.dk

Smid alt du har i hænderne og kast blikket på de fantastiske newzealandske lammeskind fra Lammeskindet.dk. De føles lige så naturlige, som de er, og kvaliteten af lammeskindene skuffer ikke.…
Gode tips til forårsrengøringen
Bolig No Comments

Gode tips til forårsrengøringen

Måske er det ved at være den tid igen, hvor sommertiden er starten, havemøblerne er sat ud og de lyse aftener begynder at blive længere og længere for hver dag,…
Gasgrill test
Bolig No Comments

Find den bedste gasgrill her – de bedste gasgrill i test

At grille på gas er blevet det nye sort. Det er ofte meget nemmere lige at tænde op – uanset om det regner eller ej. Du får den samme gode…
Bolig No Comments

Juicer og slow juicer bedst i test – find din nye juicer blandt disse testvindere

Et glas friskpresset juice er både opfriskende, nærende og en fryd for smagsløgene. Derfor har de fleste caféer i dag fået juice på deres menukort. Men hvorfor tage på café,…
toaster test
Bolig No Comments

Toaster-test: Find den bedste toaster

Leder du efter en toaster, der er bedst i test og perfekt til dine behov? Vi har samlet nogle af de bedste toastere på markedet, så du kan få den…