Robotplæneklipper Test 2020 – Find de bedste robotplæneklipper

13. august 2019 april 28th, 2020 No Comments af

Hvilke robotplæneklippere er de bedste på markedet i dag?

Vi har lavet en test af robotplæneklippere på det danske marked og udvalgt de fem, vi synes klarer sig bedst indenfor forskellige prisklasser.

Dermed er der også større sandsynlighed for, at du finder lige præcis den bedste robotplæneklipper, som er optimal til dig og dine behov for græsslåning.

Vi anbefaler dig nøje at undersøge mulighederne indenfor robotplæneklippere, inden du foretager et køb. Nogle af disse robotplæneklippere er dyre og nogle af dem er billige. Og måske er en billig robotplæneklipper bedre til dine behov end en dyr. Derfor er det vigtigt, at du er afklaret med, hvad du skal bruge en robotplæneklipper til.

Om du bruger denne robotplæneklippertest til endegyldigt at vælge en robotplæneklipper eller blot som inspiration, så håber vi, at den vil være dig behjælpelig.

ForhandlerTotalprisLæs mere
3.999,00 Til forhandler

En robotplæneklipper vil aldrig være decideret billig – i hvert fald ikke hvis du vil have en god en. Men Texas SRX900 robotplæneklipperen må vi betegne som værende en billig robotplæneklipper. Men det betyder ikke, at det ikke er en god robotplæneklipper. Tværtimod er den faktisk rigtig god til brug i den almindelige have.

En populær robotplæneklipper

Takket være sin pris er SRX900 robotplæneklipperen fra danske Texas meget populær på det danske marked. SRX900 robotplæneklipperen er velbygget og kommer i et iøjnefaldende sort design med gul topplade, der er karakteristisk for Texas.

Vi kalder Texas SRX900 for en billig robotplæneklipper – og i henhold til vores test af robotplæneklippere så er den også det. Men som sagt i indledningen, så får du simpelthen ikke en ordentlig robotplæneklipper uden at måtte betale for kvaliteten. Og kvalitet, det leverer denne robotklipper.

En praktisk robotplæneklipper

Texas SRX900 robotplæneklipperen kommer i komplet stand og er øjeblikkelig klar til installering. Noget der for i øvrigt forløber nemt og hurtigt ved at følge den inkluderede installationsvejledning. Derudover følger alt, du skal bruge, med. Afgrænsningskabel, ladestation, pløkker og ekstra knive er alt sammen inkluderet.

SRX900 robotplæneklipperen har kraftfuldt 28 V batteri med 50 W effekt, der giver den masser af tid til at komme godt rundt i haven. Og ladetiden er på blot 1,7 timer. Robotplæneklipperen har 3 effektive ”flyvende” knive, der giver en ren og tæt bioklipning af din plæne, der forhindrer græsset i at flosse og visne i spidsen. Dermed får du en flottere plæne med mindre risiko for svampesygdomme.

Robotplæneklipperen til den almindelige have

Texas SRX900 er en rigtig god plæneklipper til prisen. Og selvom den kan klare hældninger op til 30 grader og kan klippe et areal på 900 m2, men anbefales at bruges på 500 m2, så har den lidt begrænsninger i forhold til nogle af sine konkurrenter i vores robotplæneklippertest.

Har du dog – som de fleste – en ganske normal udformet have, så vil du aldrig opleve noget problem med SRX900 robotplæneklipperen. For den er helt igennem perfekt til brug her. Den størrelse, hastighed, kapacitet og effekt betyder, at den er som skabt til brug i parcelhushaven, og det er også her, vi anbefaler, at du bruger den.

Robotplæneklipperen, der er godt beskyttet

Texas SRX900 robotplæneklipperen lever naturligvis fuldkommen op til alle standarder og lovkrav omhandlende robotplæneklippere, så du er sikker på, at den ikke ved et uheld kommer til at skade dig, dine børn eller sig selv.

Men faktisk har SRX900 robotplæneklipperen lidt ekstra beskyttelse. Og det af en uventet slags. Robotplæneklipperen har nemlig mulighed for at blive PIN-kode beskyttet. Dermed kan du give den en kode, som kun du kender, der sikrer, at robotplæneklipperen kun kan bruges af dig. Og så er robotplæneklipperen beskyttet af og inkluderet i en almen indbosforsikring.

Specifikationer for Texas SRX900 Robotplæneklipperen:

 • Mærke: Texas
 • Hældning: 27 grader (50%)
 • Højdejustering: 20 til 60 mm.
 • Vægt: 8,5 kg
 • App: Nej

Køb Texas SRX900 Robotplæneklipperen her:
www.texas.dk

ForhandlerTotalprisLæs mere
4.791,00 Til forhandler
4.888,00 Til forhandler
6.187,00 Til forhandler

Fra en billig robotplæneklipper og videre til den billigste robotplæneklipper i vores test af robotplæneklippere. Gardena Sileno City 250 robotplæneklipperen støtter tanken om, at en billig robotplæneklipper sagtens kan være god. Blot man bruger den til det, som den er designet til.

En testvinder

Gardena Sileno City 250 robotplæneklipperen er meget vel den bedste robotplæneklipper i sin prisklasse. Det mener hvert fald det svenske teknologimagasin M3, der har kåret robotplæneklipperen som værende bedst i test. Og det er der god grund til.

Sileno City 250 robotplæneklipperen er imponerende velbygget, og den er faktisk en af markedets mest støjsvage robotplæneklippere (blot 58 dB). Du skal derfor ikke frygte for at forstyrre naboen, når robotplæneklipperen er på arbejde. Robotplæneklipperen er gennemgående solidt konstrueret, og alle dele er lavet af slidstærke og holde materialer.

En robotplæneklipper med smarte funktioner

Robotplæneklipperens solide konstruktion betyder, at den er godt beskyttet imod en pludselig regnbyge. Dette skal dog ikke forstås som, at du skal lade robotplæneklipperen slå græs på livet løs, når det regner.

Gardena Sileno robotplæneklipperen stopper automatisk knivenes rotation, hvis der bliver løftet op i den, så du ikke kommer til skade ved dette. Desuden har den en smart EsayPassage-funktion, der lader robotplæneklipperen slippe nemt igennem selv meget smalle passager uden at gøre skade på omgivelserne eller sig selv. Og for at forhindre tyveri er robotplæneklipperen udstyret med en kodelås og har en indbygget alarm, der hurtigt vil afskrække folk med lidt for lange fingre.

Robotplæneklipperen til den lille have

Gardena Sileno City 250 er en virkelig god robotplæneklipper, men det er også en robotplæneklipper, der er designet til at skulle bruges i den lille have. City 250 anbefales at bruges i haver på op til 250 m2. Til gengæld skinner den også her. Robotplæneklipperen har øget manøvredygtighed via et smart design og en smart placering af hjulene.

Robotplæneklipperen kommer med 3 effektive og roterende knive, der sikrer en grundig klipning af din plæne, og så er der yderligere inkluderet hele 9 ekstra knive! Så du behøver ikke tænke på at skulle købe nye i rigtig mange år. Knivene effektive klipningen giver dig desuden et resultat uden synlige striber.

Et rigtig godt køb

Gardena Sileno City 250 er en virkelig imponerende lille robotplæneklipper. Og har du en mindre have, så finder du nok ikke en bedre robotplæneklipper til prisen. Det giver fuldt ud mening at 3M kårede den til bedst i test, og vi kan kun anbefale den.

Denne billige robotplæneklipper fortjener sin plads i vores robotplæneklippertest takket være sin kvalitet, pris, brugervenlighed, sikkerhed, gode klipperesultat, smarte funktioner og ikke mindst det lave støjniveau.

Specifikationer for Gardena Sileno City 250 Robotplæneklipperen:

 • Mærke: Gardena
 • Hældning: 22,5 grader (25 %)
 • Vægt: 7,3 kg
 • Højdejustering: 20 til 50 mm.
 • App: Nej

Køb Gardena Sileno City 250 Robotplæneklipperen her:
www.roboteksperten.dk
www.proshop.dk
www.byghjemme.dk 

ForhandlerTotalprisLæs mere
5.999,00 Til forhandler

Fra en testvinder videre til en anden. Robomow RC304U robotplænklipperen er nemlig blevet valgt som topscorer hos både Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd & Rön, og det er der god grund til, da den er kompakt robotplæneklipper til parcelhushaven i en fantastisk kvaltiet.

En testvinder i Danmark og Sverige

Robomow RC304U robotplæneklipperen er blevet kåret til at være det bedste køb, når det kommer til robotplæneklippere. Dog skal det nævnes, at den er designet til parcelhushaven, og robotplæneklipperen har et maksimalt brugsareal på 1000 m2.

Hos Tænk og Råd & Rön fik RC304U robotplæneklipperen ros for sin kvalitet til en favorabel pris. Robotplæneklipperen er solidt konstrueret og kompakt og rummer masser af kraft til at håndtere hældninger på 20 grader og til at arbejde uafbrudt i 50 minutter. Og batteriet er fuldt opladet igen på blot 50 til 70 minutter.

En robotplæneklipper med smarte funktioner

Robotplæneklipperen har smarte funktioner, der gør den meget alsidig og i stand til at klare flere opgaver på en gang. TurboMow-funktionen er designet til at klare ekstraordinært højt græs, og når robotplæneklipperen har klaret dette, så slår den automatisk over på den ønskede højde og klipper videre. Derudover kan den også automatisk skifte imellem zoner, der kræver forskellige indstillinger

Robotplæneklipperen har også forskellige køreindstillinger. Naturligvis har den en standardindstilling, men den kommer også med en ECO-indstilling, der er en energisparende funktion, som betyder, at robotplæneklipperen kun bruger den energi, der er absolut nødvendig for at slå din græsplæne.

Robotplæneklipperen til parcelhushaven

Robomow ligger ikke skjul på, at RC304U er til mindre haver. Den anbefalede havestørrelse er på 500 m2, men den kan klare haver på op til 1000 m2. Robotplæneklipperen er også ganske støjsvag, så den kan sagtens bruges, når du er hjemme uden at forstyrre.

Knivene under robotplæneklipperen har en trekantet form og det særlige klippesystem lader RC304U klippe græs helt ud i kanterne. Klippesystemet er også mere effektfuldt end systemer på andre robotplæneklippere til denne plænestørrelse, hvilket også er medvirkende til en mere effektiv græsslåning.

Et rigtig godt køb

Robomow RC304U har gjort sig fortjent til en plads i vores test af robotplæneklippere takket være en høj og gennemgående kvalitet sammenlignet med en rigtig god pris. Generelt set er det en solid og effektiv robotplæneklipper, der til perfektion klarer det, den er designet til.

Men det er også en robotplæneklipper, der gemmer på nogle ekstra tricks. En regnsensor opdager automatisk nedbør og sender robotplæneklipperen i ly, den kommer med en app, der lader dig styre den fra din telefon, og den har en børnesikringsfunktion, som garanterer, at den ikke kan startes ved et uheld. Og alt dette tilsammen resulterer i, at RC304U er en fænomenal robotplæneklipper.

Specifikationer for Robomow RC304U Robotplæneklipperen:

 • Mærke: Robomow
 • Hældning: 20 grader (36 %)
 • Vægt: 11,4 kg
 • Højdejustering: 15 til 60 mm.
 • App: Ja

Køb Robomow RC304U Robotplæneklipperen her:
www.roboteksperten.dk

ForhandlerTotalprisLæs mere
7.300,00 Til forhandler

Worx Landroid M1000 robotplæneklipperen er måske ikke en testvinder, men den har fået betegnelsen ”Godt Køb” hos både Forbrugerrådet Tænk og hos svenske Råd & Rön. Så det er en robotplæneklipper, der har anbefalingerne i orden. Og som en robotplæneklipper til den mellemstore græsplæne, så er den ikke til at komme udenom.

En robotplæneklipper med gode anbefalinger

Som nævnt bliver Worx Landroid M1000 anbefalet som værende et godt køb af både Tænk og Råd & Rön, og det vil vi gerne tilslutte os. M1000 er bygget med holdbarhed og funktionalitet i højsædet, og det er virkelig en robust og effektiv robotplæneklipper.

En anden ting, som M1000 bliver rost for, og som du hurtigt vil ligge mærke til, er en forbavsende støjsvag drift for så effektiv en robotplæneklipper. Lydniveauet er på blot 63 dB, så du ikke bliver forstyrret af den.

En robotplæneklipper med kloge løsninger

Worx Landroid M1000 er en forbløffende let robotplæneklipper – sin størrelse taget i betragtning. Det kan virkelig mærkes, at hele designet er fokuseret på funktionalitet. Og det er egentlig rart at vide, at der ikke er noget unødvendigt og påduttet M1000, men at den udelukkende koncentrerer sig om at være effektiv.

Og effektiv er den. Efter at du har klaret opsætningen – hvilket der for maskinens vedkommende er ganske let og ligetil – så vedligeholder M1000 robotplæneklipperen fuldstændig automatisk og selvstændigt din græsplæne. Noget den gør effektivt med et klippesystem med 4 blade.

Robotplæneklipperen til den mellemstore plæne

M1000 robotplæneklipperen afslører allerede i navnet, at den er mest velegnet til mellemstore græsarealer på 1000 m2. Men smarte designløsninger giver den en forbedret manøvredygtighed sammenlignet med mange andre robotplæneklippere i denne prisklasse.

M1000 benytter et intelligent klippe- og planlægningssystem, der indstiller en ideel græsslåning efter forholdene hver dag. Dermed forbedres plænens sundhed og udseende. Og græsset klippes derudover så fint, at der ikke er behov for at rive plænen efterfølgende, da det fintklippede græs falder ned imellem de tilbageblivende græsstrå og fungerer som gødning for plænen. Et virkelig smart system.

Robotplæneklipperen er i sandhed et godt køb

Prisen er ikke lav. Og har du ikke brug for en robotplæneklipper, der kan slå en plæne på op til 1000 m2, så kan en billigere græsslåmaskine sagtens klare opgaven.

Men har du en mellemstor plæne, så er Worx Landroid M1000 robotplæneklipperen et virkelig godt køb, der giver en imponerende værdi for pengene. Og derfor har den helt klart fortjent sin plads i vores robotplæneklippertest.

Specifikationer for Worx Landroid M1000 Robotplæneklipperen:

 • Mærke: Worx
 • Hældning: 20 grader (35 %)
 • Vægt: 19 kg
 • Højdejustering: 20 til 60 mm.
 • App: Ja

Køb Worx Landroid M1000 Robotplæneklipperen her:
www.roboteksperten.dk 

ForhandlerTotalprisLæs mere
11.199,00 Til forhandler

Som den sidste robotplæneklipper i vores robotplæneklippertest finder vi også den dyreste robotplæneklipper, som vi har udvalgt. Og prisen, den forpligter. Men Robomow RS615U robotplæneklipperen lever op til prismærket.

En bedst i test robotplæneklipper

RS615U er blevet kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk. Det er der mange gode grunde til, og vi er tilbøjelige til at give dem ret, da RS615U er en utrolig imponerende robotplæneklipper til brug på store plæner.

Robomow robotplæneklipperen er som nævnt den dyreste i vores test, og det er måske derfor ikke overraskende, at den virkelig god. Men vi må indrømme, at vi er overraskede over, hvor imponerende en græsslåmaskine, den faktisk er.

Den kan jo nærmest alt – bare bedre og hurtigere

Robomow har længe lavet rigtig gode robotplæneklippere – vi har f.eks. valgt at anbefale to af dem i denne test af robotplæneklippere – og det kan virkelig mærkes. RS615U er stilfuldt designet, men med et mærkbart fokus på effektivitet og kvalitet.

Den kraftulde motor lader ubesværet robotplæneklipperen klare alle typer græs og plæner, og sensorerne er førsteklasses og sikrer en effektiv og smart kørsel. Drivsystemet og de særligt udviklede hjul giver ikke blot en mere energieffektiv kørsel, men også en hurtigere kørsel, hvilket betyder, at robotplæneklipperen klarer alt – hurtigere

Robotplæneklipperen til den store plæne

At en robotplæneklipper, der er designet til at klare en stor græsplæne, er den dyreste vi anbefaler i denne test, overrasker nok ingen. Men vi tør godt sige, at RS615U er den bedste robotplæneklipper vi er stødt på, og den er helt klart prisen værd.

Robomow RS615U kan klare et græsareal på op til 3000 m2, som den klipper på en effektiv og nænsom måde, der resulterer det bedst mulige og hurtigste resultat. Den brede græsslåning og den ekstra hastighed betyder desuden, at RS615U er forbløffende kort tid om, at klare selv store områder.

Robotplæneklipperen er et godt køb – til den store plæne

Robomow RS615U er utrolig imponerende. Kvaliteten og ydelsen er ulig noget andet til denne pris. Motoren er yderst kraftfuld, drivsystemet er smart og effektiv, knivene er holdbare, effektive, men samtidig også nænsomme og prisen er virkelig ikke urimelig. Og så giver en smart tilhørende app dig en uhørt grad af kontrol.

Så har du en stor plæne, så kan vi klart anbefale Robomow RS615U robotplæneklipperen.

Specifikationer for Robomow RS615U Robotplæneklipperen:

 • Mærke: Robomow
 • Hældning: 20 grader (36 %)
 • Vægt: 20,2 kg
 • Højdejustering: 20 til 80 mm.
 • App: Ja

Køb Robomow RS615U Robotplæneklipperen her:
www.roboteksperten.dk

Vigtige huskeregler omkring robotplæneklippere

Vi vil gerne lige hurtigt nævne to vigtige elementer, som vi mener, at du bør være opmærksom på, inden du køber en robotplæneklipper.

Det er de færrste robotplæneklippere, der kan klippe helt til kanten af plænen

Det er vigtigt at være opmærksom på, at grundet lovkrav om sikkerhedshensyn, så skal det være fuldkommen utilgængeligt at komme i kontakt med en robotplæneklippers knive, når den kører. Dermed er disse skærmet af til siderne.

Dette betyder, at mange robotplæneklippere ikke er i stand til at klippe helt ud til kanten af din plæne. Det er er ofte noget der ses på billige robotplæneklippere. Hvis du vil undgå, selv at skulle gå plænekanten efter, så vær opmærksom på dette, hvis du skal investere i en robotplæneklipper.

Overkapacitet – hvorfor?

Du bør sikre dig, at en robotplæneklipper har en større maksimal kapacitet end din græsplænes egentlige areal. Dette er for at sikre, at robotplæneklipperen ikke skal køre uafbrudt i alle døgnets 24 timer, 7 dage om ugen, for at nå at klippe hele plænen. Det er naturligvis yderst belastende for robotplæneklipperen og nedsætter kraftigt dens levetid.

En huskeregel hedder, at du skal have en robotplæneklipper, som har et maksimalt arbejdsareal på næsten det dobbelte af din plæne.

Er den plæne eksempelvis 400 m2, så anbefales det med en robotplæneklipper med en kapacitet på 800 m2.

Dermed har robotplæneklipperen mulighed for at klare hele plænen med pauser, når det regner, eller når du selv ønsker at bruge græsplænen til andre aktiviteter.

Baggrunden for vores robotplæneklippertest

Robotplæneklipperen er en praktisk og hjælpsom makker til din have. Den klarer i høj grad sig selv og kræver kun begrænset forberedende arbejde. Herefter kan du bruge tiden på andre ting, mens den selvkørende græsslåmaskine klarer plænen for dig.

I vores test af robotplæneklippere har vi gennemgået og samlet de bedste robotplæneklippere på markedet lige nu. De anbefalede robotplæneklippere i vores test er udvalgt med hovedfokus på kvaliteten af deres konstruktion. En robotplæneklipper er ikke en billig ting at skulle købe. Kvaliteten skal derfor være i orden. Andre ting som effektivitet, funktioner, brugervenlighed og naturligvis sikkerhed har også haft stor betydning. Heldigvis hænger kvalitet i konstruktionen ofte rigtig godt sammen med sikkerheden.

Derudover har vi baseret vores robotplæneklippertest på tanken omkring diversitet og forskellige prisklasser. Vi har fokuseret på solide, velbyggede robotplæneklippere med motorer, der er i stand til at håndtere alt, hvad din plæne udsætter robotplæneklipperen for. For motoren er en robotplæneklipperens vigtigste del. Men som nævnt så er de udvalgte robotplæneklippere i forskellige prisklasser, så du forhåbentlig har nemmere ved at finde den rigtige robotplæneklipper til din plæne.

Den endelige tilblivelse af vores test af robotplæneklippere er sket på baggrund af uvildige eksperttests af robotplæneklippere og omtaler af produkterne.

Relaterede artikler

Bolig No Comments

Kend dine rettigheder når du handler online inden for EU

Hvis du handler online i EU, drager du fordel af flere lag af forbrugerbeskyttelse, der stammer fra EU-lovgivningen, såsom retten til klare oplysninger om pris, forsendelses- og leveringsomkostninger, retten til…
Bolig No Comments

5 idéer til at tilbringe fritiden med sjove indendørsaktiviteter

I Danmark er vi kendt for vores lunefulde vejrguder, der kan sætte en kæp i hjulet for ferie- og fritidsplaner. Derfor kan det være en fordel at have gode indendørsaktiviteter…
Bolig No Comments

Opgrader dit hjem med smart home gadgets

Den rivende udvikling inden for produkter og løsninger til smart home, har gjort livet og hverdagen lettere for en lang række mennesker. Teknologien har gjort det muligt at forbinde de…
Anmeldelse af newzealandsk lammeskind fra Lammeskindet.dk
Bolig No Comments

Anmeldelse af newzealandsk lammeskind fra Lammeskindet.dk

Smid alt du har i hænderne og kast blikket på de fantastiske newzealandske lammeskind fra Lammeskindet.dk. De føles lige så naturlige, som de er, og kvaliteten af lammeskindene skuffer ikke.…
Gode tips til forårsrengøringen
Bolig No Comments

Gode tips til forårsrengøringen

Måske er det ved at være den tid igen, hvor sommertiden er starten, havemøblerne er sat ud og de lyse aftener begynder at blive længere og længere for hver dag,…
Gasgrill test
Bolig No Comments

Find den bedste gasgrill her – de bedste gasgrill i test

At grille på gas er blevet det nye sort. Det er ofte meget nemmere lige at tænde op – uanset om det regner eller ej. Du får den samme gode…
Bolig No Comments

Juicer og slow juicer bedst i test – find din nye juicer blandt disse testvindere

Et glas friskpresset juice er både opfriskende, nærende og en fryd for smagsløgene. Derfor har de fleste caféer i dag fået juice på deres menukort. Men hvorfor tage på café,…
toaster test
Bolig No Comments

Toaster-test: Find den bedste toaster

Leder du efter en toaster, der er bedst i test og perfekt til dine behov? Vi har samlet nogle af de bedste toastere på markedet, så du kan få den…