Strygejern Test 2020 – Find de bedste strygejern her – Eksperternes vurdering

13. august 2019 april 28th, 2020 No Comments af

Hvilket strygejern skal du vælge? Hvilke er de bedste på markedet i dag?

Vi har lavet en test af strygejern på det danske marked og udvalgt de 8, vi synes klarer sig bedst indenfor forskellige prisklasser.

Dermed er der også større sandsynlighed for, at du finder det bedste strygejern, som lige præcis er optimal til dig og dine behov i dit hjem.

Vi anbefaler dig nøje at undersøge mulighederne indenfor strygejern, inden du foretager et køb. Nogle af disse vil være dyre og nogle af dem være billige. Og måske er et billigt strygejern uden alverdens ekstrafunktioner er bedre til dine behov end et dyrt strygejern med damp f.eks. Derfor er det vigtigt, at du er afklaret med, hvad du forventer det skal kunne.

Om du bruger denne strygejernstest til endegyldigt at vælge et strygejern eller blot som inspiration, så håber vi, at den vil være dig behjælpelig.

ForhandlerTotalprisLæs mere
209,00 Til forhandler

Dette billige strygejern med damp fra Tefal er en effektiv og prisvenlig hjælper, der er kompakt i både størrelse og vægt. Og det fjerner nemt og hurtigt krøller fra dit tøj.

Et billigt dampstrygejern med overraskende funktionalitet

Prisen er den hovedsagelige faktor til, hvorfor Tefal Virtuo er et godt køb og udvalgt i vores test af strygejern. Dette billige dampstrygejern kan måske ikke alverden, men det det kan, kan det til gengæld rigtig godt.

Den lave pris til trods så er dette billige strygejern med dampfunktion faktisk ganske effektivt. Og selve dampfunktionen kan også et trick eller to. Tefal Virtuo har et ganske fint og vedvarende dampoutput, der hjælper med hurtigt at fjerne krøller i tøjet, og en dampboost-funktion klarer også de rigtig besværlige krøller. Men Virtuo har også en vertikal dampfunktion. Med den kan du dampe og friske dit tøj op, mens det f.eks. hænger på bøjler. Meget smart og meget uventet for så billigt et strygejern.

Et rigtig godt dampstrygejern til prisen

Tefal Virtuo har som nævnt ovenfor en rigtig solid og smart dampfunktion, der giver dig en uventet fleksibilitet i håndteringen af dit tøj.

Men de mere almindelige elementer ved Tefal Virtuo er bestemt også gode. Vituo leverer en god, jævn og hurtig varme, der sammen med dampen, gør det billige strygejern meget effektivt. Strygestålet er bekladt med teflon, så det nemt glider henover dit tøj, og vandbeholderen har en solid kapacitet på 170 ml.

Tefal Virtuo er svær at ignorere, når vi sammenligner og pris og funktionalitet. Det er faktisk det billigste strygejern, der er udvalgt i vores test af strygejern. Men det er et rigtig godt billigt strygejern med damp, som er god til det basale behov.

Specifikationer for Tefal Virtuo:

 • Mærke: Tefal
 • Dampskud: Ja (op til 80 gram i minuttet)
 • Beholderkapacitet: 170 ml
 • Effekt: 1800 Watt
 • Anti-kalk: Ja

Køb Tefal Virtuo her:
www.proshop.dk

ForhandlerTotalprisLæs mere
265,00 Til forhandler
457,95 Til forhandler

Det første du ligger mærke til ved Electrolux EDBT800 er udseendet, der er ganske anderledes, end hvad vi er vant til at se. Electrolux EDBT800 er et billigt strygejern, men det betyder ikke, at det er dårligt. Tværtimod leverer det en rigtig god værdi for pengene.

Et kompakt strygejern til rejsen

Electrolux EDBT800 kommer i et ganske unikt design, men det er simpelthen et resultat af dets udvikling. EDBT800 er nemlig særligt designet til at blive taget med, når du er på rejse.

EDBT800 er i forvejen meget kompakt, men kan nemt og hurtigt foldes sammen, så det fylder et absolut minimum i din rejsetaske. Og så kan det faktisk også benyttes i flere forskellige lande, uden at du skal investere i en adapter.

Vær sikker på at du altid har et ordentligt rejsestrygejern til rådighed

Ikke alle hoteller stiller et strygejern til rådighed – og gør de så er kvaliteten langt fra garanteret. Skal du derimod på en ferie, hvor der ikke er involveret et hotel – f.eks. en campingferie – så må du selv sørge for rejsestrygejernet.

EDBT800 er måske kompakt og nem at tage med dig, men det går ikke på kompromis med kvaliteten på trods af størrelsen. F.eks. klarer det lille strygejern et dampskud på 45 gram i minuttet, til når du har travlt med at få taget pænt inden et forretningsmøde. Imponerende for så lille en model. Og så kan det sågar bruges på tøj, der hænger på bøjler.

Et billigt strygejern med et klart fokus

Electrolux EDBT800 er som nævnt designet til at være let og kompakt, så det nemt kan tages med på f.eks. ferie eller forretningsrejser. Og grundet dette så er der andre strygejern i vores test af strygejern, der klarer sig bedre end EDBT800.

Men! Som rejsemakker er det i særklasse. Størrelsen, vægten, effekten, dampen og ikke mindst prisen – det hele kommer sammen til at skabe et rejsestrygejern, som – hvis du kun skal bruge det som rejsestrygejern – er noget helt specielt.

Specifikationer for Electroulx EDBT800:

 • Mærke: Electrolux
 • Dampskud: Ja (op til 45 gram i minuttet)
 • Beholderkapacitet: 60 ml
 • Effekt: 800 Watt
 • Anti-kalk: Nej

Køb Electrolux EDBT800 her:
www.proshop.dk
www.skiftselv.dk

3. Morphy Richards Breeze Strygejern

Morphy Richards Breeze er et rigtig solidt allround-strygejern, der klarer sig godt på alle punkter uden at være spektakulær. En rigtig god kombination af kvalitet og pris.

Strygejern med keramisk strygesål

Morphy Richards Breeze har en stor effekt på hele 2400 Watt. Dette sammen med en keramisk plade under bunden betyder, at Breeze er meget hurtig til at blive varm, og strygesålen både glider rigtig nemt over dit tøj og fordeler varmen jævnt.

Strygefladens gode glid og varmefordeling arbejder sammen med en stor vedvarende dampeffekt på 45 gram i minuttet om effektivt at fjerne selv ihærdige krøller fra dit tøj.

Strygejernet er kraftfuldt og nænsomt

Selvom Breeze er kraftfuldt, hurtigt bliver varm og leverer en solid varmeoverførelse, så det også uden problem bruges på sarte tekstiler. Og ved lave temperaturer sikrer drypstop-systemet, at der ikke laves pletter på dit tøj.

Desuden har Breeze også en stor vandbeholder på 350 ml, anti-kalk-system, et kraftuldt dampskud på 130 gram i minuttet og evnen til at dampe fra en vertikal position, hvilket lader dig dampe dine gardiner eller tøj, som hænger på bøjler.

Det bundsolide allround-strygejern

Som nævnt så er Morphy Richards Breeze et solidt strygejern, der gør alting godt. Og det er grunden til at vi har udvalgt det i vores strygejernstest. Breeze er nemlig en fantastisk kombination af kvalitet, effekt, funktioner til en rigtig god pris.

Specifikationer for Electroulx EDBT800:

 • Mærke: Morphy Richards
 • Dampskud: Ja (op til 120 gram i minuttet)
 • Beholderkapacitet :350 ml
 • Effekt: 2400 Watt
 • Anti-kalk: Ja

Køb Morphy Richards Breeze her:

ForhandlerTotalprisLæs mere
569,00 Til forhandler
599,00 Til forhandler

Det smarte Bosch TDA70EASY strygejern gør strygningen af stort set alle materialer både nem og sikker. En unik og smart i-Temp-funktion sørger automatisk for den ideelle kombination af temperatur og damp. Du behøver slet ikke selv at skifte indstillinger.

Brug strygejernet med alle materialer

Så længe materialerne kan tåle at strøget, så kan Bosch TDA70EASY gøre det på en nem og sikker måde. TDA70EASY er som navnet hentyder til nemt at bruge. Og det er takket være i-Temp-funktionen.

Med denne funktion sørger Bosch TDA70EASY selv for at kombinere damp og temperatur bedst muligt. Dermed kan du sikkert stryge alle materialer, der må stryges, uden at frygte for om du gør skade på dem.

Resten af strygejernet og dets funktioner er selvfølgelig også i orden

Bosch TDA70EASY er – hvis vi ser bort fra den smarte i-Temp-funktion – stadig et rigtig godt strygejern, hvor kvaliteten er i top.

Et konstant højt dampniveau på 45 gram i minuttet glatter effektivt dit tøj i samarbejde med den særlige CeraniumGlisseé strygesål, der er designet med dampkanaler, som hjælper til med jævnt og effektivt at fordele dampen. Den keramiske strygesål har samtidig et rigtig godt glid.

Bosch TDA70EASY er altså mere end én rigtig god funktion

Selvom i-Temp-funktionen er imponerende og effektiv, så er den ikke nok til at give Bosch TDA70EASY en plads i vores test af strygejern.

Men det er til gengæld det, der gør, at et kvalitetsstrygejern som dette, skiller sig det ekstra ud, som er nødvendigt, for at vi kan inkludere det i vores strygejernstest. Samlet set er TDA70EASY er rigtig godt strygejern – ingen tvivl. Men med i-Temp bliver det et fremragende strygejern.

Specifikationer for Bosch TDA70EASY:

 • Mærke: Bosch
 • Dampskud: Ja (op til 200 gram i minuttet)
 • Beholderkapacitet: 380 ml
 • Effekt: 2400 Watt
 • Anti-kalk :Ja

Køb Bosch TDA70EASY her:
www.proshop.dk
www.shopping.coop.dk

ForhandlerTotalprisLæs mere
499,00 Til forhandler

Ja, den er god nok TDA30EASY er lillebror til det forrige TDA70EASY strygejern. Dermed er det naturligvis mindre og billigere. Men til prisen er det stadig et rigtig godt strygejern.

Brug strygejernet med alle materialer

Lige som det forrige Bosch TDA70EASY strygejern, så kan du bruge TDA30Easy med alle materialer, der kan stryges. TDA30EASY har nemlig også i-Temp-funktionen, der sikrer en perfekt kombination af temperatur og damp til alle materialer.

Så det er derfor nemt at anbefale TDA30EASY, da det blot er en mindre udgave af TDA70EASY. Prisen er altså lavere, men de smarte funktioner er de samme.

Strygejernet er stadig i en god kvalitet

Bosch TDA30EASY er et godt og billigt strygejern, der har fokus på at være nemt og sikkert at bruge. F.eks. har dette billige strygejern en sikkerhedsfunktion, der automatisk slukker for varmen, når du stiller det fra dig.

Lige som TDA70EASY har det et godt og konstant dampniveau, der sammen med den særlige CeraniumGlisseé strygesål med dampkanaler, effektivt glatter dit tøj og fjerner krøller.

Bosch TDA30EASY er mindre og billigere

Forskellen på TDA70EASY og TDA30EASY er ikke meget mere end størrelse og pris. Den er den samme høje konstruktionskvalitet, den samme gode brugervenlighed og den samme høje sikkerhed.

Med andre ord så er TDA30EASY en billigere udgave af det forrige strygejern. Så det virker indlysende, at det skal være inkluderet i vores test af strygejern. Og for at være helt ærlig, så synes vi ikke der er meget at vinde ved at betale mere for TDA70EASY. Så kan du klare dig med et mindre strygejern, så synes vi, at du skal vælge TDA30EASY i stedet.

Specifikationer for Bosch TDA30EASY:

 • Mærke: Bosch
 • Dampskud: Ja (op til 180 gram i minuttet)
 • Beholderkapacitet 140 ml
 • Effekt: 2400 Watt
 • Anti-kalk: Ja

Køb Bosch TDA30EASY her:
www.shopping.coop.dk

ForhandlerTotalprisLæs mere
499,00 Til forhandler
517,00 Til forhandler

Braun TexStyle 7 kommer i et klassisk design, der er understreget af en god kvalitet og holdbarhed i konstruktionen. Braun TexStyle byder på en høj strygestandard og en kraftfuld effekt på 2400 Watt.

Et strygejern på et professionelt niveau

Braun TexStyle 7 er konstrueret omkring at levere en kvalitetsstrygning, hver gang du bruger det. En stor, konstant dampmængde på 50 gram i minuttet gør det hurtigt og effektivt af med selv de mest ihærdige krøller.

Men det er ikke kun dampmængden, der giver en god strygeoplevelse med Braun TexStyle 7. Strygejernet er nemlig også udstyret med en særlig udviklet strygesål, der har 3 forskellige, dampintensive områder. Og yderst på spidsen af strygesålen har TexStyle en præcisionsspids, der også garanterer et glat resultat af de alleryderste krøller.

Strygejernet har en fantastisk sikkerhed

Braun TexStyle 7 tager din sikkerhed meget alvorligt – og med god grund. Man kan komme noget så slemt til skade med et strygejern. TexStyle 7 har noget så sjældent som 2 stk. autosluk-funktioner. Det er rart at vide, at der er gjort noget ekstra på dette punkt.

Den første autosluk-funktion er en velkendt genganger fra flere andre strygejern. Denne funktion slukker automatisk, når strygejernet har stået i lodret position i 8 minutter. Rart, men ikke noget ekstraordinært. Den anden autosluk-funktion er vi væsentlig mere imponeret af. Denne funktion slukker helt for TexStyle, hvis denne står stille i vandret position i blot 30 sekunder. En virkelig god sikkerhedsfunktion.

Kvalitet hele vejen igennem

Braun TexStyle 7 TS745A er et kvalitetsstrygejern med damp, der i den grad er effektiv til at fjerne krøller og udglatte dit tøj. Den har flere smarte funktioner og indstillinger, der gør den i stand til at blive brugt på alle materialer.

Men det er især omkring sikkerheden, at vi står bag TexStyle 7 og har udvalgt det til vores test af strygejern, da det er utrolig vigtigt. Et varmt strygejern kan føre til nogle forfærdelige skader. Men Braun gør med TexStyle 7 effektivt noget for at forhindre disse.

Specifikationer for Braun TexStyle 7 TS745A:

 • Mærke: Braun
 • Dampskud: Ja (op til 150 gram i minuttet)
 • Beholderkapacitet: 400 ml
 • Effekt: 2400 Watt
 • Anti-kalk: Ja

Køb Braun TexStyle 7 TS745A her:
www.shopping.coop.dk

ForhandlerTotalprisLæs mere

Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740 er et fremragende strygejern i en førsteklasses kvalitet, der er designet til hurtigt at klare alle grader krøller. Noget der understreges af det faktum, at Tefal Ultimate Anti-Calc er en testvinder.

Et bedst i test strygejern

Tefal Ultimate Anti-Calc er kåret som bedst i test af det svenske forbrugertidsskrift Råd & Rön. Her er det især den store effekt, der begejstrer. Dette Tefal strygejern har en meget imponerende effekt på hele 2800 Watt.

Et meget kraftigt dampskud på hele 230 gram i minuttet får også rosende ord med på vejen, for dets evne til at stryge, udglatte og fjerne besværlige krøller på ingen tid eller fra meget tykke eller kraftige materialer.

Strygejernet er meget alsidigt

Tefal Ultimate Anti-calc FV9740 er bygget til at kunne håndtere en hvilken som helst opgave, som vi som forbrugere kan udsætte det for. Den gode effektivitet suppleres af en særlig strygesål, som bruger Durilium-teknologi til at give et optimalt glid på alle materialer.

Men Strygejernet kan også ubesværet bruges lodret. Og den store effekt betyder, at det bliver meget nemt at f.eks. rengøre gardinerne. Men samtidig er det også nænsomt nok til at blive brugt på f.eks. kjoler, der hænger på bøjler.

Kvalitet hele vejen igennem

Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740 er et kraftigt kvalitetsstrygejern med damp, der er i stand til at håndtere alle materialer – både de meget tykke og de meget sarte. Der er egentlig ikke så meget at sige til, at det er blevet kåret til bedst i test, og vi mener også, at det helt klart har fortjent sin plads i vores test af strygejern.

Specifikationer for Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740:

 • Mærke: Tefal
 • Dampskud: Ja (op til 230 gram i minuttet)
 • Beholderkapacitet: 350 ml
 • Effekt: 2800 Watt
 • Anti-kalk: Ja

Køb Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740 her:
www.proshop.dk

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.199,00 Til forhandler

Som rosinen i pøleenden af vores test af strygejern finder vi Philips Azur Elite GC5031/20, der er et sandt monster, når det kommer til strygeteknologi.

Smarte sensorer

Philips Azur Elite er meget kraftfuldt med en effekt på 2400 Watt. Med Azur Elite er også smart. Det har en indbygget sensor, der registrerer dine bevægelser, og brugen af damp tilpasses herefter. Dermed bruger det automatisk mere damp, hvis du er ved at stryge noget meget krøllet tøj.

Er tøjet på den anden side ikke særlig krøllet, så bruger Azuer Elite mindre damp, hvilket er med til at spare på vandet. Funktionen sikrer et hurtigt og ens resultat uafhængig af, hvor mange krøller tøjet har.

Strygejernet er meget kraftigt

Effekten er som nævnt på 2400 Watt. En pæn god en af slagsen. Men du kan sætte endnu mere gang i Axur Elite ved at bruge MAX-mode, der giver et dampskud på hele 240 gram i minuttet. Har du stadig ikke kraft nok, så kan en turbofunktion tilføje yderligere 50 procent til dampkraften.

Det er næsten for meget. Næsten. Men Azur Elite er ikke kun kraft. Det har også en ECO-mode, der reducerer energiforbruget med 20 procent, så du kan spare på strømforbruget. Og SteamGlide Plus-strygesålen har 6 lag titanium og en non-stick overflade, så den er utrolig holdbar og har et perfekt glid.

Et helt vildt strygejern

Det er ikke til at komme udenom, at Philips Azur Elite GC5031/20 er det bedste strygejern i vores test. Den er utrolig kraftfuld, har et hav af effektive og gennemtænkte funktioner og er konstrueret i en fantastisk kvalitet, der vil holde i mange år.

Men det er dyrt. Dette strygejern er meget bedre end de andre i vores test. Men det koster også mere. Om det er for meget for et strygejern, forstår vi godt, hvis du synes. Og hvis du kun stryger nogle få skjorter om ugen, så er det ikke nødvendigt. Men vil du have det bedste, så er det Philips Azur Elite.

Specifikationer for Philips Azur Elite GC5031/20:

 • Mærke: Philips
 • Dampskud: Ja (op til 240 gram i minuttet)
 • Beholderkapacitet: 350 ml
 • Effekt: 2400 Watt
 • Anti-kalk: Ja

Køb Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740 her:
www.shopping.coop.dk

Baggrunden for vores strygjernstest

Strygejernet. Det har været iblandt os for evigt føles det som om. Du har garanteret også et derhjemme, men har du nogensinde prøvet at eje et rigtig godt et?

Vi mener her ikke et dyrt et, men et strygejern, der er af en kvalitet, hvor du bemærker en forskel. Bevares, et rigtig godt strygejern kan hurtigt blive dyrt, men vi vil med denne test fremvise de bedste strygejern i forskellige prisklasser, der alle fortjener at blive kaldt kvalitetsstrygejern.

I denne test af strygejern har vi gennemgået og samlet de bedste strygejern på markedet lige nu. De anbefalede strygejern i vores test er som sagt udvalgt med hovedfokus på kvaliteten af deres konstruktion. Andre ting som effektivitet, funktioner, brugervenlighed og naturligvis pris har også haft stor betydning. Dog hænger kvalitet i konstruktionen ofte rigtig godt sammen med prisen.

I forbindelse med prisen, så har vi baseret vores test af strygejern på tanken omkring diversitet og forskellige prisklasser. Vi har fokuseret på solide, velbyggede produkter med en ydelse, der er i stand til at håndtere alt, hvad du til hverdag skal have strøget. For det er brugen i dagligdagen, der er det vigtigste. Men som nævnt så er de udvalgte produkter i forskellige prisklasser, så du forhåbentlig har nemmere ved at finde den rigtige til netop dit behov.

Den endelige tilblivelse af vores test af strygejern er sket på baggrund af uvildige eksperttests og omtaler af produkterne.

Relaterede artikler

Bolig No Comments

Kend dine rettigheder når du handler online inden for EU

Hvis du handler online i EU, drager du fordel af flere lag af forbrugerbeskyttelse, der stammer fra EU-lovgivningen, såsom retten til klare oplysninger om pris, forsendelses- og leveringsomkostninger, retten til…
Bolig No Comments

5 idéer til at tilbringe fritiden med sjove indendørsaktiviteter

I Danmark er vi kendt for vores lunefulde vejrguder, der kan sætte en kæp i hjulet for ferie- og fritidsplaner. Derfor kan det være en fordel at have gode indendørsaktiviteter…
Bolig No Comments

Opgrader dit hjem med smart home gadgets

Den rivende udvikling inden for produkter og løsninger til smart home, har gjort livet og hverdagen lettere for en lang række mennesker. Teknologien har gjort det muligt at forbinde de…
Anmeldelse af newzealandsk lammeskind fra Lammeskindet.dk
Bolig No Comments

Anmeldelse af newzealandsk lammeskind fra Lammeskindet.dk

Smid alt du har i hænderne og kast blikket på de fantastiske newzealandske lammeskind fra Lammeskindet.dk. De føles lige så naturlige, som de er, og kvaliteten af lammeskindene skuffer ikke.…
Gode tips til forårsrengøringen
Bolig No Comments

Gode tips til forårsrengøringen

Måske er det ved at være den tid igen, hvor sommertiden er starten, havemøblerne er sat ud og de lyse aftener begynder at blive længere og længere for hver dag,…
Gasgrill test
Bolig No Comments

Find den bedste gasgrill her – de bedste gasgrill i test

At grille på gas er blevet det nye sort. Det er ofte meget nemmere lige at tænde op – uanset om det regner eller ej. Du får den samme gode…
Bolig No Comments

Juicer og slow juicer bedst i test – find din nye juicer blandt disse testvindere

Et glas friskpresset juice er både opfriskende, nærende og en fryd for smagsløgene. Derfor har de fleste caféer i dag fået juice på deres menukort. Men hvorfor tage på café,…
toaster test
Bolig No Comments

Toaster-test: Find den bedste toaster

Leder du efter en toaster, der er bedst i test og perfekt til dine behov? Vi har samlet nogle af de bedste toastere på markedet, så du kan få den…