6 optimerende idéer til det lille køkken

22. januar 2021 februar 10th, 2021 No Comments af

Elsker du også at bruge tid i køkkenet og at lave god mad til dem, du holder af? Eller er køkkenet familiens samlingssted, hvor I får plads til lidt af hvert? Men bor I også småt og har brug for at optimere nogle køkkenløsninger? Så læs med her. 

Herhjemme bliver det mere og mere populært at prioritere sin tid, så en god del af den kan bruges, som man gerne vil bruge den. I den forbindelse er det en god idé at kigge på, hvordan man kan optimere sine køkkenløsninger. Det kan både være i forbindelse med madlavning, spisning og køkkenet som et mødested for travle familiemedlemmer og venner. Trænger du til lidt inspiration til at gøre dit køkken endnu mere funktionelt? Så læs med her. Vi giver dig seks idéer til at peppe dit køkken op og optimere den tid, du bruger der. 

Investér i en opvaskemaskine

Dem, der har én, elsker den. Dem, der ikke har én, drømmer om den. Det er selvfølgelig opvaskemaskinen, der er tale om. Hvis du endnu ikke har investeret i en opvaskemaskine til dit køkken, er det nu, du skal overveje sagen igen.

Ikke nok med at det bliver nemmere end aldrig før at tage sig af den beskidte service, så kan du også frigøre en masse tid, som du kan bruge på andre formål. Nogle vil måske mene, at en opvaskemaskine er en luksus, men når først man har opdaget, hvor hurtigt oprydningen kan klares, når familien har spist op, er det de færreste, der drømmer sig tilbage. Bor du ekstra småt, kan du undersøge mulighederne for at købe en bordopvaskemaskine. På den måde optager du ikke al pladsen i dine køkkenskabe, og du kan stadig bruge langt mindre tid på at vaske op i hånden. 

En vaskemaskine i køkkenet?

Det lyder måske lidt mærkeligt, men bor du i en lille lejlighed, kan du overveje, om en vaskemaskine skal tilføjes i køkkenet. Hvis du kun har adgang til en vaskekælder, og du har et småt badeværelse uden plads til at etablere en vaskesøjle, kan det nemlig være svært at få plads andre steder. En vaskemaskine i køkkenet er også ganske praktisk, da du på den måde kan ordne flere praktiske pligter i ét hug og i ét rum. Her kan du se en test af de bedste vaskemaskiner, hvis du overvejer muligheden. 

En alternativ spiseplads

Hvis du bor i lejlighed, kan det være småt med spise- og siddeplads i køkkenet. Men hvis du tænker i alternative baner, kan det være, at du kan finde en god løsning. Et fint klapbord med tilhørende klapstole kan være en måde at optimere køkkenpladsen på. Så fylder bordet kun, når der skal spises, og bagefter kan du nemt og hurtigt pakke det væk igen, så der er plads til oprydningen. 

Ellers kan du eksempelvis hænge en hylde op og tilføje et par smalle barstole. Så har du en smart lille spiseplads, der heller ikke fylder det hele. Slip fantasien løs, og se, om du ikke kan klemme en spiseplads eller to ind alligevel. 

Lad en røremaskine gøre det hårde arbejde

Hvis du kan lide at bage brød og boller til hverdag, er en røremaskine en rigtig god ting at tilføje til dit køkken. Med en røremaskine kan du både spare tid og kræfter, når du bager. Du kan lade røremaskinen gøre den hårde del af arbejdet, mens du stadig nyder godt af de nybagte goder. Desuden kan en flot røremaskine være en stilfuld tilføjelse til dit køkken. Vælg én i en flot farve, der komplimenterer din stil. 

Slip kontrollen med et termometer

Der kan være nok at holde øje med, når man kokkererer et stort måltid. Temperaturer er flygtige, svære at holde øje med og kan i den grad give én sved på panden, når det gælder om at ramme de helt rigtige grader. Hvis du bruger et godt termometer, kan du lade maden passe sig selv, indtil den rigtige temperatur er nået. Et velfungerende stegetermometer kan både bruges til at holde øje med fritureolien, kødet på panden, brødet i ovnen eller kagen, der skal sidde lige i skabet. 

Lav simremad med en stegeso eller en slow cooker

Er der noget bedre i de kolde måneder end en stor portion simremad? Det er nemlig både varmende, billigt og ikke mindst nemt at lave. Ejer du ikke en stegeso, vil sådan én være en både funktionel og fin tilføjelse til dit køkken. Hvis du er mere moderne anlagt, kan du også kigge dig om efter en slow cooker. Denne elektroniske gadget til at lave simremad vil også spare dig tid over kødgryderne – men levere et lækkert og nærende måltid. 

Der er altså mange muligheder for at optimere dit køkken i forskellige praktiske og tidsbesparende henseender. Det gælder bare om at tænke i nye baner og at tage stilling til, hvor man vælger at prioritere sin tid og sin energi.  

Relaterede artikler

Det er ikke alle som tænker over den generelle risiko, som der findes når man bruger sin computer. Rigtigt mange mennesker verden over, bruger en computer dagligt. Det kan være i privaten, i skolen eller på arbejdet. Computere bliver derfor ofte brugt til at lagre vigtige ting. Det kan være dokumenter, filer eller andre vigtige ting, som selvfølgelig skal beskyttes. For at beskytte sin computer er det vigtigt at have et antivirus program. Læs mere her. Et antivirus program som virker Med Avast Antivirus program kan du beskytte dine enheder. Et antivirus program fra Avast, kan både sikre dig mod cyber kriminalitet på din computer, mobil og tablet. Desværre sker der for mange mennesker rundt omkring i verdenen, at de får virus på deres computer eller får stjålet følsomme data. Avast har mange tilfredse bruger på verdensplan, som benytter den brugervenlige og tryghedsgivende løsning til at beskytte sig mod virus på computeren blandt andet. Avast kan fås som forskellige pakker, eller som en gratis version, alt efter, hvad der er behov for. Hvad er ransomware og hvordan kan du beskytte dig mod dette? Ransomware er en slags virus, også kaldet malware. Typisk vil gerningsmændene, som har stjålet dine data, kræve en løsesum. Dette sker mange steder i verden, og er en rigtigt ærgerlig situation for dem, som det sker for. Den gode nyhed er, at du kan beskytte dine enheder mod sådan et angreb. Avast kan heldigvis hjælpe med at beskytte mod sådanne angreb bedst muligt. Hvilken slags Avast pakke skal du vælge? Det er helt individuelt, hvilken pakke man bør vælge, men det er klar jo større en pakke, jo mere sikkerhed for man. Hvis det er til privaten, kan det være det er mere relevant at ned justere, dog anbefales det dog at være godt beskyttet. Hvis man er virksomhed, er der måske nogle meget større behov, for at være sikker på man har beskyttelse hele vejen rundt. Da Avast er et verdenskendt antivirus program med gode anbefalinger fra mange, er det et godt valg indenfor denne kategori.
Diverse No Comments

Derfor er det en god idé at beskytte din computer mod virus med Avast

Det er ikke alle som tænker over den generelle risiko, som der findes når man bruger sin computer. Rigtigt mange mennesker verden over, bruger en computer dagligt. Det kan være…
Anmeldelse af RISK: Global Domination 2021
Diverse No Comments

Anmeldelse af RISK: Global Domination 2021

RISK: Global Domination er både udviklet og udgivet af SMG Studio. Det var første gang tilgængeligt på markedet d. 3. december 2015, og det har altså været på markedet i…
Diverse No Comments

Hvordan finder du den bedste seng til din partner og dig?

Eksperter anbefaler, vi sover mellem syv og otte timer om dagen. Det vil sige, at vi på et år ligger i sengen i 2.548 timer, hvorfor alle fortjener en god…
Diverse No Comments

De tre bedste haveredskaber, som du har brug for i din have 

Er du haveejer, ved du sikkert også, at det er vigtigt at have en have, der ser flot ud, og som samtidig er praktisk og behagelig at være i. For…