Riskoger Test – Find den bedste riskoger til dine ris

11. januar 2020 april 28th, 2020 No Comments af
Riskoger test

Vi har samlet nogle af de bedste riskogere i denne test, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilken riskoger du skal ud at investere i. I denne riskoger test har vi lagt vægt på, hvilke specifikationer og lækre features de udvalgte og bedste riskogere har. Der vil både kunne findes riskogere, som er ekstra gode til risottoris, mens andre har deres stærke side ved almindelige ris. Når du først har prøvet at smage ris fra en af de bedste riskogere på markedet, går du ikke tilbage til at koge dem i en gryde – med en riskoger opnår du nemlig en helt anden konsistens, som gør risene mere spændende.

Hvad er en riskoger?

Først og fremmest vil vi kort slå fast, hvad en riskoger er, og hvad den skal kunne. En riskoger skal selvfølgelig kunne koge ris, men den har også mange andre lækre funktioner, som du ikke får, når du koger dine ris i en normal gryde. Alle riskogere i vores riskoger test er blandt andet belagt med non-stick indvendigt i kogeren, så du nemt kan vaske den op, uden den skal stå i blød først. Derudover vil du kunne koge alle slags ris, da der er en kæmpe verden af forskellige sorter af ris, som du nu har mulighed for at afprøve – hvor kogningen selvfølgelig lykkes hver gang.

En anden ting, som vi gerne vil fremhæve ved en riskoger, er, at den selv står for kogningen. Du skal ikke gå og kigge til dem hele tiden eller røre i gryden, så der ikke er noget, der brænder fast. Det er derfor nemt, da den står og passer sig selv, indtil den er færdig. Når den er færdig, holder den også risene varme, da en riskoger også varmer risene, men den koger dem ikke videre. En riskoger er derfor en nem måde, hvorpå du kan få varme, lækre og ikke mindst vellykkede ris hver gang.

Riskoger test – Hvordan har vi gjort?

Vi har fundet riskogere, der alle har fået gode anmeldelser af eksperter fra for eksempel Trustedreviews.com, T3.com og Goodhousekeeping.com, der har nogle lækre funktioner, eller som har fået gode brugeranmeldelser på forhandlernes hjemmesider. Vi tager udgangspunkt i dette, så testen kan give et bredt og godt resultat.

Der vil være riskogere i alle prislejer og med forskellige funktioner, så du har den bedste mulighed for at finde den helt rigtige riskoger til dit hjem. Vi lægger vægt på gennemsigtighed i testen, fordi du skal have mulighed for at finde ud af, hvilken riskoger der skal være din næste.

Anbefalet af – Goodhousekeeping
Anbefalet af – Trustedreviews
Anbefalet af – T3
SAGE BRC600
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.099,00 Til forhandler

Er du ligesom os helt vilde med risotto, så skal du overveje denne riskoger, som blandt andet er anbefalet af Goodhousekeepking.com, Trustedreviews.com og T3.com. Sage BRC600 Riskoger får 4,5 ud af fem stjerner af Trustedreviews.com samt en score på 76 ud af 100 point af Goodhousekeeping.com. Det er derfor en riskoger, som er bedst i vores riskoger test på grund af sine lækre funktioner og sine mange gode anmeldelser fra eksperter.

Sage BRC600 Riskoger er rigtig god til at koge ris, og den vil levere et fint resultat hver gang. Men den kan også meget mere end bare at koge ris. Den kan blandt andet også dampe grøntsager, som du kan sætte sammen med din risret. Derudover er den ifølge Goodhousekeeping.com meget nem at bruge, idet den har fået 4,5 stjerner ud af fem i sin brugervenlighed.

T3.com anbefaler denne riskoger, hvis du elsker risotto, da den kan lave en nem og hurtig risotto, hvor du ikke skal stå og røre i risottoen, så den bliver dejlig cremet – dette klarer Sage BRC600 for dig. Den kan også lave en stor portion, da den kan rumme op til 3,7 liter, og du vil med dens varmefunktion nemt kunne varme den op dagen efter, hvis der er rester.

Du får en riskoger, som har et flot design, der er nem at holde ren og pæn. Det er ikke kun det ydre, som fungerer godt ved riskogeren. Det er lige så meget dens indre, hvor du får en masse gode ekstra dele, så du både kan koge ris, men også dampe grøntsagerne. En af de bedste kvaliteter ved Sage BRC600 er, at den automatisk vil slå over på varme, når den er færdig med at lave maden. På den måde er du sikker på, at du ikke får overtilberedt maden, men at den stadig holdes varm, mens eksempelvis tilbehøret bliver færdigt.

Specifikationer for Sage BRC600 Riskoger:

 • Mærke: Sage
 • Kapacitet: 3,7 liter
 • Automatisk sluk: Ja
 • Mål: Højde 25 cm, bredde 26 cm, dybde 23 cm
 • Vægt: 3,7 kg
 • Specifikation: God til at lave risotto.

Du kan finde Sage BRC600 Riskoger hos Kitchenone.dk. Hvis du gerne vil se, hvordan denne riskoger fra Sage virker, så har vi fundet en god demonstration, der viser Sage BRC600 riskoger og dens kvalifikationer.

Hjælp til risotto:

LÉKUÉ QUINOA OG RISKOGER
ForhandlerTotalprisLæs mere
245,00 Til forhandler
249,00 Til forhandler

Vi har taget denne riskoger med i vores riskoger test, da den er lidt anderledes end de ovenstående riskogere, idet Lékué har lavet en riskoger til mikrobølgeovnen. Det er meget smart, da den derfor heller ikke vil fylde særligt meget, da den bare skal sættes ind i mikrobølgeovnen.

Ikke nok med at den kan koge perfekte ris i mikrobølgeovnen, så vil den eksempelvis også kunne levere perfekte, kogte quinoa, perlebyg og spelt – den vil sågar kunne lave en hurtig omgang havregrød til dig om morgenen. Den vil gøre madlavningen endnu nemmere for dig, og det eneste, den kræver, er, at du har en mikrobølgeovn.

Denne riskoger er derfor god, hvis du gerne vil koge andet end ris, da den vil levere et godt resultat, uanset hvilken du vælger. Den vil ikke kunne dampe grøntsager som de to ovenstående, men den vil derimod kunne koge flere sorter af ris med et godt resultat. Med en riskoger fra Lékué vil du også kunne lave lækre ris til sushi, hvor du derefter nemt kan rulle din egen hjemmelavede sushi.

Du kan lave en liter ad gangen, og der vil være en god termoeffekt i beholderen, men ikke på samme vis som en rigtig riskoger. Lékué har altså leveret et godt alternativt til en riskoger, hvor du ikke behøver andet end en mikrobølgeovn. Du vil kunne smide det hele i opvaskemaskinen, hvorfor den også er nem at vedligeholde og gøre ren.

Specifikationer for Lékué:

 • Mærke: Lékué
 • Kapacitet: En liter
 • Automatisk sluk: Nej
 • Mål: Højde 18,5 cm, bredde 14 cm og dybde 18,5 cm
 • Vægt: Ikke oplyst
 • Specifikation: Kan koge ris, quinoa, perlebyg mm.

Du kan finde Lékué riskoger hos Coop.dk og Kitchenone.dk.

Anbefalet af – Goodhousekeeping
Anbefalet af – T3
Testvinder – Sted
Russell Hobbs 19750
ForhandlerTotalprisLæs mere
254,12 Til forhandler
299,95 Til forhandler

Russell Hobbs 19750 har vundet riskoger testen fra Goodhousekeeping.com, hvor den har fået 85 points ud af 100. Dette er derfor en meget anbefalelsesværdig riskoger, som har en god og nem brugervenlighed og efterlader risene nøjagtig, som de skal være. Den får nemlig fem ud af fem stjerner i sine færdige resultater, hvorfor du sagtens kan have høje forventninger til en riskoger fra Russell Hobbs.

T3.com har også testet Russell Hobbs 19750, hvor den også får mange varme anbefalinger fra dem.

Den har et godt ergonomisk design, idet dens håndtag forbliver kolde, selvom den er i gang med at varme risene. Den har derfor en høj brugervenlighed, da mange riskogere vil blive varme på håndtagene, når den er i brug. Du vil også kunne følge med i processen, mens den koger, da der medfølger et glaslåg til riskogeren. Det gør det ekstra nemt, og du vil kunne følge med i, hvornår risene er ved at være færdige.

Riskogeren vil også automatisk slå sig over på varme, når den har kogt risene færdig, hvilket vi i høj grad synes om, så du ikke får overkogte ris, men derimod varme, lækre og veltilberedte ris. Du vil også sagtens kunne dampe grøntsager, da der ikke findes noget værre end overkogte grøntsager. Der medfølger nemlig en bakke, hvor du kan lægge grøntsagerne i, mens riskogeren vil dampe dem. Med en riskoger fra Russell Hobbs vil du derfor få perfekte dampede grøntsager og lækre ris, hver gang du bruger den.

Den vil være bedst til almindelige ris, men den kan også eksempelvis koge brune ris, her skal du bare være lidt mere opmærksom, da den vil være beregnet til almindelige, hvide ris. Den har en kapacitet på 1,8 liter, hvorfor den er lidt mindre end riskogeren fra Sage.

Specifikationer for Russell Hobbs 19750:

 • Mærke: Russell Hobbs
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Automatisk sluk: Ja
 • Mål: Ikke oplyst
 • Vægt: 2,56 kg
 • Specifikation: Laver perfekte ris ifølge Goodhousekeeping.com.

Du kan finde Russell Hobbs Riskoger hos både Skiftselv.dk og Coop.dk.

Gastroback 42507 Riskoger
ForhandlerTotalprisLæs mere
567,00 Til forhandler

Som du kan se i ovenstående, varierer mængden af ris og størrelsen meget, når det kommer til riskogere. Vi har derfor valgt at tage Gastroback med i vores riskoger test, idet dette mærke laver deres riskogere i forskellige størrelser. Det er meget smart, da det kan variere meget, hvor meget ris man har brug for, alt efter om man er to personer, eller man er en familie på fem.

Gastroback riskoger har en non-stick belægning, der gør, at du ikke skal stå og skrubbe gryden efter brug. Resterne af ris vil nemt og hurtigt komme af, når den har sådan en belægning, hvilket vi helt sikkert vil anbefale, at du går efter, når du skal finde en riskoger. Ris er jo klistrede, hvorfor det også kan være besværligt at få gjort gryden ordentlig ren efter brug, hvilket du sagtens vil kunne med en riskoger, der er belagt med non-stick.

Denne riskoger vil også have automatisk sluk, så du er sikret, at dine ris er veltilberedte hver gang, hvor de selvfølgelig vil holdes varme med den automatiske varmefunktion, så du ikke skal tænke på, hvornår risene er færdige i forhold til kødet eller grøntsagerne. Du vil også kunne dampe både grøntsager og fisk i riskogeren, hvilket gør, at du nemt og hurtigt kan slippe uden om madlavningen, da riskogeren fra Gastroback vil gøre det hele for dig.

Den kan både rumme fem liter ris, men du vil også kunne få den i en mindre udgave, hvor du kan lave en liter ris. Dette er som sagt meget smart at have en lille riskoger, hvis du er alene, eller hvis I er to personer. Men hvis I somme tider er mange, kan man sagtens investere i den store, idet man ikke behøver at fylde den op til maksimum.

Du får både en målekop og ske med til riskogeren, så du kan få lavet den rette mængde af ris, alt efter hvor mange personer I er. Du kan tilkøbe en bakke, hvor du kan lægge grøntsagerne eller fisken i, så du kan bruge riskogeren til at dampe dem.

Specifikationer for Gastroback:

 • Mærke: Gastroback
 • Kapacitet: Fem liter (fås også i en liter)
 • Automatisk sluk: Ja
 • Mål: Højde 28,4 cm, bredde 31,1 cm og dybde 28,9 cm
 • Vægt: 4,1 kg
 • Specifikation: Stor kapacitet men stadig et godt resultat.

Du kan finde den store Gastroback riskoger på fem liter hos Skiftselv.dk, og den mindre på en liter kan du finde hos Wupti.com.

OBH INOX RISKOGER
ForhandlerTotalprisLæs mere
270,00 Til forhandler
349,00 Til forhandler

OBH INOX riskoger har fået rigtig gode brugeranmeldelser hos Kitchenone.dk, hvilket også er hver at lægge mærke til, når man skal finde en riskoger. Det er forbrugerne, der skriver anmeldelserne, hvilket typisk kan give et mere realistisk billede af, hvad du kan forvente af en riskoger. Den har fået fem stjerner ud af fem hos Kitchenone.dk, og det er en af deres anbefalede vare.

OBH INOX er en af de nyeste riskogere fra OBH, der er kendt for deres kvalitet, når det kommer til elementer til køkkenet. Du kan derfor sagtens forvente en god kvalitet, god brugervenlig og ikke mindst en god holdbarhed, når det kommer til en riskoger fra OBH. Riskogeren er taget med i denne riskoger test, da den er ny og optimeret. Derudover har den et lækkert design, og den kan levere et godt og lækkert resultat, uanset hvilken type ris du gerne vil lave i den.

Denne riskoger har også en non-stick belægning, hvilket gør dens brugervenlighed fordelagtig, idet den er nem at holde ren. Ydermere er brugervenligheden i top, da den er nem at betjene og nem at vedligeholde. Du vil derfor ikke fortryde en investering i denne riskoger, da den vil levere et lækkert resultat, hvilket du kan følge med i uden at løfte låget, da den er udstyret med et glaslåg.

Selvom du kan følge med i processen, vil den også have en automatisk varmefunktion, som den vil stille sig om til, når den er færdig med at koge risene. Den vil kunne holde risene varme og i samme kvalitet i op til en time, hvilket er meget lang tid og helt sikkert en lækker feature, som er værd at tage med i overvejelserne, hvis du overvejer en riskoger med sådan en funktion.

Den kan lave 1,8 liter ris, hvilket vil svare til 8-10 personer, hvorfor du sagtens kan lave en lækker thairet eller ristaffel, hvis du får gæster. Det vil både være nemt at tilberede, men også nemt at rydde op efterfølgende.

Specifikationer for OBH INOX:

 • Mærke: OBH INOX
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Automatisk sluk: Ja
 • Mål: Højde 24 cm, bredde 21,5 cm og dybde 24 cm
 • Vægt: Ikke oplyst
 • Specifikation: Giver et lige godt resultat uanset hvilken ristype.

Du kan finde denne lækre OBH INOX ved Kitchenone.dk og Coop.dk.

sistema-riskoger
ForhandlerTotalprisLæs mere
92,00 Til forhandler

Sistema har også lavet en riskoger, der er velegnet til mikrobølgeovnen. Derudover er det den billigste riskoger, som vi har med i vores test. Den leverer et godt resultat, og det er en god riskoger, hvis du gerne vil undersøge, om en riskoger er noget for dig, inden du vil investere i en af de lidt dyrere modeller fra vores riskoger test.

Det er svært at sammenligne riskogere til mikrobølgeovnen og de almindelige riskogere, da en almindelig riskoger vil efterlade risene til perfektion, hvor en mikrobølgeovn ikke har sine kvalifikationer til dette. Men det er en nem og overskuelig måde at lave sine ris på, hvorfor vi også anbefaler riskogere til mikrobølgeovnen.

Denne riskoger fra Sistema har vi taget med i riskoger testen, da den ikke bare koger ris. Du vil også nemt og hurtigt kunne tilberede couscous, polenta og mange andre ristyper. Dette ser vi som en god kvalitet, da en almindelig riskoger oftest vil kunne levere et fantastisk resultat til de almindelige ris eller en bestemt art, mens denne riskoger vil levere et lækkert resultat, selvom det er couscous, du fylder i beholderen.

Sistemas svar på en riskoger er lavet af plastik, men det vil både være BPA-frit og Ftalatfrit. Du kan derfor med god samvittighed lave dine ris i denne beholder uden at skulle være bange for giftstoffer, når du opvarmer den i mikrobølgeovnen – det er vigtigt.

Den har en god brugervenlighed, da det egentlig handler om at betjene mikrobølgeovnen. Derudover vil beholderen efter brug kunne tåle at komme i opvaskemaskinen, men hvis der er rester tilbage, vil du både kunne putte den i køleskabet og fryseren, uden at den tager skade.

Specifikationer for Sistema riskoger:

 • Mærke: Sistema
 • Kapacitet: 2,6 liter
 • Automatisk sluk: Nej
 • Mål: Højde 16,1 cm, bredde 19,5 cm og dybde 21,6 cm
 • Vægt: Ikke oplyst
 • Specifikation: Mange funktioner til en lav pris.

Hvis du gerne vil afprøve denne billige riskoger, så kan du finde den på Frishop.dk eller Manillo.dk. Nedenfor kan du se en vejledning til, hvordan du bruger Sistema riskogeren, og hvad du kan bruge den til.

Video: https://vimeo.com/171663684

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en riskoger?

Vi anbefaler, at du går efter en god kvalitet, så du finder en god og robust riskoger. Ovenstående produkter fra vores riskoger test vil udvise god kvalitet, være brugervenlige og levere et lækkert, veltilberedt resultat hver gang.

Russell Hobbs’ riskoger er bedst i test hos Goodhousekeeping.com, hvilket vi sagtens kan forstå. Den har en fin pris, flot design og mange gode funktioner. Denne vil være god, hvis du oftest spiser almindelige ris – for dette leverer den til perfektion, hver gang.

Vores favorit er riskogeren fra Sage, men den har også prisen derefter. Den har denne specielle funktion, at den virkelig er god til at lave risotto, hvor du ikke selv skal røre i gryden hele tiden. Den vil også kunne lave almindelige ris og meget andet. Sage BRC600 Riskoger har også fået mange gode anmeldelser, hvorfor vi også varmt anbefaler denne model.

Vi har også fundet nogle modeller i den lavere prisklasse, som du vil kunne bruge til mikrobølgeovnen. Dette er en fantastisk funktion, hvis du har et mindre køkken, hvor der ikke er plads til en riskoger, men du allerede har en mikrobølgeovn. Modellerne fra Sistema og Lékué er riskogere til mikrobølgeovnen, men du vil også kunne lave andet end ris i modellerne.

Hvis du vælger en almindelig riskoger, vil vi anbefale, at du går efter en med non-stick belægning og automatisk varmefunktion. På den måde er du sikker på, at du altid vil kunne servere de bedst tilberedte ris for dine gæster eller din familie, og samtidig skal du ikke bekymre dig om, at det bliver svært at gøre den ren.

Lækre retter med ris

Når man har fået anskaffet sig en riskoger, har man lyst til at spise ris hele tiden, da de bliver vellykket og lækre hver gang. Men hvad kan man egentlig bruge risene til, når man har kogt dem? De fleste riskogere vil kunne lave perfekte ris, hvis du gerne vil lave hjemmelavet sushi. Det kan være svært at ramme den helt rigtige konsistens uden en riskoger. Derudover vil en god, stærk thairet med lækre grøntsager også være en mulighed, da du nemt kan tilberede grøntsagerne enten i riskogeren eller på panden sammen med lidt kokosmælk og lidt karry, ingefær eller chili, alt efter hvor stærkt du kan lide maden.

Relaterede artikler

Bolig No Comments

Kend dine rettigheder når du handler online inden for EU

Hvis du handler online i EU, drager du fordel af flere lag af forbrugerbeskyttelse, der stammer fra EU-lovgivningen, såsom retten til klare oplysninger om pris, forsendelses- og leveringsomkostninger, retten til…
Bolig No Comments

5 idéer til at tilbringe fritiden med sjove indendørsaktiviteter

I Danmark er vi kendt for vores lunefulde vejrguder, der kan sætte en kæp i hjulet for ferie- og fritidsplaner. Derfor kan det være en fordel at have gode indendørsaktiviteter…
Bolig No Comments

Opgrader dit hjem med smart home gadgets

Den rivende udvikling inden for produkter og løsninger til smart home, har gjort livet og hverdagen lettere for en lang række mennesker. Teknologien har gjort det muligt at forbinde de…
Anmeldelse af newzealandsk lammeskind fra Lammeskindet.dk
Bolig No Comments

Anmeldelse af newzealandsk lammeskind fra Lammeskindet.dk

Smid alt du har i hænderne og kast blikket på de fantastiske newzealandske lammeskind fra Lammeskindet.dk. De føles lige så naturlige, som de er, og kvaliteten af lammeskindene skuffer ikke.…
Gode tips til forårsrengøringen
Bolig No Comments

Gode tips til forårsrengøringen

Måske er det ved at være den tid igen, hvor sommertiden er starten, havemøblerne er sat ud og de lyse aftener begynder at blive længere og længere for hver dag,…
Gasgrill test
Bolig No Comments

Find den bedste gasgrill her – de bedste gasgrill i test

At grille på gas er blevet det nye sort. Det er ofte meget nemmere lige at tænde op – uanset om det regner eller ej. Du får den samme gode…
Bolig No Comments

Juicer og slow juicer bedst i test – find din nye juicer blandt disse testvindere

Et glas friskpresset juice er både opfriskende, nærende og en fryd for smagsløgene. Derfor har de fleste caféer i dag fået juice på deres menukort. Men hvorfor tage på café,…
toaster test
Bolig No Comments

Toaster-test: Find den bedste toaster

Leder du efter en toaster, der er bedst i test og perfekt til dine behov? Vi har samlet nogle af de bedste toastere på markedet, så du kan få den…