Der er mange måder at komme i form på, men battle ropes må være noget af det mest underholdende og samtidig hårdeste, man kan gøre for at blive fit. Det er både god styrketræning og god kredsløbstræning og så kan det varieres i det uendelige. Derfor for du her nogle gode råd til at komme i gang med at træne med battle ropes.
Hvor skal man lige starte?
Nogle gange kan det godt virke uoverskueligt at komme i gang med at træne og det kan føles overvældende og som om du bare drejer roulette hjulet og vælger det, du nu engang lige lander på. Men det behøver faktisk ikke være så svært at finde ud af. Ved at vælge at inkorporere battle ropes i din træning, får du et redskab, der er meget alsidigt og som rammer flere forskellige muskelgrupper.
Hvis du ikke er helt sikker på, hvad battle ropes egentligt lige er for en størrelse, så tænk på dit lokale træningscenter. Der har du sikkert set nogle store, sorte og meget tunge reb ligge på gulvet – og måske har du endda set folk svinge rundt med dem. Det er battle ropes.
For at komme i gang har du faktisk bare brug disse reb og du kan enten starte med at finde et træningscenter, der har nogle liggende, eller købe din egne. De varierer en del i pris, men i dette tilfælde hænger pris og kvalitet ofte sammen.
Det kan se rimelig let ud, når man ser folk svinge dem op og ned og fra side til side, men de er faktisk enormt tunge og giver dig en virkelig god workout. Så find et sted, der har battle ropes, køb dine egne eller lån dig frem for at prøve, og kom så i gang med de nedenstående øvelser.
Du får en træning til hele kroppen
Battle ropes træner hele kroppen og engagerer din kernemuskulatur samt giver dig en virkelig god kredsløbstræning. Hvis du kan inkorporere nogle øvelser i din træning, så bliver battle ropes snart en lige så naturlig del af din daglige rutine som din morgenkaffe. Hvis du vil starte ud med nogle basisøvelser, så prøv disse:
Bølgerne: Her tager du et reb i hver hånd, står med fødderne let adskilt og sørger for, at rebene ikke er helt stramme, men har noget at give af. Bøj let i knæene, sørg for at skuldrene er tilbage og stram op i din kernemuskulatur. Herefter svinger du begge reb op og ned i skulderhøjde. Hvis du gør det rigtigt, kan du se, hvorfor det hedder en bølge. Fortsæt med at svinge rebene op og ned i 20 sekunder og tag så en pause på 30 sekunder, hvorefter du svinger i 20 sekunder igen. Gentag 3 gange. Øvelsen kan laves sådan, at begge reb svinger i takt, eller ved at du svinger den ene op først og derefter den anden, så de kører ude af takt.
Med de såkaldte rope slams skal du stå i samme stilling: fødderne let adskilt, kernen spændt op, skuldrene tilbage og et reb i hver hånd. Herefter løfter du begge reb op og når de så er på vej ned igen, så hamrer du dem så hårdt du kan ned i gulvet og løfter dem op igen med det samme. Gør også dette i 20 sekunder efterfulgt af 30 sekunders pause og gentag 3 gange.
Den næste øvelse kan godt være lidt hård – men det er jo også meningen. Stå i samme udgangsposition, men denne gang skal du svinge skiftevis højre og venstre og rebene skal svinges ud af i cirkler. Løft op og sving ud af og så bring dem ind igen. Hvis du vil øge sværhedsgraden, så sving også den anden vej altså indad.
Den næste hedder jumping slams og den er meget lig de foregående rope slams, men i stedet for bare at stå stille, så bøjer du i benene og hopper, mens du hamrer dem ned i gulvet. Det er en øvelse, der virkelig giver noget til lårmusklerne og dine mavemuskler.
Det er vigtigt, at formen er god, før du giver dig i kast med at sætte fart på. Find nogle gode kanaler på YouTube, hvor de viser formen og giver dig tips til træningsprogrammer og følg så dem, indtil du føler dig klar til at stå på egne ben. God fornøjelse!