Kend dine rettigheder når du handler online inden for EU

Hvis du handler online i EU, drager du fordel af flere lag af forbrugerbeskyttelse, der stammer fra EU-lovgivningen, såsom retten til klare oplysninger om pris, forsendelses- og leveringsomkostninger, retten til at fortryde en online købsaftale og hvad du skal gøre når det går galt. Find ud af alt om det her.

Online shopping rettigheder

Når du køber online, indgår du en fjernsalgskontrakt. Med denne type kontrakt kan du ikke kontrollere produkterne, før du køber. På grund af dette har du yderligere beskyttelse i henhold til EU-lovgivningen. Læs videre for at lære mere om dine forbrugerrettigheder i EU, Norge og Island.

Hvis du handler på netbutikker, har du ret til en fortrydelsesperiode på 14 kalenderdage, hvor du kan fortryde kontrakten og returnere dine køb til sælgeren.

Hotelreservationer, billeje, rejsebilletter og andre fritidstjenester samt personlige varer, lyd- og videoindhold og produkter, letfordærvelige varer og spil- og lotteritjenester er udelukket fra fortrydelsesperioden.

Såfremt en forbruger gør brug af sin fortrydelsesret som ovenfor, er den erhvervsdrivende forpligtet til at refundere fortrydelsesretten inden for 14 dage. Refusion af ydelser kan være omfattet af et fradrag.

En sælger bør altid handle i god tro, aldrig komme med vildledende udsagn eller påstande om deres produkt og aldrig udøve unødig indflydelse, der ville lokke en forbruger til at foretage et køb.

Kan jeg få refunderet en forsinket eller ikke-leveret ordre?

Dit køb skal være leveret inden for 30 dage, medmindre du aftaler andet med sælgeren. En forbruger kan annullere ordren og kræve tilbagebetaling, hvis:

Ordren ankom ikke eller vil ikke ankomme i tide til en bestemt væsentlig begivenhed

Den erhvervsdrivende undlader at levere til en af ​​forbrugeren angivet dato

Den erhvervsdrivende har entydigt oplyst, at de ikke kan eller vil levere varen

Den erhvervsdrivende undlader at levere varen/varerne inden for en yderligere frist

Hvis aftalen annulleres, er den erhvervsdrivende forpligtet til at tilbagebetale forbrugeren alle beløb, de har betalt i henhold til kontrakten, inden for 14 dage.

EN REFUSION ELLER EN REPARATION?

Hvis du har købt varer overalt i EU, som er defekte eller ikke ser ud som annonceret, skal sælgeren reparere eller erstatte dem gratis eller give dig et prisnedslag/fuld tilbagebetaling.

Som hovedregel vil du kun kunne bede om en delvis eller fuld tilbagebetaling, når det ikke er muligt at reparere eller erstatte varerne.

I nogle lande skal du informere sælgeren inden for 2 måneder efter at have opdaget en fejl.

Inden for 6 måneder efter modtagelse af varerne, skal du vise den erhvervsdrivende, at varerne er defekte eller ikke som annonceret.

Efter 6 måneder skal du i de fleste lande bevise, at manglen allerede eksisterede ved modtagelse af varerne – f.eks. viser, at det skyldes dårlig kvalitet af materialer.

Den erhvervsdrivende skal altid levere en løsning.

Du har en 14 dages ‘afkølingsperiode’ til at annullere og returnere køb foretaget online uanset årsag.

Fortrydelsesfristen gælder ikke for visse køb, herunder fly- og togbilletter, koncertbilletter, hotelreservationer, billejereservationer, varer, der er personliggjort, digitalt onlineindhold, der er downloadet, eller varer købt fra en privatperson.

Refusion skal gives inden for 14 dage efter modtagelse af annulleringer, men forhandlere kan forsinke din tilbagebetaling, hvis de ikke har modtaget varerne eller bevis for, at du returnerede dem. Hvis dine varer er beskadiget eller har en fejl, skal forsendelsesomkostningerne også refunderes.

 

Relaterede artikler

Bolig No Comments

5 idéer til at tilbringe fritiden med sjove indendørsaktiviteter

I Danmark er vi kendt for vores lunefulde vejrguder, der kan sætte en kæp i hjulet for ferie- og fritidsplaner. Derfor kan det være en fordel at have gode indendørsaktiviteter…
Bolig No Comments

Opgrader dit hjem med smart home gadgets

Den rivende udvikling inden for produkter og løsninger til smart home, har gjort livet og hverdagen lettere for en lang række mennesker. Teknologien har gjort det muligt at forbinde de…
Anmeldelse af newzealandsk lammeskind fra Lammeskindet.dk
Bolig No Comments

Anmeldelse af newzealandsk lammeskind fra Lammeskindet.dk

Smid alt du har i hænderne og kast blikket på de fantastiske newzealandske lammeskind fra Lammeskindet.dk. De føles lige så naturlige, som de er, og kvaliteten af lammeskindene skuffer ikke.…
Gode tips til forårsrengøringen
Bolig No Comments

Gode tips til forårsrengøringen

Måske er det ved at være den tid igen, hvor sommertiden er starten, havemøblerne er sat ud og de lyse aftener begynder at blive længere og længere for hver dag,…
Gasgrill test
Bolig No Comments

Find den bedste gasgrill her – de bedste gasgrill i test

At grille på gas er blevet det nye sort. Det er ofte meget nemmere lige at tænde op – uanset om det regner eller ej. Du får den samme gode…
Bolig No Comments

Juicer og slow juicer bedst i test – find din nye juicer blandt disse testvindere

Et glas friskpresset juice er både opfriskende, nærende og en fryd for smagsløgene. Derfor har de fleste caféer i dag fået juice på deres menukort. Men hvorfor tage på café,…
toaster test
Bolig No Comments

Toaster-test: Find den bedste toaster

Leder du efter en toaster, der er bedst i test og perfekt til dine behov? Vi har samlet nogle af de bedste toastere på markedet, så du kan få den…
Panini-grill test
Bolig No Comments

Panini-grill test – find den bedste i test her

Det skal være nemt at lave god mad derhjemme. Foruden en god stavblender og andre køkkenredskaber, er en panini-grill det helt ideelle redskab til nem og lækker mad til hverdagen.…