Cykelcomputer Test 2020 – Find den bedste cykelcomputer til turen her

31. januar 2020 april 29th, 2020 No Comments af
Cykelcomputer test

Med en cykelcomputer ved hånden kan du navigere meget bedre på din cykeltur. Er du cykelentusiast, er der derfor al mulig god grund til at anskaffe sig en. Computeren med skærm sidder foran på cyklen. Den viser dig vigtige oplysninger såsom hastighed og information om din tur. Selv hvis man bruger sin cykel primært som transportmiddel, er en cykelcomputer god. Vi har lavet en cykelcomputer test her, hvor du kan sammenligne forskellige modeller på kryds og tværs af forhandlere. På den måde kan du finde lige den cykelcomputer, der passer til dig og dit behov. God læselyst!

Solid Sigma-cykelcomputer
ForhandlerTotalprisLæs mere
229,00 Til forhandler

Vil du investere i en god og solid cykelcomputer, kan modellen BC 9.16 ATS fra Sigma være en mulighed. Den er trådløs og har et stort og overskueligt display. Modellen er faktisk testvinder i Politikken. En af fordelene ved denne Sigma er, at den har batterisparefunktion, så batterilevetiden øges. Det kan være ekstra godt, hvis man skal ud og cykle langdistance. Den har kort sagt mange fordele og er derfor selvskrevet til vores cykelcomputer test.

Computeren har en automatisk start- og stopknap og 9 funktioner indbygget. Den opererer på syv sprog. Du kan bruge den til at tjekke din puls, antal kørte kilometer og endda, hvornår du bør tage din cykel til tjek næste gang. Den er vandtæt og holder længe. Brugerfladen er overskuelig og let at bruge – også når man er på farten.

Med denne Sigma-cykelcomputer kan du også nemt holde øje med din forhenværende og nuværende kalorieforbrænding. Den viser også den hastighed, du kører med, og kan sammenligne med din gennemsnitshastighed. Med andre ord – det her er en god model, hvis du bruger cyklen til træning. Tallene viser, hvordan det går med din workout, og du kan bruge den til at sætte konkrete mål.

Søger du en cykelcomputer bedst i test, kan Sigma BC 9.16 ATS være din nye ven.

Funktioner:
Trip distance, kørt tid, hastighed, kalorieforbrænding, automatisk start/stop, og sammenligning mellem totalt, nuværende og gennemsnit. 
Størrelse:
 50 mm x 35,5 mm x 10,2 mm.
Montering:
Monteres med holder samt magnet og sensor, der sidder på cyklens forhjul.

Du kan finde Sigma BC 9.16 ATS på cykelpartner.dk, hvis du vil have en af de bedste cykelcomputere i test.

Wahoo ELEMNT
ForhandlerTotalprisLæs mere
2.199,00 Til forhandler

Ønsker du en cykelcomputer med gps og et visuelt layout, der gør det overskueligt at læse data, så tjek Wahoo ELEMNT GPS – vores næste bud i denne cykelcomputer test. Den kan kordineres med din smartphone, så du eksempelvis kan holde øje med meddelelser og opkald, mens du cykler. Det kan også give dig analyse og hjælpsomme råd.

Med indbygget gps er det langt nemmere for dig at navigere på farten. Denne cykelcomputer kan holde trit med den præcise rute, og den har præinstallerede kort i forskellige dele af verden. Bruger du tjenester som Strava eller Ride With GPS, kan du selv downloade nye ruter til cykelcomputeren. Du kan også kordinere ruter via din e-mail

Wahoo ELEMNT GPS cykelcomputer fremhæves især for dens visuelle layout. LCD-skærmen er i høj kvalitet og viser dig bevægelsesmønstre, ydelsesniveau (eksempelvis hastighed og kraft) og andre cyklister på ruten.  Det er en fordel at vælge datafelt, der matcher aktivitet, sådan at du tilpasser til ”stigning”, ”omgang” med mere.

Denne cykelcomputer er trådløs og har en brugstid på 16 timer. Den har et vandtæt design.

Funktioner:
Bluetooth, pulsvisning, temperaturmåler, avancerede kortvisning, data synkronisering med Smartphone, tid/distance alarm, pulsbaseret kalorietæller, valgfri og tilpasset skærm, pace alarm, magnetisk kompas og satellit, livetracking af rute, modtag notifikation fra SMS og e-mail. 
Størrelse:
57,5 mm. x 90,5 mm. x 21,2 mm.
Montering:
Der følger tre beslag med, som du kan bruge til at montere cykelcomputeren på cykelhåndtaget. Out-front beslag, frempindsbeslag og tri-styr beslag.

Du kan blandt andet få Wahoo ELEMNT GPS ved Cykelexperten.

Bontrager Trip 100
ForhandlerTotalprisLæs mere
295,00 Til forhandler

Cykelcomputeren Bontrager Trip har de essentielle elementer samlet i en lille overskuelig pakke. Den viser tallene stort og tydeligt på skærmen og er meget let aflæselig. Cykelcomputeren holder i forskelligt slags vejr. Modellen har en automatisk start/stop-knap og otte funktioner.

Cykler man med en trådløs Bontrager Trip 100, kan man aflæse hastighed (aktuel, maksimum, og gennemsnit), kilometer på tur og i alt, kalorier og tid brugt. Modellen opfylder således kravene for at bruge cykling som træningsmodel. Den ligger i den billigere ende af spektret, når det kommer til cykelcomputere på markedet og den indeholder alle de gode basisfunktioner, som man kan forvente af en cykelcomputer.

Cykelcomputeren monteres på styr med en diameter på mellem godt 25 og 31 mm. og de fleste frempinde. Den er driftssikker, nem at have med at gøre og enkel at anvende. Bontrager Trip 100 er for dig, der gerne vil monitorere din cykeltur, men som ikke skal bruge eksempelvis avancerede kortfunktioner.


Funktioner:
Hastighed, automatisk start/stop knap, kilometertæller, ur, køretid, kalorietæller, pacer/træningshjælp.
Størrelse:
Monteres på styr med diameter 25,4 mm. – 31,8 mm.
Montering:
På styr eller frempind og leveres inklusive batteri og beslag.

Vil du kigge nærmere på Bontrager Trip 100 eller bestille den hjem, så kan du finde den på cykler.dk, hvis du ikke kan stå for denne model i cykelcomputer testen.

Garmin Edge 1030 Bundle
ForhandlerTotalprisLæs mere
5.699,00 Til forhandler

Vi kommer selvsagt ikke uden om en Garmin cykelcomputertest i denne omgang. Garmin er en af de mest prominente forhandlere på markedet for cykelcomputere. Denne model, Garmin Edge 1030 Bundle, har forskellige nyttige features. Den er god til cykelrytteren, der går op i konkurrence og præcis måling af sine resultater.

Modellen har både et omfattende navigationssystem, mulighed for at holde kontakt ryttere imellem og en høj batterilevetid på op til 20 timer. Den er forbundet med gps- og GLONASS-satellitter, så du kan navigere. Garmin Cycle Map føder dig med nyttige data såsom ruter, højde, adresser og interessepunkter, mens du er på farten.

Ønsker du en bred vifte af performancedata er Garmin Edge 1030 spækket med det. Den måler puls, kadence, temperatur og intervaltræning. Du kan også tilføje en pulsmålerrem for at få adgang til ekstra data om din krop og anbefaling til, hvornår du bør hvile. Alt denne data kan du se på cykelcomputerens display. Du kan også downloade forskellige apps til den.

Hvis du kan lide at dyrke motion på cykel og holde øje med din performance, kan Garmin cykelcomputer måske være et køb. Det er en af de bedste cykelcomputere i test, og måske er det lige en løsning for dig.

Funktioner: Mange forskellige datafelter, Live Tracking, GroupTrack, performancemålere, Garmin Cycle Map, gps-satellitter, op til 20 timers batterilevetid, crash detection, vejranvisning med mere.
Størrelse:
58 mm. x 114 mm. x 19 mm.
Montering:
Placer på gummiholder på cyklens styr. Tilslut til internettet via. USB, Bluetooth eller Wi-Fi.

Du kan skaffe Garmin gps-cykelcomputer 1030 ved Cykelexperten, hvor du både kan afhente eller får den leveret.

5. En Sigma-cykelcomputer til de små 

SIGMA MYSPEED SWEETY TRÅDLØS CYKELCOMPUTER

Det er ikke kun voksne, der kan lide at køre på cykel. De fleste børn elsker det også! Her kan det være oplagt at købe en sød og børnevenlig version af cykelcomputeren. Sigma har lavet modellen Myspeed Sweety, som er en trådløs, rund og enkel udgave i en frisk lyslilla farve. Med sådan en på cyklen kan de stolte ejere holde øje med, hvor langt de har kørt.

Computeren her har ganske få funktioner. Der er tale om automatisk start- og stopknap, en hastighedsmåler og tur målt i tid og distance. Distancen måles både ud fra den enkelte tur og ud fra samlet distance. Ikke overraskende ligger denne cykelcomputer i den billige ende. Modellen monteres nemt og enkelt på styret.

Den kan også måle hastighed, og speedometerfunktionen kan være ret sjov for børn eller barnlige sjæle. For det skal ikke kunne afvises, at voksne cyklister også kan få glæde af denne simple udgave. Hvis man ikke har brug for meget mere end de basale funktioner, så er der ingen grund til at investere i en dyrere og mere avanceret model. Brugerfladen er ultranem med blot en knap at holde styr på.

Funktioner: Speedometer, tid, distance, automatisk start/stop-funktion.
Størrelse:
Ukendt (men lille og let)
Montering:
 På styret – værktøj ikke nødvendigt.

Hvis du gerne vil have fat i en Sigma Myspeed Sweety, så kan du blandt andet finde den ved ecykelhjelm.dk på følgende link: ecykelhjelm.dk På siden kan du også finde andre børnevenlige udgaver fra Sigma, såsom en med prikker på og en med et frækt skelethoved. Du kan også kigge på cykelpartner.dk for de enkle Sigma-modeller: cykelpartner.dk

Anvendelig trådløs Cateye Padrone cykelcomputer
ForhandlerTotalprisLæs mere
304,98 Til forhandler
399,00 Til forhandler
429,00 Til forhandler

Bliver vi i boldgaden med mere enkle modeller i vores cykelcomputer trådløs-test, så har vi Cateye Padrone. Den kan bruges til alle slags cykler og er også glimrende, hvis man leder efter de basale funktioner i en cykelcomputer. Den er nem at have med at gøre og fremhæves for dens høje driftssikkerhed.

Tallene på denne cykelcomputer er store og utroligt nemme at aflæse. De viser de mest nødvendige informationer såsom kørt tid og antal kilometer, hastighed og hvad klokken er. Der fungerer også som et stopur. Cateye Padrone er oplagt til dem, der gerne vil holde styr på, hvor meget og langt de cykler. Batteriet holder cirka et års tid.

En af modellens fordele er netop, at opsætningen er så simpel. Er man teknikforskrækket, kan det være en god model at arbejde med.

Funktioner:
Størrelse:
67, 5 mm. x 43 mm. x 14,5 mm.
Montering:
Automatisk start/stop, tid, hastighed, kilometertæller, ur og stopur.

Der er flere forhandlere på det danske marked, der udbyder denne og andre cykelcomputere fra Cateye. Vil du have en Cateye Padrone kan du kigge online på Cykelpartner.dk. Du finder den også ved Cykelexperten eller ved ecykelhjelm.dk

Cykelcomputer med kabel
ForhandlerTotalprisLæs mere
195,00 Til forhandler

Union 5N fra Abilica kan være god, hvis du leder du efter en helt basic cykelcomputer, som du kan bruge i fitnesscentret. Den kan kobles på spinningcyklen, så du mere effektivt kan monitorere dine resultater. På grund af dens simple funktioner og kabel ligger denne model i den billigste klasse. Den kan selvfølgelig også bruges til en almindelig udendørs cykel.

Computeren har grundfunktionerne: Hastighed, distance, et odomoter og et ur. Det indeholder et odometer, som viser den sammenlagte kørte distance. Union 5N er møntet på træning, og den anbefales derfor til sportsfolk, der også træner indendørs. Skal du navigere i det fri, kommer du længere med andre modeller. Særligt dem, der indeholder gps.

Modellen har et kabel.

Funktioner: Distance, tid, hastighed, ur og skiftende displayvisning.
Størrelse:
Ukendt (men lille).
Montering:
Monteres med kabel.

Denne model er designet af mærket Abilica. Du kan finde den og bestille på Abilica online:

Cateye Quick CC-RS100W
ForhandlerTotalprisLæs mere
335,58 Til forhandler

Cateye Quick er god til typen, der er på udkig efter en cykelcomputer, som kan lidt af hvert men samtidig er enkel. Designet er enkelt og smart. Selve computeren har syv funktioner, som hjælper med at holde overblik over cykelturen. Modellen er trådløs og slidstærk i forskelligt slags vejr. Du kan regne med, at batteriet holder godt et år.

Denne Cateye Quick CC-RS100W cykelcomputer har syv forskellige funktioner. Den måler din nuværende, gennemsnitlige og maksimale hastighed. Den måler turens distance og den samlede distance kørt. Den viser også hvad klokken er. Den er lavet på en elegant måde og er sort.

Cateye Quick fremhæves, fordi den er så nem at aflæse. Der er automatisk start/stop knap. Hovedet kan tages af og fjernes fra selve stangen. Der er også en batteriindikator.

Funktioner: Hastighed (nuværende, gennemsnitlige og maksimale), distance (samlet og tur), tid, automatisk start/stop knap og batteriindikator.
Størrelse:
93,5 mm x 54 mm x 36 mm.
Montering:
Monteres via. en sensor på hjulet, som taler sammen med cykelcomputeren.

Du kan finde Cateye Quick CC- RS100W cykelcomputer på blandt andet cykelpartner.dk.

VDO cykelcomputer - M6 - Hvid
ForhandlerTotalprisLæs mere
699,00 Til forhandler

Få en cykelcomputer med alle de centrale datafunktioner i én. VDO cykelcomputer model M6 er trådløs og digital og viser store tal på skærmen. Den har alt det nødvendige og lidt til. Hvis du tilkøber et pulsbælte, kan du faktisk få op til 8 pulsfunktioner med denne model. Prismæssigt ligger den på et middelniveau, hvilket svarer godt overens. Det er hverken den mest avancerede på markedet eller den mest simple.

En VDO cykelcomputer er ideel, hvis du skal forbedre din performance på cyklen. Den indeholder dog ikke gps og vejvisningsfunktioner. Med cykelcomputeren kan du måle hastighed, køretid, distance, temperatur, højde, puls, kadence (hvis man tilkøber) og mere. Den fungerer på engelsk, tysk, fransk, italiensk og hollandsk.

Generelt er det en fornuftig cykelcomputer til prisen. Den kan måle alt det essentielle, uden at den bevæger sig op i den avancerede liga. Den har 10 programmer bare til højdefunktioner. Computeren advarer dig selv, når den er lav på batteri. Indikatorpilene og det enkle display gør det nemt at aflæse dens information.

Funktioner: Hastighed (nuværende og gennemsnit), kørselstid (nuværende og total), distance (nuværende og total), batteriindikator, temperaturmåler, 8 potentielle pulsfunktioner, 10 højdefunktioner og mere.
Størrelse:
Ukendt
Montering:
Ukendt

Ønsker du at købe denne cykelcomputer efter at have læst vores test, så kan du kigge på shopping.coop.dk. Vær dog opmærksom på, at her skal du både tilkøbe kadence og pulsbælte, hvis du vil have fingre i alle funktionerne.

Atredo - M8
ForhandlerTotalprisLæs mere
119,00 Til forhandler

Hvad end du vil indsamle data om dine cykelture for fornøjelsens skyld eller bruge det aktivt i træningen, så kan en Atredo cykelcomputer M8 hjælpe. Den er vandtæt, nem at montere og enkel at bruge. På denne model kan du vælge mellem forskellige størrelser til displayet. Den kan godt tåle, at du tørrer snavs af den med en fugtig klud.

Computeren måler mange af ”the usual suspects” nemlig hastighed, distance og tid. Kort sagt de informationer du skal bruge for at monitorere din cykling. Pas på at anvende den, hvis temperaturen er under frysepunktet eller over 50 grader (hvilket sjældent sker i Danmark).

Prismæssigt kommer du rigtig langt med en Atredo cykelcomputer M8. Sammenligner man pris med funktion, kommer den højt op i kvalitet. Den er billigere end langt de fleste cykelcomputere og har de vigtigste funktioner.

Funktioner: Hastighed, distance (trip og total), ur, kørt tid med mere.
Størrelse:
40 mm x 46 mm x 15 mm.
Montering:
Du monterer til styr med strips og beslag. Husk at den ikke må sidde mere end 70 cm fra sensoren, når du monterer den.

Du finder Atredo M8 samt andre modeller på Cykelpartner.

GIANT AXACT 13W
ForhandlerTotalprisLæs mere
549,00 Til forhandler

Ved første øjekast ser GIANT AXACT 13W function wireless cykelcomputeren i sort virkelig enkel ud. Men den har faktisk en række funktioner udover de mest basale. Samtidig er det en god skærm, som er vandtæt og har baggrundslys. Prismæssigt ligger den i et mellemleje. Den er lille og vejer 1 kg.

Udover blot at måle hastighed og tid, kan den også vise kalorieforbrug (både totalt og nuværende). Den har også en batteriindikator, som viser, hvornår batteriet snart skal lades op igen. Du opererer den via en knap.

GIANT AXACT 13W cykelcomputer er god til den målbevidste og sportsorienterede cykelrytter. Kan man undvære navigationsudstyr, kommer man langt med denne model. Den har 13 funktioner og er trådløs. Man kan måle stort set alt, hvad man behøver, for at vurdere sin træning i sadlen.

Funktioner: Automatisk start/stopknap, hastighed, distance, tid, ur, kalorieforbrug og batteriindikator.
Størrelse:
Ukendt.
Montering:
På frempind eller styret.

Du kan finde denne cykelcomputer GIANT AXACT 13W function wireless via følgende link: Cykelexperten.dk

Hvad du bør overveje, når du køber din cykelcomputer?

I vores test af cykelcomputer ovenfor kan du få fornemmelsen af, hvad markedet byder på. Der er de avancerede modeller, dem midt imellem og de helt basale. Som altid afhænger den perfekte cykelcomputer af dit behov. Derfor er der en række spørgsmål, du kan stille dig selv.

Skal jeg navigere meget i forskelligt type terræn? Er jeg allergisk over for computere med alt for mange funktioner? Skal det være en simpel model eller en mere avanceret en? Skal den være trådløs eller med kabel? Er computeren til mig selv eller til mine børn? Skal den være billig eller dyr?

Mange forskellige udbydere forhandler cykelcomputere i Danmark. Du kan finde modeller, der har avancerede satellitsystemer og gps-indstillinger. Du kan også finde nogle, som rent og skært viser din hastighed, puls, distance og tid. Måske er det nok, hvis du bare vil bruge cyklen til at leve lidt sundere.

Prisen på en cykelcomputer kan svinge mellem nogle få hundrede kroner og helt op til flere tusinde. De kan have mange forskellige funktioner, som vi har demonstreret ovenfor. En kadencemåler måler, hvor man gange man kører pedalerne rundt per minut. En batteriindikator og en lang batterilevetid kan være ekstremt nyttig, hvis man skal køre langt. Og et kommunikationssystem med andre cykelryttere kan være livsnødvendig, hvis man cykler i hold. Det hele afhænger af, hvilken type cykelrytter man er.

Bedst i test – men lav lidt research

Vi har gennemgået forskellige typer cykelcomputere for at vise fordele og ulemper ved hver enkelt model. Den kan inspirere dig til at træffe et informeret valg. I sidste ende bør du gennemgå en bedst i test for at se, hvilket produkt der lever bedst op til dine forventninger. Både prismæssigt og kvalitetsmæssigt.

Danskerne er begyndt at cykle meget i de senere år. Både som en form for træning og afslappende og social fritidsaktivitet. Man kan cykle individuelt, i hold eller sammen med familien. Uanset hvad kan en cykelcomputer hjælpe med at optimere det udbytte, man får af sine cykelture. Har man en cykelcomputer, kan man holde styr på mange ting. Hvor langt man kommer rundt, hvor man er, og hvor meget man forbrænder. Det er altid en god idé at finde drømmeproduktet hos flere forskellige forhandlere for at sammenligne priser.

På vores hjemmeside kan du finde tests af en lang række andre produkter under fanen ”sport og fritid”. Den finder du her: https://produktzoom.dk/kategori/sport-og-fritid/. Er du en aktiv sjæl, kan du lade dig inspirere af vores test af elektroniske løbehjul. De er også blevet yderst populære i de senere år. Den test finder du her: el-løbehjuls test

Relaterede artikler

Idéer til din virksomheds markedsføring
Sport og fritid No Comments

Idéer til din virksomheds markedsføring

Idéer til din virksomheds markedsføring Er det dig, der er ansvarlig for din virksomheds markedsføring, men er du helt tom for idéer? Her er 4 ting, du let kan købe…
Sport og fritid No Comments

Mr Green Casino app anmeldelse

Mr Green Casino har inviteret nogle af de bedste spiludviklere og samlet dem i en platform, der slår alt, hvad man før har set og som tilbyder en uovertruffen spiloplevelse.…
Vil du gerne forbedre dine vaner?
Sport og fritid No Comments

Vil du gerne forbedre dine vaner?

 Når den 1. januar er passeret, så er der mange som har en lang liste klar over diverse nytårsfortsæt som de gerne vil gennemføre. For nogle handler det om at…
Guide: Sådan finder du motivationen til at komme i gang med at træne
Sport og fritid No Comments

Guide: Sådan finder du motivationen til at komme i gang med at træne

New year, new me. Hvert eneste år omkring nytår, er der rigtigt mange mennesker, som forsøger at forbedre nogle ting i deres liv, eller stoppe nogle dårlige vaner. Mange mennesker…
3 tips til at komme i gang med at træne igen
Sport og fritid No Comments

3 tips til at komme i gang med at træne igen

Hvis du er en af dem, som er gået helt i stå med træningen, så er du nok ikke den eneste. Mange mennesker betaler mange penge hver måned for et…
Tid til sport og fritid
Sport og fritid No Comments

Tid til sport og fritid

Det er vigtigt at kunne tage en pause fra hverdagens travlhed. For at kunne få fornyet energi til sin dagligdag, kan det være en ide at sørge for at give…
Sport og fritid No Comments

Test af romaskiner – kom i god form med den bedste romaskine i test

Mange kender romaskinen fra fitnesscentret og forbinder den sandsynligvis med den populære sportsdisciplin roning, som maskinen naturligvis også har sit afsæt i. Romaskinen er dog egnet til meget mere og…
Sport og fritid No Comments

Den ultimative crosstrainer test – de bedste crosstrainere i test (2020)

Vil du gerne kunne træne og forbedre din kondi derhjemme? Så er en crosstrainer til hjemmebrug lige noget for dig. Så kan du træne, lige når du vil. Inden for…