Klapvogn Test 2020 – Guide til de sikreste og smarteste klapvogne

12. august 2019 januar 2nd, 2020 No Comments af

Hvilke klapvogne er de bedste på markedet i dag?

Vi har lavet en test af klapvogne på det danske marked og udvalgt de fem, vi synes klarer sig bedst indenfor forskellige prisklasser.

Dermed er der også større sandsynlighed for, at du finder lige præcis den type klapvogn, som passer bedst til dig og dit barn.Vi anbefaler dig nøje at undersøge mulighederne indenfor klapvogne, inden du foretager et køb. Og især opfordrer vi dig, til ikke at gå på kompromis med sikkerheden.

I følgende test har vi blandt andet sammenholdt følgende specifikationer:

 • Størrelse sammenfoldet
 • Vægt
 • Medfølgende kurv
 • Ryglæn

Om du bruger denne klapvognstest til endegyldigt at vælge en klapvogn eller blot som inspiration, så håber vi, at den vil være dig behjælpelig.

ForhandlerTotalprisLæs mere
5.799,00 Til forhandler
5.799,95 Til forhandler

Denne flotte klapvogn fra Naturkind i Østrig kommer med det smarte og fleksible Varius Pro-stel. Klapvognen er utrolig nem at manøvrere og har et stærkt og solidt vejgreb og så er den både let og nem at klappe sammen. Naturkind går meget op i økologi og miljø, og du får dermed en klapvogn, der er fri for skadelige stoffer.

Den bedste økologiske klapvogn på markedet

Naturkind Varius Pro klapvognen bliver produceret hos Naturkind i Østrig. Og som navnet antyder, så betyder naturen og naturlige produkter meget for Naturkind. Naturkind laver deres klapvogne klapvogne via en bæredygtig produktion, som er IVN-certificeret (miljø og bæredygtighed hos dyr og mennesker), der f.eks. bruger økologiske tekstiler (GOTS-certificeret) og vandbaseret lak i fremstillingen.

Derfor vil du med denne klapvogn også være sikret, at du ikke udsætter dit barn for hverken flammehæmmere, formaldehyd eller anden skadelig kemi. Naturkind er sågar gået så langt, at de benytter ECO-certificeret kork i stedet for plastik, hvor det er muligt. Al plastik er naturligvis testet og fri for PAH og phtalater. Så du kan med ro i sjælen tage på tur med dit barn og Naturkind Varius Pro. Klapvognen skader nemlig hverken miljøet eller dit barn.

Naturkind klapvognen går heller ikke på kompromis med sikkerheden

Naturkind Varius Pro klapvognen er bestemt ikke mindre sikker end andre klapvogne, bare fordi den er økologisk og miljøvenligt konstrueret. På ingen måde! Naturkind går lige så meget op i dit barns sikkerhed, som du gør. Det er også grunden til, at alle Naturkinds klapvogne bliver sikkerhedstjekket hos det anerkendte og uafhængige tyske TÜV-Institut (Technischer Überwachungsverein).

Dermed er du garanteret, at Naturkind Varius Pro klapvognen bestemt er sikker nok til at passe rigtig godt på dit barn, når I skal ud og gå en tur sammen.

Klapvognen er også praktisk

Naturkind Varius Pro klapvognen er en kvalitetsklapvogn med fokus på bæredygtighed og sikkerhed, men også med fokus på den daglige brug. Klapvognen er solidt konstrueret, så den kan holde til at blive brugt i mange år – selv hvis det skulle være af en lillebror eller lillesøster om nogle år.

Varius Pro klapvognen har fuldt ud drejelige hjul, der gør det utroligt nemt at manøvre klapvognen. Det giver dig en utrolig fleksibilitet og stabilitet. Skulle du ikke have brug for, at alle hjul kan rotere, så kan du vælge at låse dem. Under selve klapvognen er der en kurv, som lader dig medbringe babysager, uden at du skal bære på dem – eller du kan bruge kurven til at opbevare diverse indkøb. Og så er vi meget tilfredse med klapvognens ryglæn, der kan indstilles i 4 forskellige positioner eller helt ligges ned. Perfekt til når den lille bliver træt og gerne vil have en lur i sin fantastiske klapvogn.

En klapvogn skal også være komfortabel

Og det er Varius Pro klapvognen. Udøver at materialerne er miljøvenlige, og derfor ikke kommer til at generere dit barn, så Naturkind naturligvis stadig haft fokus på, at de skal være komfortable for dit barn.

Klapvognen har kork som varmeisolering i barnesædet – og som en lille bonus er der også varmeisolerende kork i styret til dig. Ydermere er klapvognen ekstra forstærket med træ i sædet, så dit barn sidder solidt, men stadig behageligt. Sædet har desuden en madras fremstillet af kokos, der hjælper med at give dit barn en naturlig siddeposition, hvilket er optimal for ryggen. Og så kan klapvognens affjedring indstilles fra blød til hård, så dit barn får den bedst mulige køreoplevelse.

Klapvognen passer ind i selv de mindste biler

Naturkind Varius Pro klapvognen er ikke en lille klapvogn, men den er konstrueret i en let og fleksibel aluminiumsramme, der gør den utrolig nem at transportere. Når klapvognen er foldet helt sammen, fylder den et absolut minimum, og du kan nemt få plads til denne klapvogn bag i selv den mindste bil. Desuden er den utrolig nem at folde op igen. Noget du nemt og hurtigt kan klare med blot én hånd, så du og dit barn hurtigt og problemfrit kan komme ud at trille igen.

Specifikationer for Naturkind Varius Pro klapvognen:

 • Mærke: Naturkind
 • sammenfoldet: 96 x 59 x 46
 • Vægt: Stel: 8,2 kg, Klapvogn: 5,3 kg
 • Kurv: Ja
 • Ryglæn: 45 cm

Køb Naturkind Varius Pro klapvognen her:
www.parcellet.dk
www.naturebaby.dk

ForhandlerTotalprisLæs mere
279,95 Til forhandler
1.898,00 Til forhandler

BabyTrold Speed paraplyklapvognen er den måske bedste billige paraplyklapvogn på markedet. For selv om dette er en billig klapvogn, så er BabyTrold paraplyklapvognen ikke gået på kompromis med kvaliteten. Paraplyklapvognens størrelse og lave vægt gør den ideel til at tage med på ferien.

Den bedste af de billige klapvogne

Som vi sagde i starten af denne klapvognstest, så ønskede vi at finde de bedste klapvogne på markedet indenfor flere prisklasser – og det indebærer også billige klapvogne. BabyTrold Speed paraplyklapvognen er den billigste klapvogn i vores klapvognstest, men vi synes bestemt, at den har fortjent sin plads.

BabyTrold paraplyklapvognen er indbegrebet af den lille og kompakte paraplyklapvogn. Og konstruktionen er udfærdiget med et klart fokus på vægt og størrelse. Men hvis du skal bruge en let klapvogn, som du kan have med på ferien – f.eks. skal du have den med ombord på flyet – så er BabyTrold paraplyklapvognen som skabt til dette.

Det er ikke den mest sikre klapvogn

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at BabyTrold Speed paraplyklapvognen bliver overgået af sine dyrere konkurrenter i vores test af klapvogne, når det kommer til sikkerhed. Men vi er imponerede over, at BabyTrold stadig har formået at bygge en så robust paraplyklapvogn til denne pris. BabyTrold Speed paraplyklapvognen er EN-1888-certificeret.

Konstruktionen er i letvægtsstålfor at holde vægten nede, men det resulterer i en solid konstruktion, der ikke giver sig meget, når der rives og rykkes i den. Hjulene ruller forbavsende godt på solide underflader – også der hvor der ikke er asfalteret – og så giver de fuldt roterbare forhjul sammen med den lave vægt en rigtig god kontrol. BabyTrold paraplyklapvognen kommer også med en meget solid 5-punktssele, der er enestående for en billig paraplyklapvogn.

Klapvognen er helt utrolig praktisk

BabyTrold Speed paraplyklapvognen er som nævnt både let og kompakt, men solidt konstrueret. Dette kan også mærkes i brugen af klapvognen. Den triller meget let og ubesværet over solide underflader, og de fremadbuede håndgreb giver dig en øget kontrol over klapvognen, da dit flyttes længere frem og ind imod klapvognens midtpunkt.

BabyTrold Speed paraplyklapvognen fylder ikke meget, når du bruger den, så den er let at komme omkring med – selv på trange områder, eller når der er mange mennesker omkring. Og det er nok ikke så overraskende, at når du folder paraplyklapvognen sammen, så fylder den endnu mindre. Den er perfekt at have med på småture, når du skal besøge familie og venner.

Den bedste klapvogn til ferien

Som nævnt ovenfor så BabyTrold Speed paraplyklapvognen utrolig let, kompakt og nem at bruge. Paraplyklapvognen vejer blot 4 kg, den kan foldes helt sammen, så den nærmest ikke fylder noget. Og vil du gøre den endnu mindre, så kan du faktisk tage to af hjulene af. Den lave vægt og minimale størrelse gør denne paraplyklapvogn perfekt til at tage med ombord på flyet, når rejses på ferie.

Klapvognen bør bruges som ekstraklapvogn

Hvor meget vi end synes godt om BabyTrold Speed paraplyklapvognen, der klart overraskede med sin kvalitet og funktionalitet, så bør den ikke være andet end en ekstra klapvogn til ferien eller til de små ture.

Grundet dens størrelse kan den simpelthen ikke hamle om med det sikkerhedsniveau, som de andre klapvogne i vores klapvognstest ligger på. Men det er også helt i oden, mener vi. For BabyTrold Speed paraplyklapvognen ligger ikke skjul på, hvad den egner sig bedst til og hvilke mangler den har. Og vi holder fast ved, at du ikke finder en bedre billig klapvogn.

Specifikationer for BabyTrold Speed paraplyklapvognen:

 • Mærke: BabyTrold
 • Sammenfoldet: 115 x 28 x 24
 • Vægt: 4,0 kg
 • Kurv: Nej
 • Ryglæn: 46 cm

Køb BabyTrold Speed paraplyklapvognen her:
www.babyshower.dk
www.coop.dk

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.298,00 Til forhandler

Den originale Chicco Liteway er blevet kåret som den bedste paraplyklapvogn af forbrugerrådet Tænk, og den styrer stadig! Chicco Liteway er med god grund blevet rost til skyerne siden den kom på markedet, og siden det efterhånden er nogle år siden, dette skete, så kan du i dag få den til en meget konkurrencedygtig pris. Noget der helt klart er værd at tage med i overvejelserne, når du skal på jagt efter den bedste klapvogn til netop dit barn.

Den originale Liteway klapvogn testvinder

Chicco Liteway er som nævnt ovenfor blevet kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk i deres test af 12 klapvogne. Om end det er nogle år siden, så holder konklusionen fra Tænks klapvognstest altså stadig vand.

Grundene til at Tænk valgte Chicco Liteway som værende bedst i test skyldtes især dens gode køreegenskaber, stabilitet og praktiske løsninger til hverdagen. Manøvredygtigheden og den solide konstruktion gør Chicco Liteway klapvognen aldeles fremragende brug i både by og i terræn.

Klapvognen med de bedste køreegenskaber

Og vi kan ligeså godt kigge på køreegenskaberne med det samme. For det er ikke for sjov, at Forbrugerrådet Tænk fremhævede netop disse, da de kårede Chicco Liteway til bedst i test. Chicco har med Liteway klapvognen nemlig konstrueret en klapvogn, der har fokus på at gøre selv den meget lange tur til en behagelig oplevelse for dit og for dig.

Chicco Liteway klapvognen har store baghjul og små forhjul, hvilket gør klapvognen nemmere at manøvrere. Derudover er der indbygget affjedring i baghjulene så dit barn vil få en mere komfortabel køretur, og du vil samtidig blive udsat for mindre stress og stød igennem styret, hvilket betyder, at også du vil få en mere behagelig tur. Der er virkelig tænkt over komforten og køreegenskaberne ved denne klapvogn

Klapvognen er også praktisk

En klapvogn bliver ikke kun en testvinder ved at have gode køreegenskaber. Og det gælder selvfølgelig også Chicco Liteway klapvognen. Klapvognen er solidt konstrueret i et stel i letvægtsaluminium, der holder vægten nede, men samtidig sikrer en solid kvalitet. Og resten af klapvognen er designet efter samme høje kvalitetsstandard.

Chicco Liteway klapvognen fylder i sig selv ikke alverden, hvilket er med til at gøre den nem at komme omkring med. Desuden er den let og meget nem at folde sammen. Og når du folder den sammen vil du opdage, at den smarte konstruktion betyder, at klapvognen i denne tilstand fylder imponerende lidt, hvilket blot gør den endnu nemmere at tage med dig.

En klapvogn skal også være komfortabel

Chicco Liteways smarte design sikrer som nævnt en førsteklasses manøvredygtighed og stabilitet, men glem ikke at det også betyder, at den er komfortabel. Som nævnt sikrer affjedringen, at både dit barn og du begge kan nyde en komfortabel køretur, men komforten stopper ikke her.

Klapvognen er helt igennem solidt konstrueret, og det gælder også når det kommer til tekstilerne. Disse er af højeste kvalitet og holder lige så længe som stellet. Så du kan uden problem bruge klapvognen i mange år og til flere børn. Og de vil altid sidde komfortabelt, da sædet kan indstilles i 5 forskellige positioner – og det kan selvfølgelig også ligges helt ned. Dertil skal det nævnes, at alle tekstiler er vaskbare.

Klapvognen med de smarte løsninger

Chicco Liteway klapvognen er en førsteklasses klapvogn til prisen. Liteway-serien af klapvogne har siden fået en 2’er og en 3’er, og det betyder, at du kan få den originale Liteway til en rigtig god pris. For kvaliteten er lige så høj som den altid har været.

Liteway klapvognen har foruden affjedring, aftagelig sommer-/vinterkaleche, overlegne køreegenskaber og et indstilleligt ryglæn også smarte funktioner som bærehåndtag, der gør den endnu nemmere at transportere, 5-punktsele, som sikrer, at dit barn sidder sikkert, men stadig komfortabelt, låsbare hjul og justerbar fodstøtte. Desuden er bagagenettet fremstillet således, at du ubesværet har adgang til det fra siden, også selv om dit barn ligger ned i klapvognen, hvilket er en yderst praktisk lille detalje.

Specifikationer for Chicco Liteway klapvognen:

 • Mærke: Chicco
 • Sammenfoldet: 105 x 59 x 25,4
 • Vægt: 6,9 kg
 • Kurv: Ja
 • Ryglæn: 46 cm

Køb Chicco Liteway klapvognen her:
www.babyshower.dk

ForhandlerTotalprisLæs mere
949,00 Til forhandler

Nu har vi set på den originale Liteway klapvogn og fundet den god nok til en plads i vores klapvognstest, så derfor er det måske ikke så overraskende, at det seneste skud på stammen – Liteway3 klapvognen – også har klaret sig så godt, at vi har inkluderet den som en af de fem bedste klapvogne i vores test.

Videreudviklingen af testvinder klapvognen

Chicco Liteway3 er resultatet af forsøget på, at forbedrer en bedst i test klapvogn. Og det har Chicco egentlig klaret ganske udmærket. Du kan måske tænke, hvor meget kan de egentlig forbedre? Og du har faktisk lidt fat i hele pointen bag Liteway3.

Den originale Liteway klapvogn var så god – noget Forbrugerrådet Tænk bekræftede ved at kåre den til bedst i test – at ændringerne hos Liteway3 faktisk er beherskede. Men dette afspejles også i prisen, der ikke er urimelig høj sammenlignet med den originale Liteway klapvogn. Og så skal det lige pointeres, at det anerkendte svenske forbrugertidsskrift Råd & Rön har Liteway3 klapvognen som værende bedst i test.

Klapvognen med de bedste køreegenskaber kører stadigvæk godt

Liteway3 er ikke blevet dårligere kørende i takt med opdateringerne af serien. Chicco har fornuftigt nok valgt at holde forandringerne her på et absolut minimum. Hvorfor ændre på noget der allerede virker?

Den eneste reelle forskel er i materialerne. Chicco har udviklet især aluminiumsstellet, hvilket betyder, at Chicco Liteway3 utroligt nok er endnu mere holdbar end tidligere, og den vil holde i virkelig mange år på trods af selv meget hårdhændet brug.

Er klapvognen også blevet mere praktisk?

Det korte svar er, ja. Chicco Liteway3 klapvognen har fået en let opdatering af designet, der ikke blot ser flot og stilfuldt ud, men som også betyder, at den fylder endnu mindre end tidligere, når du folder den sammen.

Chicco Liteway3 er faktisk så kompakt, at du uden problem kan tage den med på ferie. I opslået tilstand fylder den stadig ikke alverden, hvilket er utrolig rart på områder med begrænset plads eller steder med mange mennesker.

Klapvognen er komfortabel og smart

Chicco Liteway3 sikrer via sine kvalitetsmaterialer og gode køreegenskaber, at både dit barn og du vil kunne nyde en meget komfortabel køretur – selv lange ture forbliver behagelige for jer begge. Kalechen er blevet større og har fået en indbygget solskærm, så den lille stadig kan få noget lys.

Chicco Liteway3 klapvognen har derudover fået lidt andre justeringer, der gør brugen nemmere. Klapvognen har en foldbar frontbøjle, der hjælper med at gøre klapvognen mindre, når den er foldet sammen. Kurven er stadig lige nem at tilgå, men er blevet lidt større, og så har den forbedrede konstruktion resulteret i, at klapvognen nu kan klare en belastning på helt op til 22 kg, hvilket er meget imponerende.

Chicco Liteway3 klapvognen – er den bedre end den originale Liteway?

Se det er her, det begynder at blive lidt svært. For det kan vi ikke bestemme for dig. Vi synes nemlig, at Liteway og Liteway3 klapvognene er på et niveau, der til fulde berettiger deres inkludering i denne klapvognstest.

Dog mener vi også, at prisforskellen er på et niveau, hvor det sagtens kan forsvares at gå efter Liteway3 klapvognen frem for den originale Liteway klapvogn. Ikke mindst er den øgede kvalitet prisværdig og betyder, at du med Liteway3 får en klapvogn i en helt utrolig kvalitet.

Specifikationer for Chicco Liteway3 klapvognen:

 • Mærke: Chicco
 • Sammenfoldet: 85 x 33 x 50
 • Vægt: 7,1 kg
 • Kurv: Ja
 • Ryglæn: 46,5 cm

Køb Chicco Liteway3 klapvognen her:

www.coop.dk

ForhandlerTotalprisLæs mere
999,00 Til forhandler

BabyTrold Venus Paraplyklapvognen er den sidste klapvogn, som vi har valgt at inkludere i vores klapvognstest. Og også denne klapvogn har æren af at være blevet kåret som bedst i test. Forældretidsskriftet Vores Børn har nemlig kåret BabyTrold Venus Paraplyklapvognen som testvinder.

En bedst i test klapvogn takket være sin robuste kvalitet

BabyTrold Venus klapvognen er til prisen en helt utrolig velkonstrueret paraplyklapvogn, så vi forstår godt, at denne klapvogn er bedst i test. Kvalitetskonstruktionen starter ved det velbyggede og -designede aluminiumsstel, der sikrer, at du kan bruge BabyTrold Venus klapvognen i rigtig mange år. Og naturligvis er tekstilmaterialerne i en kvalitet, der matcher stellet.

Klapvognen er ikke blot godt bygget, men kører også godt

BabyTrold Venus klapvognen er som nævnt solidt konstrueret, men uden at det er gået udover køreegenskaberne. Den solide konstruktion resulterer i en klapvogn, der følger dine bevægelser og ikke vrider sig, når du f.eks. vil dreje. Forhjulene kan naturligvis rotere 365 grader, så du har fuld kontrol over, hvor du vil hen.

En dejlig praktisk klapvogn

BabyTrold Venus klapvognen er meget nem at folde sammen, og den fylder ikke alverden og kan sagtens være med bag i bilen. Dog skal det nævnes, at vores eneste kritikpunkt er, at denne BabyTrold paraplyklapvogn ikke bliver mindre i længden, når den bliver foldet sammen.

Det er dog ikke det største problem, da BabyTrold paraplyklapvognen ikke fylder alverden til at starte med. Ellers kommer klapvognen med en dejlig stor kurv under og bag ved sædet, der lader dig medbringe masser af babysager eller har plads til varer fra en større indkøbstur.

Klapvognen er både holdbar og komfortabel

BabyTrold Venus klapvognens mest iøjnefaldende egenskaber er den imponerende konstruktion – både når det gælder stellet og tekstiler – der nemt lader dig bruge den i rigtig mange år til flere børn – uden at du skal frygte for om den holder til det.

Dit barn kommer til at sidde behageligt og sikkert i det velformede sæde, der kan ligges næsten helt ned, hvis det er blevet tid til en lur. Klapvognen har en solid frontbøjle, og den brede kaleche har et praktisk vindue, så du nemt kan holde øje med den lille. Derudover kan kalechen forlænges, så dit er ekstra godt beskyttet imod vind og vejr.

Specifikationer for BabyTrold Venus Paraplyklapvognen:

 • Mærke: BabyTrold
 • Sammenfoldet: 109 x 26 x 32
 • Vægt: 7,6 kg
 • Kurv: Ja
 • Ryglæn: 46 cm

Køb BabyTrold Venus Paraplyklapvognen her:
www.coop.dk

Baggrunden for vores klapvognstest

Klapvognen er i dag en uundværlig del af en enhver småbørnsfamilie, og det er naturligvis vigtigt at vælge den helt rigtige klapvogn.

I vores test har vi gennemgået og samlet de bedste klapvogne på markedet lige nu. De udvalgte klapvogne i vores test er udvalgte baseret på tanken omkring diversitet og forskellige prisklasser. Vi har fokuseret på solide og velbyggede klapvogne, der ikke udsætter dit barn for skadelig kemi.

Den endelige tilblivelse af vores klapvognstest er sket på baggrund af uvildige eksperttests af klapvogne og omtaler af produkterne.

Relaterede artikler

Idéer til din virksomheds markedsføring
Sport og fritid No Comments

Idéer til din virksomheds markedsføring

Idéer til din virksomheds markedsføring Er det dig, der er ansvarlig for din virksomheds markedsføring, men er du helt tom for idéer? Her er 4 ting, du let kan købe…
Sport og fritid No Comments

Mr Green Casino app anmeldelse

Mr Green Casino har inviteret nogle af de bedste spiludviklere og samlet dem i en platform, der slår alt, hvad man før har set og som tilbyder en uovertruffen spiloplevelse.…
Vil du gerne forbedre dine vaner?
Sport og fritid No Comments

Vil du gerne forbedre dine vaner?

 Når den 1. januar er passeret, så er der mange som har en lang liste klar over diverse nytårsfortsæt som de gerne vil gennemføre. For nogle handler det om at…
Guide: Sådan finder du motivationen til at komme i gang med at træne
Sport og fritid No Comments

Guide: Sådan finder du motivationen til at komme i gang med at træne

New year, new me. Hvert eneste år omkring nytår, er der rigtigt mange mennesker, som forsøger at forbedre nogle ting i deres liv, eller stoppe nogle dårlige vaner. Mange mennesker…
3 tips til at komme i gang med at træne igen
Sport og fritid No Comments

3 tips til at komme i gang med at træne igen

Hvis du er en af dem, som er gået helt i stå med træningen, så er du nok ikke den eneste. Mange mennesker betaler mange penge hver måned for et…
Tid til sport og fritid
Sport og fritid No Comments

Tid til sport og fritid

Det er vigtigt at kunne tage en pause fra hverdagens travlhed. For at kunne få fornyet energi til sin dagligdag, kan det være en ide at sørge for at give…
Sport og fritid No Comments

Test af romaskiner – kom i god form med den bedste romaskine i test

Mange kender romaskinen fra fitnesscentret og forbinder den sandsynligvis med den populære sportsdisciplin roning, som maskinen naturligvis også har sit afsæt i. Romaskinen er dog egnet til meget mere og…
Sport og fritid No Comments

Den ultimative crosstrainer test – de bedste crosstrainere i test (2020)

Vil du gerne kunne træne og forbedre din kondi derhjemme? Så er en crosstrainer til hjemmebrug lige noget for dig. Så kan du træne, lige når du vil. Inden for…