Terrassevarmer Test 2020 – Find de bedste terassevarmere og få det fulde overblik

18. oktober 2019 april 28th, 2020 No Comments af
terrassevarmer

Hvilken terrassevarmer skal du vælge? En bordterrassevarmer? En varmelampe? Skal det være en el-terrassevarmer eller en gas-terrassevarmer? Vi har lavet en test af terrassevarmere og varmelamper på det danske marked og udvalgt de fem, vi synes, er de bedste indenfor forskellige prisklasser.

Dermed er der også større sandsynlighed for, at du finder den bedste terrassevarmer eller varmelampe, som lige præcis passer optimalt til dig og dine behov.

Der er et utal af muligheder, når det kommer til terrassevarmere, hvorfor der helt sikker et godt valg for dig. I vores terrassevarmer test kommer vi omkring de billige, de dyre og dem lige midt imellem.
Måske er en lille terrassevarmer, du stiller på bordet og nemt kan have med dig, bedre til det, du skal bruge den til, end en stor og dyr gas-terrassevarmer. Derfor er det en fordel, at du er afklaret omkring, hvad du forventer at skulle bruge en terrassevarmer eller varmelampe til.

Er du klar til at komme i gang? Puds læsebrillerne og kig med i vores terrassevarmer test her.

Hortus terrasevarmer
ForhandlerTotalprisLæs mere
479,00 Til forhandler
575,00 Til forhandler
599,00 Til forhandler

Vi starter vores test af terrassevarmere og varmelamper med denne Hortus 211-352, der er vores anbefaling til en billig terrassevarmer. Hortus 211-352 er perfekt til den lille terrasse eller altan.

En lille terrassevarmer

Denne billige terrassevarmer fra Hortus er perfekt til den lille terrasse eller altan, da den blot fylder 50 x 10 x 10 cm. På trods af sin lille størrelse har den en rigtig god varmeeffekt. Den væghængte Hortus 211-352 har en konverteringsratio på 92 procent. Det betyder, at 92 procent af den tilførte energi bliver til varme, som du kan nyde.

En effektiv og billig terrassevarmer

Hortus 211-352 har, som nævnt ovenfor, en konverteringsratio på hele 92 procent. Dette resulterer i en rækkevidde på op til fem meter. Det lyder måske ikke af alverden, men hvis man tager den lille størrelse i betragtning, så er det en rigtig god rækkevidde.

Og ikke blot er det en billig terrassevarmer at anskaffe, den har også lave driftsomkostninger. Således vil det blot koste dig 3,30 kr. i timen at have Hortus 211-352 kørende på sin maksimale varmeindstilling. Og så behøver du ikke at rejse dig for at tænde for varmen. Hortus 211-352 kommer nemlig med en praktisk fjernbetjening, der også lader dig vælge imellem tre varmeniveauer. Derudover bliver Hortus 211-352 varm på blot ét enkelt sekund.

Godkendt til brug udenfor og indenfor

Det er ikke overraskende, at Hortus 211-352 el-terrassevarmeren er modstandsdygtig over for elementerne – den er nemlig vandtæt. Mere overraskende er det, at den også må bruges indendørs.

Det højteknologiske Golden Tube-rør udsender behaglig infrarød varme og har en meget lang levetid på 5000 timer. Infrarød varme betyder, at varmebølgerne ikke varmer luften op, men kun de ting, de rammer – herunder dig. Dermed taber varmebølgerne ikke energi, mens de er på vej imod dig.

Hortus 211-352 er en rigtig god start på vores test af terrassevarmere og varmelamper. Denne billige terrassevarmer er ret kompakt og har en forholdsvis beskeden rækkevidde, men det er faktisk ikke så vigtigt. Den er designet til at kunne fungere på den lille terrasse eller altan, og her er den helt perfekt. Et rigtig godt køb til prisen.

Specifikationer for Hortus 211-352:

 • Mærke: Hortus
 • Mål: 50 x 10 x 10 cm
 • Type: Væghængt
 • Varmekilde: El

Køb Hortus 211-352 her:

www.byghjemme.dk 
www.havehandel.dk
www.coop.dk
www.frishop.dk

Hortus terrassevarmer hængemodel
ForhandlerTotalprisLæs mere
679,00 Til forhandler
699,00 Til forhandler
999,00 Til forhandler

Og vi fortsætter vores terrassevarmer test med endnu en lille, men fiks, terrassevarmer fra Hortus. 211-305 er en loftshængt el-terrassevarmer, der kan hænge over f.eks. havebordet, og den er som skabt til den overdækkede terrasse eller altan, i udestuen eller i campingforteltet.

En lille terrassevarmer – passer ind de fleste steder

Denne billige terrassevarmer fra Hortus fylder ikke alverden. Men det er heller ikke så underligt, da den er designet til at ligne en almindelig lampe. 211-305 er solidt bygget af aluminium, og alle rør er naturligvis lavet af varmeresistent glas (quartz).

Denne billige el-terrassevarmer klarer nemt at varme alle omkring bordet op, da den dækker et tilpas stort område på op til fem m2 under sig. Og så bruger den infrarød varme til at opvarme dig, så du oplever den mest effektive varme.

En effektiv og billig terrassevarmer

Hortus 211-305 har en fin konverteringsratio på 80 procent. Desuden har den to varmeniveauer at vælge imellem. Dette gøres nemt og hurtigt ved at trække i snoren. Med et enkelt træk i snoren tænder du Hortus 211-305. Hortus 211-305 tænder automatisk på det første varmeniveau (600 W). Med endnu et træk i snoren skifter du til det andet varmeniveau (1500 W). Og ved at trække en tredje gang i snoren slukker du for Hortus 211-305.

El-terrassevarmeren er ikke kun billig i indkøb. Den har meget lave driftsomkostninger på blot 1,25 kr. i timen ved det første varmeniveau, og det andet varmeniveau beløber sig til blot 3,10 kr. i timen. Oveni det skal det samtidig noteres, at Hortus 211-305 har en forventet minimumslevetid på hele 5000 timer. Så den er ikke blot billig, men også holdbar.

Enkel, tidssvarende og funktionel

Hortus 211-305 er ikke den mest avancerede el-terrassevarmer udvalgt i vores test, men det er en stilfuld og praktisk enhed, der er både billig og effektiv.

Når det eneste negative, vi kan sige, er, at ledningen med sine 180 cm godt kunne have været lidt længere, så gør Hortus 211-305 det nu meget godt. En flot og effektiv lampe, der leverer en rigtig god varme til alle omkring bordet.

Specifikationer for Hortus 211-305:

 • Mærke: Hortus
 • Mål: H: 37 cm, Ø: 42 cm
 • Type: Loftshængt
 • Varmekilde: El

Køb Hortus 211-305 her:

www.havehandel.dk
www.10-4.dk
www.moreland.dk
www.coop.dk
www.frishop.dk

Gas terrassevarmer bordmodel
ForhandlerTotalprisLæs mere
975,00 Til forhandler
975,00 Til forhandler

Fra en lampe, der leverer varmen fra over bordet, går vi nu over til en lampe, der leverer varmen fra bordet. Dette er nemlig en bordterrassevarmer, og den er fra Densol.

En lille terrassevarmer til bordet

Densol-bordterrassevarmeren er en fiks lille varmeenhed, du kan sætte på bordet – eller hvor det nu ellers passer dig. Vælger du nu at stille den på bordet, som det er tiltænkt, så sikrer bordterrassevarmeren, at alle omkring den hurtigt får varmen.

En fleksibel bordvarmer

Da vi første gang kastede blikket på Densol-bordterrassevarmeren, forventede vi, at en så lille varmeenhed måtte være en el-terrassevarmer. Men nej, den bruger faktisk gas. Det lyder måske lidt underligt – især når det ikke er via en gaspatron, men via en tilslutning til en gasflaske.

Men det giver en fleksibilitet, der bare ikke ville kunne opnås, hvis den havde været elektrisk. Selvfølgelig ville en gaspatron have gjort den endnu mere fleksibel, ift. hvor du kunne bruge den, men nu kan du f.eks. først bruge gas til din grill for efterfølgende at slutte bordterrassevarmeren til. Det er faktisk ikke så dumt tænkt.

Den er sikker nok til bordet

Vi kan lige så godt få det ud af verden med det samme. Densol-bordterrassevarmeren er helt sikker at have stående på bordet. Så længe du lader være med at røre ved det varme afbrændingsområde, så kan du sagtens flytte rundt på den, mens den er tændt.

Densol-bordterrassevarmeren kommer med beskyttelsesnet, sikkerhedsslange og regulator, der alt sammen er med til at gøre den sikker at bruge. Men vigtigst er den automatiske sluk-funktion, der aktiveres, hvis bordterrassevarmen vippes mere end 45 grader. Dermed er du altid sikker på, at den slukker, hvis den skulle blive væltet.

Densol er kommet med en anderledes, men fiks, løsning til varmen på de lidt køligere aftener udenfor, og det er en, som vi synes rigtig godt om.

Specifikationer for Densol Bordterrassevarmer:

 • Mærke: Densol
 • Mål: H: 88 cm, Top: Ø 50 cm, Bund: Ø 38 cm
 • Type: Bordterrassevarmer
 • Varmekilde: Gas

Køb Densol Bordterrassevarmer her:

www.byghjemme.dk
www.frishop.dk

terrassevarmer-med-flamme-gasdrevet
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.489,00 Til forhandler

Og vi går fra en lille gas-terrassevarmer videre til en stor gas-terrassevarmer. Fakkel Luksus er gas-terrassevarmeren, som vi kender den fra den hyggelige café med udendørsservering.

Gas-terrassevarmer med åben flamme

Fakkel Luksus er en stor og meget flot terrassevarmer, der bruger en åben flamme til at varme dig op, når du f.eks. nyder en sommeraften på terrassen. Fakkel Luksus får sit flotte design fra en konstruktion i hærdet glas med emaljerede stålplader.

Den åbne flamme gør brugen af Fakkel Luksus utrolig hyggelig – det er næsten som at have et lille bål at varme sig omkring. Selve brænderen sidder lukket inde og gemt væk i hovedkonstruktionen, og den er dermed godt beskyttet imod vind og vejr. Og selve flammen er holdt inde i et rør af hærdet glas, så du ikke risikerer, at den pludselig blæser vildt omkring.

En solid gas-terrassevarmer

Fakkel Luksus er designet til at kunne stå ude hele året. Brænderen er som sagt lukket godt inde og beskyttet i selve konstruktionen, så den ikke udsættes for elementerne. Dog anbefaler vi, at du som minimum dækker den til, når du ikke bruger den.

Men derudover er Fakkel Luksus solidt bygget, og den kan sagtens bruges om vinteren. Med en højde på hele 220 cm kombineret med en rigtig solid konstruktion, så bliver Fakkel Luksus dog rimelig tung. 31 kg for at være mere præcis. Men det betyder så samtidig, at den står rigtig godt fast, så du ikke skal frygte for, at den vælter, hvis den ved et uheld bliver ramt af børn eller f.eks. en hund.

Nyd det flotte syn når som helst

Fakkel Luksus-gas-terrassevarmeren er virkelig stilfuld, og flammen, der lystigt danser i røret af hærdet glas, giver en særlig følelse af eksklusivitet. Samtidig leverer Fakkel Luksus en solid opvarmning af alt i en afstand på op til fire meter.

Fakkel Luksus er stor, dyr og bruger en del gas – op til 945 gram i timen. Men er du på udkig efter en solidt konstrueret og sikker terrassevarmer, der leverer rigtig god varme med en stor rækkevidde, og som ser utrolig flot ud, så er Fakkel Luksus nok noget for dig. Vi vil i hvert fald ikke være den foruden i vores test af terrassevarmere.

Specifikationer for Fakkel Luksus:

 • Mærke: Fakkel
 • Mål: 229 x 73 x 73 cm
 • Type: Gulvterrassevarmer
 • Varmekilde: Gas

Køb Fakkel Luksus her:

www.moreland.dk

Solamagic 2000 ECO+PRO terrassevarmer

Find den her –> Globaltools.dk

Det sidste produkt, vi har udvalgt til vores terrassevarmer-test, er Solamagic 2000 ECO+PRO. Solamagic 2000 er også det dyreste produkt, vi har udvalgt, i vores test af terrassevarmere. Men prisen er meget sigende for kvaliteten.

No-glare giver en behagelig varmeoplevelse

Solamagic 2000 ECO+PRO er en el-terrassevarmer i særklasse, og det er der flere grunde til. Men et af de vigtigste punkter, hvor Solamagic adskiller sig i forhold til de mange andre mærker på markedet, er lampens innovative infrarøde No-glare-tekonologi

No-glare-teknologien sikrer, at lysudstrålingen er kraftigt reduceret. Dermed slipper du helt for det til tider generende røde lys i siddeområdet, som andre terrassevarmere og varmelamper er kendte for. Derudover er der intet tab af effekt, når det kommer til varmen i det område, der ønskes opvarmet.

En imponerende kvalitet

Solamagic er kendt for tysk kvalitet, når den er allerbedst. Og det er noget, de tager meget alvorligt. Solamagic 2000 ECO+PRO er da heller ingen undtagelse, da den er både testet og godkendt af Tüv (Technischer Überwachungsverein), der udfører uafhængige tests af sikkerhed og kvalitet. Og for at understrege kvaliteten så giver Solamagic en fem års garanti ved normal brug.

Solamagic 2000 ECO+PRO er nem at bruge og effektiv. Og en vippearm lader dig sende varmen derhen, hvor du vil have den. Og så kan du selv vælge, om du vil montere den på væggen, i loftet eller på et stativ, så den bliver endnu mere fleksibel. Den infrarøde varme giver dig en effektiv og behagelig varmeoplevelse.

En overlegen el-terrassevarmer

Solamagic 2000 ECO+PRO er en imponerende el-terrassevarmer. Den leverer en utrolig effektiv varme til et stort område på hele 17 m2, men den fylder ikke særlig meget selv. Den er solidt konstrueret i rustfrit stål og pulverlakeret aluminium, hvilket betyder, at du kan bruge den hele året.

Solamagic 2000 ECO+PRO er det dyreste produkt i vores test af terrassevarmere, men det er der også flere grunde til. No-glare-teknologien, konstruktionskvaliteten og den store effekt i et meget kompakt chassis er de primære. Vi er meget imponerede over, hvad det er lykkedes Solamagic at komme i denne lille el-terrassevarmer.

Specifikationer for Solamagic 2000 ECO+PRO:

 • Mærke: Solamagic
 • Mål: 48,3 x 17,6 x 23 cm
 • Type: Væghængt
 • Varmekilde: El

Køb Solamagic 2000 ECO+PRO her:
www.Globaltools.dk

Vær opmærksom på følgende forskelle mellem brugen af gas og el 

Når det kommer til forskellen mellem gas-terrassevarmere og el-terrassevarmere, er der nogle punkter, som er vigtige at være opmærksom på.

Det første punkt, hvor vi ser en forskel mellem de to typer, er i anskaffelsesprisen. Her siger tommelfingerreglen, at hvis to produkter yder ens, så vil gas-terrassevarmeren typisk være billigere.

Dertil skal du så lægge, at en gas-terrassevarmer også er den billigste at bruge af de to. I gennemsnit er gas omkring 60 til 80 procent billigere at bruge end el. Hvilket er noget af en forskel.

Omvendt ser det dog ud, når vi ser på den miljømæssige påvirkning fra de to forskellige typer. Her er det el-terrassevarmerne, der klarer sig bedst, da disse i gennemsnit udleder blot en tredjedel af den mængde CO2, som der bliver udledt ved brug af gas. Og så har el den fordel, at den er vedvarende. Du skal med andre ord ikke tænke på at udskifte den, som du er nødsaget til før eller siden at gøre, hvis du bruger gas.

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at el overordnet set er mere sikkert at bruge end gas. Naturligvis hænger sikkerheden uløseligt sammen med kvaliteten af designet og konstruktionen. Men det er helt sikkert, at der ved brug af gas sker en afbrænding med en flamme. Dermed kan en gas-terrassevarmer heller aldrig bruges indendørs. Dette er primært på grund af den direkte CO2-udladning fra gasafbrændingen, men naturligvis også på grund af brandfare. Det er derimod ikke uhørt, at du kan bruge en el-terrassevarmer indendørs.

En gas-terrassevarmer er typisk større end en tilsvarende enhed, der bruger el. Derudover er det ikke muligt at vægmontere eller loftsmontere disse. El-terrassevarmere er i reglen også mindre, og de har dermed oftest sværere ved at vælte sammenlignet med enheder, der bruger gas.

Baggrunden for vores test af terrassevarmere

Terrassevarmeren er mere end varmelampen, som hænger uden for din yndlingscafé, og som lader dig nyde en sommeraften i en behagelig temperatur. Den kan nemlig også fås til din terrasse eller altan derhjemme, så du kan nyde aftensolen uden at skulle fryse.

En terrassevarmer eller en varmelampe kan komme i mange forskellige typer, modeller og størrelser. Men fælles for dem alle er dog, at de enten bruger gas eller el til at producere varmen. Om de så skal gøre dette ved at hænge på væggen, stå på gulvet på terrassen, stå på bordet eller hænge ned over bordet, er op til personlig præference og ellers dikteret af, hvad der er mulighed for, der hvor du vil bruge en terrassevarmer eller varmelampe.

I denne test har vi haft fokus på terrassevarmere og varmelamper, der er godt bygget og af høj kvalitet. Men vi har også udvalgt de produkterne, fordi de er noget ud over det sædvanlige.

I denne test af terrassevarmere og varmelamper har vi gennemgået og samlet de bedste terrassevarmere og varmelamper på markedet lige nu. De anbefalede terrassevarmere i vores test er, som nævnt, udvalgt med hovedfokus på kvaliteten af deres konstruktion. Andre ting som effektivitet, design og naturligvis pris har også haft stor betydning for hvilke produkter, vi har udvalgt. Dog hænger kvalitet i konstruktionen ofte rigtig godt sammen med prisen og effektiviteten.

I forbindelse med prisen så har vi baseret vores test af terrassevarmere og varmelamper på tanken om diversitet og forskellige prisklasser. Vi har fokuseret på solide, velbyggede produkter med en ydelse, der gør dem ideelle til deres tiltænkte formål. Men som nævnt så er de udvalgte produkter i forskellige prisklasser, så du forhåbentlig har nemmere ved at finde den rigtige til netop dit behov.

Den endelige tilblivelse af vores test af terrassevarmere og varmelamper er sket på baggrund af uvildige eksperttests og omtaler af produkterne.

Relaterede artikler

Bolig No Comments

Kend dine rettigheder når du handler online inden for EU

Hvis du handler online i EU, drager du fordel af flere lag af forbrugerbeskyttelse, der stammer fra EU-lovgivningen, såsom retten til klare oplysninger om pris, forsendelses- og leveringsomkostninger, retten til…
Bolig No Comments

5 idéer til at tilbringe fritiden med sjove indendørsaktiviteter

I Danmark er vi kendt for vores lunefulde vejrguder, der kan sætte en kæp i hjulet for ferie- og fritidsplaner. Derfor kan det være en fordel at have gode indendørsaktiviteter…
Bolig No Comments

Opgrader dit hjem med smart home gadgets

Den rivende udvikling inden for produkter og løsninger til smart home, har gjort livet og hverdagen lettere for en lang række mennesker. Teknologien har gjort det muligt at forbinde de…
Anmeldelse af newzealandsk lammeskind fra Lammeskindet.dk
Bolig No Comments

Anmeldelse af newzealandsk lammeskind fra Lammeskindet.dk

Smid alt du har i hænderne og kast blikket på de fantastiske newzealandske lammeskind fra Lammeskindet.dk. De føles lige så naturlige, som de er, og kvaliteten af lammeskindene skuffer ikke.…
Gode tips til forårsrengøringen
Bolig No Comments

Gode tips til forårsrengøringen

Måske er det ved at være den tid igen, hvor sommertiden er starten, havemøblerne er sat ud og de lyse aftener begynder at blive længere og længere for hver dag,…
Gasgrill test
Bolig No Comments

Find den bedste gasgrill her – de bedste gasgrill i test

At grille på gas er blevet det nye sort. Det er ofte meget nemmere lige at tænde op – uanset om det regner eller ej. Du får den samme gode…
Bolig No Comments

Juicer og slow juicer bedst i test – find din nye juicer blandt disse testvindere

Et glas friskpresset juice er både opfriskende, nærende og en fryd for smagsløgene. Derfor har de fleste caféer i dag fået juice på deres menukort. Men hvorfor tage på café,…
toaster test
Bolig No Comments

Toaster-test: Find den bedste toaster

Leder du efter en toaster, der er bedst i test og perfekt til dine behov? Vi har samlet nogle af de bedste toastere på markedet, så du kan få den…