Bilstøvsugertest – find den bedste støvsuger til bilen

1. oktober 2019 april 28th, 2020 No Comments af

Har du brug for den bedste bilstøvsuger til din bil? Vi har i denne bilstøvsugertest testet fem af de nyeste og bedste bilstøvsugere på markedet. Vi hjælper dig med at finde en bilstøvsuger, der giver dig en større frihed end de traditionelle støvsugere med ledning. En bilstøvsuger fungerer også som en håndholdt støvsuger til hjemmet. Udnyt især denne funktion, når du skal finde din næste bilstøvsuger. Vi har testet de bedste, billigste og dyreste bilstøvsugere og fundet den bedste håndholdte støvsuger til den bedste pris.

Lad os komme i gang med denne test, så vi kan finde ud af, hvilken bilstøvsuger der er bedst.

Black & Decker PAD1200 Flexi Auto
ForhandlerTotalprisLæs mere
484,00 Til forhandler

Flexi Auto fra Black & Decker gør det muligt at nå rundt i hele bilen. Vores test af denne håndholdte støvsuger viste særdeles god sugeevne og en gennemsigtig beholder, der gør det nemt at se, hvornår den skal tømmes.

Specifikationer:

 • Strømforsyning: Bilstrømsadapter
 • Sugeeffekt: 12,5 watt, 400 mm/vand
 • Beholders kapacitet: 610 ml
 • Ledning: 5 m
 • Vægt: 1,6 kg.

Denne støvsuger er let og lille og egner sig godt til at blive pakket ned i bilens bagagerum sammen med den opbevaringspose, som den kommer med. Du kan slutte den til din cigarettænder i bilen, og den fem meter lange ledning gør det nemt at komme rundt i din bil og helt om i dit bagagerum, uden at andre falder over ledningen.

Bilstøvsugertesten faldt over det meget sigende navn Flexi, der refererer til det justerbare støvsugerhoved, der kan vendes, og som gør det let at komme ned mellem bilens sæder. Den er altså særlig ideel til børnefamilien, der har travlt, og hvor børnene ofte krummer i bilen og ned mellem sæderne. Derudover har den forskellige hoveder, som kan monteres på sugehovedet. Den har f.eks. en børste, så bilens ventilationsanlæg let kan rengøres for støv.

Størrelsen taget i betragtning er støvsugerens sugeevne ganske fin med en motor på 12 volt. Du skal helst undgå at have sten eller lignende i bilen, da motoren ikke er den kraftigste, men den rækker til det, den skal – så krummer fra mad, støv, jord og andet skidt fjerner den rigtig fint.

Da bilstøvsugeren er tilsluttet bilens strømforsyning, skal du helst holde bilen i gang, mens du støvsuger. Det interne batteri rækker ikke til at støvsuge i mere end ti minutter.

Samlet bedømmelse af Black & Decker Flexi Auto

Den er god til at gøre det, den skal. Praktisk, kompakt og god. Du gør altså nemt bilen ren med denne bilstøvsuger. Undgå dog at sammenligne denne bilstøvsuger med almindelige støvsugere i hjemmet, da du ikke skal forvente, at den kan det samme.

Køb Black & Decker Flexi Auto her:

www.frishop.dk 

Black & Decker ADV1200
ForhandlerTotalprisLæs mere
259,00 Til forhandler
384,00 Til forhandler

Denne håndholdte støvsuger fra Black & Decker gør sig godt både som bilstøvsuger, i den lille lejlighed og til de områder i bilen, der er svære at nå. Det er testens bedste model med ledning, og så er den fleksibel.

 • Strømforsyning: Bilstrømsadapter
 • Sugeeffekt: 12,5 watt, 400 mm/vand
 • Støvbeholders kapacitet: 610 ml
 • Ledning: 5 m
 • Vægt: 1,5 kg.

Det er denne tests mest kompakte støvsuger til bilen. Den er kraftfuld, og ligesom Black & Decker Flexi har ADV1200 en god sugeevne. Du tilslutter den cigarettænderen, og derefter har du en fem meter lang ledning, så du kan gøre rent i både din autocamper, campingvogn eller udlejningsbil.

Vores bilstøvsugertest fandt især, at Cyclonic Action-funktionen og et totrins filtreringssystem hurtigt adskiller smuds og luftpartikler. Det gør bl.a., at støvsugeren bevarer sin gode sugeevne, og at der kommer ren luft ud af den. Teknologien gør det altså særdeles nemt at støvsuge for folk med støvallergi.

Samlet bedømmelse af Black & Decker ADV1200

Black & Decker går benhårdt efter bilejerne med denne model. ADV1200 minder meget om Flexi Auto, men størrelsen er mindre, og den vejer ikke så meget. Det gør den velegnet til dem, der ikke ønsker en stor og besværlig bilstøvsuger.

Køb Black & Decker ADV1200 her:

www.firmagaveronline.dk
www.frishop.dk

Electrolux Rapido ZB6114BO
ForhandlerTotalprisLæs mere
639,00 Til forhandler
899,00 Til forhandler

Det er testens mest populære håndstøvsuger fra Electrolux, og den er velegnet til at støvsuge mindre områder. Det er perfekt til dig, som ønsker en ren bil. Du skal være opmærksom på batterilevetiden i forhold til andre modeller i testen.

 • Strømforsyning: Lithiumbatteri
 • Sugeeffekt: 12,5 watt, 400 mm/vand
 • Støvbeholders kapacitet: 500 ml
 • Ledning: Batteridrevet
 • Vægt: 1,5 kg.

Electrolux Rapido er ledningsfri. Du behøver altså ingen ledning til at gøre rent i bilen. Du vælger mellem to forskellige sugestyrker, en mindre kraftig og en kraftig sugestyrke, så du kan støvsuge måtter, sæder og gulv i bilen. Er din sugestyrke for kraftig, vil du opleve det samme, som du oplever med din almindelige støvsuger, at den sidder fast, når du kører den over tæpper og andre underlag.

Den har en opladningstid på fire timer, som er standard. Nogle støvsugere er dog fem-seks timer om at lade op. Dernæst har du 14 minutter til at gøre rent. Det lyder måske ikke af meget, men hvis du ofte gør rent i bilen, behøver du ikke meget tid. Det er testens klare vurdering, at det er et spørgsmål om, hvor ofte du gør rent.

Ligesom de andre modeller i denne bilstøvsugertest kommer Electrolux Rapido med to forskellige mundstykker, som gør, at du nemmere kan nå de smalle steder.

Samlet bedømmelse af Electrolux Rapido

Denne model er let og i den billigere ende. Du får noget for pengene, hvis du har tænkt dig at gøre rent i din bil ofte. De 14 minutter, du kan støvsuge i, giver dig begrænsede muligheder i en stor bil, og du skal i hvert fald ikke støvsuge en meget beskidt bil. Testen vurderer, at du skal vælge denne bilstøvsuger til de mest nødvendige områder i bilen.

Køb Electrolux Rapido her:

www.kitchenone.dk
www.de3bedste.dk
www.coop.dk 

Nilfisk Handy 18V LI-ION

Nilfisk har udviklet en kraftig håndstøvsuger til både bilen og hjemmet. Den hurtige opladningstid giver hele 20 minutter at støvsuge i. Bilstøvsugertestens klart bedste batterilevetid, når det drejer sig om en håndholdt støvsuger.

 • Strømforsyning: 18V Li-ion batteri (2000 mAh)
 • Sugeeffekt: 12,5 watt, 400 mm/vand
 • Støvbeholders kapacitet: 500 ml
 • Ledning: Batteridrevet
 • Vægt: 1 kg.

Nilfisk er et dansk mærke, der er et symbol på industrielt og ingeniørtegnet design. I over 110 år har de skabt unikke produkter. Størrelsen på denne støvsuger gør den ideel at håndtere for ældre mennesker, og samtidig støvsuger den som en drøm.

Den er spækket med gode funktioner. Du har ingen ledning at bekymre dig om, og så behøver du heller ikke at købe nogen pose til den. Derudover kan filtret vaskes i hånden og sættes tilbage i støvsugeren. Helt igennem er denne håndholdte støvsuger ideel til en person, der gerne vil have et simpelt design og simple funktioner.

Der er mange forskellige modeller i Handy-serien, men denne model er klart i den billigere ende. Du får et mindre batteri, som tager fire timer at oplade, men alligevel får du godt 20 minutters kraftig og intens rengøring for de fire timer. Du kan konstant holde øje med, hvor meget batteri der er tilbage ved at kigge på den indbyggede batteriindikator. Det er en særlig god feature i forhold til de andre modeller i denne test.

Samlet bedømmelse af Nilfisk Handy 18V LI-ION

En kompakt, let, stilren og funktionel bilstøvsuger med et godt sug. Det gør den velegnet til mange af de trivielle rengøringsopgaver i hverdagen. Batteritiden er på godt 20 minutter, som du løbende kan følge med i via den indbyggede batteriindikator. Bilstøvsugertestens klart mest positive overraskelse.

5. DomoClip

DomoClip

DomoClip er testens svar på en let og billig støvsuger, der egner sig til støv og vand. Køb den, hvis du har et knap så stort behov for at gøre bilen ren.

 • Strømforsyning: 18V Li-ion batteri (2000 mAh)
 • Sugeeffekt: 12,5 watt, 400 mm/vand
 • Støvbeholders kapacitet: 550 ml
 • Ledning: Batteridrevet
 • Vægt: 1,31 kg.

Det gennemsigtige og blå design giver den et nostalgisk look fra 1970’erne, hvor de fleste plastikting helst skulle være gennemsigtige og gerne i pastelfarver eller mørkere farver. Lad dig dog ikke narre af dette udtryk. DomoClip giver dig et billigt alternativ til mange af de store mærker inden for håndholdte støvsugere. Den kommer med en holder og en sugetid pr. opladning på 20 minutter, hvilket er en solid præstation ifølge vores bilstøvsugertest.

Prisen taget i betragtning er sugetiden ganske fornuftig for denne model, som er stærk, men mangler lidt præstationsevne i forhold til konkurrenterne i denne bilstøvsugertest. Den har dog en særlig god feature, i form af at den både kan gøre tørre og våde overflader rene. Den kan suge helt op til 150 ml vand op i dens vandbeholder og godt 500 ml støv op i støvbeholderen.

Derudover kommer denne model uden pose, dog med en mindre spænding. De fleste støvsugere i denne test har en kraftigere spænding. Dermed gør det DomoClip til en mindre kraftig støvsuger. Du skal vælge denne støvsuger til de knap så krævende opgaver som en mindre bil eller et mindre værelse, hvor der skal fjernes støv og skidt.

Samlet bedømmelse af DomoClip

Det er en af de billigste håndholdte modeller i testen. Den er effektiv til at suge skidt og vand op, samtidig med at den også er ganske let og kompakt. Designet er måske ikke det mest indbydende, men de fleste er ligeglade med designet, så længe produktet kan det, det skal kunne – og gerne godt. Du skal vælge denne model, hvis du have en håndholdt støvsuger til de mindre krævende opgaver, f.eks. en mindre bil.

Køb DomoClip her:

www.wupti.dk 

Grundlaget for denne bilstøvsugertest

De fleste har stået i sidste øjeblik og skulle gøre bilen ren en søndag eftermiddag. De skulle slæbe den store støvsuger ud af huset, sætte den i stikkontakten inde i huset for så derefter at falde over ledningen under rengøringen.

Denne test viser, at alternativerne til den traditionelle støvsuger er mange og særdeles gode. Det vigtigste, du skal holde øje med, er, hvor effektivt din støvsuger suger, samt hvor meget den kan suge op. Har du en bil, hvor du ofte tager på tur med børnene, som ofte bliver beskidte og slæber skidtet med ind i bilen, skal du nok overveje en bilstøvsuger med ledning, som kan sættes til cigarettænderen i bilen.

Er jeres problemer med støv og skidt derimod af mindre karakter, kan du nøjes med en håndholdt støvsuger, som gør meget af det lette arbejde. Den kan i rigtig mange tilfælde både støvsuge vand og støv op. Dertil har den også et godt mundstykke til at nå alle de smalle steder, som din bil har.

Prismæssigt viser vores bilstøvsugertest, at der er stor forskel på de håndholdte og batteridrevne bilstøvsugere frem for dem med ledning. Dem med ledning viser sig at være en tand billigere, fordi de netop ikke har et batteri, men de kan umiddelbart tilsluttes bilens cigarettænder. Undersøg derfor, hvad du mest har brug for, både prismæssigt og i forhold til den enkelte bilstøvsugers præstation.

Vores bilstøvsugertest viser også, at vælger du en håndholdt frem for en bilstøvsuger med ledning, skal du især holde øje med opladningstiden på batteriet, og hvor lang tid den kan præstere. Støvsugerens effekt afhænger nemlig helt og holdent af, hvor mange penge du vil give for din bilstøvsuger eller håndholdte støvsuger. Det bedste, du kan gøre, er at sammenligne de forskellige modeller og derigennem finde den bedste bilstøvsugermodel til dit behov.

Relaterede artikler

Idéer til din virksomheds markedsføring
Sport og fritid No Comments

Idéer til din virksomheds markedsføring

Idéer til din virksomheds markedsføring Er det dig, der er ansvarlig for din virksomheds markedsføring, men er du helt tom for idéer? Her er 4 ting, du let kan købe…
Sport og fritid No Comments

Mr Green Casino app anmeldelse

Mr Green Casino har inviteret nogle af de bedste spiludviklere og samlet dem i en platform, der slår alt, hvad man før har set og som tilbyder en uovertruffen spiloplevelse.…
Vil du gerne forbedre dine vaner?
Sport og fritid No Comments

Vil du gerne forbedre dine vaner?

 Når den 1. januar er passeret, så er der mange som har en lang liste klar over diverse nytårsfortsæt som de gerne vil gennemføre. For nogle handler det om at…
Guide: Sådan finder du motivationen til at komme i gang med at træne
Sport og fritid No Comments

Guide: Sådan finder du motivationen til at komme i gang med at træne

New year, new me. Hvert eneste år omkring nytår, er der rigtigt mange mennesker, som forsøger at forbedre nogle ting i deres liv, eller stoppe nogle dårlige vaner. Mange mennesker…
3 tips til at komme i gang med at træne igen
Sport og fritid No Comments

3 tips til at komme i gang med at træne igen

Hvis du er en af dem, som er gået helt i stå med træningen, så er du nok ikke den eneste. Mange mennesker betaler mange penge hver måned for et…
Tid til sport og fritid
Sport og fritid No Comments

Tid til sport og fritid

Det er vigtigt at kunne tage en pause fra hverdagens travlhed. For at kunne få fornyet energi til sin dagligdag, kan det være en ide at sørge for at give…
Sport og fritid No Comments

Test af romaskiner – kom i god form med den bedste romaskine i test

Mange kender romaskinen fra fitnesscentret og forbinder den sandsynligvis med den populære sportsdisciplin roning, som maskinen naturligvis også har sit afsæt i. Romaskinen er dog egnet til meget mere og…
Sport og fritid No Comments

Den ultimative crosstrainer test – de bedste crosstrainere i test (2020)

Vil du gerne kunne træne og forbedre din kondi derhjemme? Så er en crosstrainer til hjemmebrug lige noget for dig. Så kan du træne, lige når du vil. Inden for…