Letvægtstelte test – find det bedste letvægtstelt i vores test

18. marts 2020 No Comments af
letvaegtstelt test

Hele verdens natur er spækket med naturoplevelser udover det sædvanlige. Her kan du trække dig fra det travle byliv og blot nyde roen og den friske luft. Når du skal på tur, er det gode udstyr vigtigt. Lige så vel som nødvendigheden ved en god powerbank er det altid vigtigt at have et godt og solidt telt med, så du kan sove trygt om natten. I dag er der et væld af muligheder, når det kommer til telte, men ofte er det nogle tunge af slagsen. Heldigvis er der gode nyheder til dig.

I dag finder du nemlig ikke blot de klassiske telte. Det er også muligt at erhverve sig et letvægtstelt, der både er let og nemt at folde ud. Letvægtstelte er kendetegnet ved at være lette og minimalistiske, så de egner sig til dig, der skal på vandretur med rygsæk. Samtidig skal du ikke frygte for det dårlige vejr, for den gode kvalitet er selvfølgelig indtænkt i disse letvægtstelte.

Vi har hjulpet dig lidt på vej i jagten efter det bedste letvægtstelt til dig. I denne artikel finder du en letvægtstelte-test af en række modeller, så du nemt kan finde frem til den bedste løsning for dig. Det bedste letvægtstelt afhænger nemlig ikke kun af vægt og størrelse, og det fortæller vi dig meget mere om. Alle testresultater er baseret på ekspert-tests samt brugernes anmeldelser.

Easy Camp Fireball 200
ForhandlerTotalprisLæs mere
379,00 Til forhandler

Vi starter i de små i vores letvægtstelte-test. Her finder vi et 2-personers telt fra Easy Camp, der med en vægt på kun 1,5 kilo er særligt interessant for dig, der vil have teltet til at fylde så lidt som muligt. Teltet er et pop-up-telt, der gør opsætningen nem for dig. Du skal blot lade teltet folde sig ud af sig selv, og du slipper for besværet med at samle og sætte op. For at sikre den gode stabilitet medfølger der barduner og pløkker.

Godt til begynderen

Netop den glimrende pop-up funktion er særdeles velegnet til dig, der er nybegynder inden for letvægtstelte. Dog er der et lille men ved denne model. Du behøver ingen instruktioner til at slå teltet op, men derimod kan det blive en mindre udfordring af pakke det rigtigt sammen igen. Det kræver lidt fingersnilde og kendskab til teltets optimale pakning. Heldigvis har Easy Camp sørget for en simpel og grundig guide til dig, så du slipper for det store besvær.

Teltets indretning har plads til forbedringer

Når det kommer til letvægtstelte og kvalitet, er det ofte noget, der hænger sammen. Med dette billigere alternativ er du nødsaget til at gå lidt på kompromis med kvaliteten. Dog får du her et 2-personers telt med en ventilationsåbning bagerst i teltet. Samtidig er der netpanel installeret i toppen, der sørger for en bedre luftcirkulation. Teltdugen er 100 % polyester, der er PU-belagt.

Fint alternativ til nybegynderen

Vi kan lige så godt sige det, som det er – Easy Camp Fireball er ikke det bedte letvægtstelt i denne test. Dog kan vi varmt anbefale dette telt til dig, der er førstegangsbruger og som blot skal på tur i Danmark. Mere ekstreme vejrforhold egner det lille telt sig nemlig ikke til.

Helsport Fonnfjell Superlight 2 telt til 2 personer
ForhandlerTotalprisLæs mere
4.418,00 Til forhandler
4.418,00 Til forhandler

I vores letvægtstelte-test skal vi selvfølgelig omkring alle prisklasser, og her får du et letvægtstelt i den dyre ende. Helsport er gået skridtet videre og har produceret et super-letvægtstelt til dig, der vil have det hele med på tur. Dette telt egner sig perfekt til fisketuren eller kortere vandreture, og designet giver dig mulighed for en helt unik udsigt. Mere om det senere.

Optimal indretning

Superlight-modellen fra Helsport vejer kun to kilo, og tager vi teltets kvalitet i betragtning, er det en usædvanlig lav vægt. En stor kvalitet ved dette letvægtstelt er dets indretning. Her får du et telt med hele tre forskellige indgange, hvor den midterste åbning kan laves om til en baldakin. På den måde får du skabt et overdækket udeareal, der kan give dig nogle helt nye muligheder. Den store, frontale åbning giver dig mulighed for at få en helt unik udsigt ud af teltet. Det gør dette letvægtstelt ideelt til naturoplevelserne.

Teltet har Helsport AirFlow II ventilationssystemet og er nemt at sætte op med blot to stænger. Der er installeret et indvendigt stangsystem, der sørger for en bedre stabilitet. Og så er der godt nyt til dig med lange ben. For liggelængden har fået nogle ekstra centimeter, så der er plads til både dig og det lange liggeunderlag.

Godt, men dyrt

Helsports model vinder heller ikke titlen som det bedste letvægtstelt. Selvom der er mulighed for en unik udsigt, synes vi simpelthen, at teltet er for dyrt i forhold til, hvad du får for dine penge. Og med et vandsøjletryk på kun 2000 mm kunne vi godt have ønsket os lidt mere. Det store plus er den lave vægt holdt op mod den gode kvalitet. Men så er der heller ikke så meget mere end det. Et fornuftigt valg, men vi mener sagtens, at du kan finde noget tilsvarende til en lavere pris.

MSR Papa Hubba NX telt til 4 personer
ForhandlerTotalprisLæs mere
3.999,00 Til forhandler

I vores letvægtstelte-test skal vi selvfølgelig også kigge nærmere på nogle større modeller. Og her leverer MSR et glimrende bud på et 4-personers letvægtstelt i god kvalitet. Her får du et telt med en vægt på 2,67 kilo, som er en smule tungere end de to andre, men du får også dobbelt så mange sovepladser.

Et helt særligt materiale

Det, der gør denne model særligt unik, er den innovative materialesammensætning, der giver teltet den bedste ventilation. Ventilationen er vigtig for dig igennem natten, så luften er frisk hele tiden. Oversejlet består af 20D nylon og bunden af 30D nylon. Samtidig rummer teltet en masse gode detaljer, der gør det til en fornøjelse for dig at overnatte her. Bundens vandsøjletryk er 3000 mm.

Indbygget tagrende

En anden feature, som du kan glæde dig over ved denne model fra MSR, er den indbyggede tagrende over døren. På den måde er du sikret mod regn, så det ikke regner ind. Hver side af oversejlet kan også løftes op, så du får bedre ventilation. Og så er teltdugen spændt helt stramt ud, hvilket gør teltet mere afvisende overfor regnen. Teltet har også en særlig stangkonstruktion, der gør teltet særdeles stabilt og rummeligt.

Måske det bedste letvægtstelt i denne test

Hvilket telt, der er det bedste for dig, afhænger af dine præferencer. Dog mener vi, at dette telt er et super godt valg. Du får et telt med plads til det hele, og som kan klare mange former for vind og vejr. Teltet er det perfekte valg til dig, der skal på vandretur, cykeltur eller bare overnatte ude i naturen. Dog er prisen også i den høje ende, men her bør du tage teltets størrelse i betragtning sammenlignet med andre modeller.

FIELD TOWER TELT 2019

Find teltet her –> 4.499 kr.

Her kommer et telt af de helt store, som vi selvfølgelig også skal have med i vores letvægtstelte-test. Det, der adskiller denne model fra de andre, er teltets udformning. Teltets tipi-form giver dig et rummeligt rum, hvor det faktisk er muligt at stå oprejst indenfor. Denne kvalitet er altid værd at have med i overvejelserne, idet denne mulighed kan være meget fordelagtig.

God plads og godt indeklima

Det store telt kan rumme op til otte personer, hvilket giver dig et rummeligt inderum. Det store rum er samtidig med til at sørge for et godt indeklima, og hvor der også er installeret mange ventilationskanaler rundt omkring i teltet. Disse kan du selv vælge om skal være åbne eller lukkede. Teltet har en snabel, der fungerer som indgangsparti. Dette indgangsparti er højt, så du kan gå oprejst ind i teltet, og det kan åbnes helt op, så du kan nyde synet udenfor.

Et robust telt

Det store telt kræver selvfølgelig også en god stabilitet for at blive stående. Det er der sørget for med et slidstærkt oversejl i 100 % 75D polyester, der har et vandsøjletryk på 5000 mm. Teltet vejer til gengæld også langt mere end de andre. Med hele 9,5 kilo er dette telt det tungeste i denne test. Teltet kan samtidig være svært at slå op, idet du har mange forskellige elementer, der skal i brug.

Dermed er dette telt det rette for dig, der skal have plads til hele familien, og som er vant til at slå et telt op uden problemer. Vi er vilde med muligheden for at stå oprejst i teltet, men det kan være tungt og udfordrende at have med på tur.

Vaude Arco 1-2P Chute Green telt i grøn til 1-2 personer
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.228,00 Til forhandler
1.228,00 Til forhandler

Lad os bevæge os lidt ned ad prisstigen igen og tage denne model fra Vaude. Her får du et telt, hvor der er plads til en enkelt eller to personer. Det lille letvægtstelt er perfekt til trekkingturen, hvor du vil begrænse din oppakning så meget som muligt. Teltet er spækket med gode materialer og gør det særdeles robust i al slags vejr. Og så vejer det kun 2,4 kilo, som er lidt i forhold til teltets gode kvalitet.

Godt til al slags vejr

Denne model har et helt særligt fokus på den gode kvalitet, så du kan sove trygt om natten. Teltet er udstyret med kraftige lynlåse og to store ventilationsåbninger. Samtidig består inderteltet af 70D nylon med et vandsøjletryk på hele 5.000 mm, hvilket er særdeles godt for et telt i denne størrelse. Yderteltet består af 75D polyester, der har et vandsøjletryk på 3.000 mm. Det gør teltet enormt stabilt i blæsevejret.

Anderledes udformning

I stedet for et firkantet eller tipi-formet telt får du her et i den lavere udgave, der er forholdsvist lavt. Det kan gøre det udfordrende at bevæge sig ind i teltet, men til gengæld vil det gøre det langt nemmere at få regnvandet til at løbe væk fra teltet. Her er der blot plads til det mest nødvendige. Teltet er nemt at sætte op og pakke sammen og rummer to afstivere, der er med til at stabilisere teltet.

Et fornuftigt bud på det bedste letvægtstelt

Vi kunne godt ønske os lidt mere plads i dette letvægtstelt, men ikke desto mindre er det én af vores favoritter i denne letvægtstelt-test. Her får du et robust telt, der er nemt at sætte op og pakke sammen. Samtidig fylder det mindst muligt til trods for dets modstandsdygtighed overfor vind og vejr. Og så slipper du for at betale for meget for teltet, da prisen er rigtig god.

Det bedste letvægtstelt til dig

At finde det bedste letvægtstelt er svært, og det handler altså særligt om dine egne præferencer. Dog har vi fundet et par favoritter i vores letvægtstelte-test, som kan være et godt valg. Er du nybegynder, synes vi, at du bør overveje den billige model fra Easy Camp. Teltet gør det nemt for dig at komme i gang, og det er et fornuftigt valg til de danske skove.

Vil du gerne sikre dig en høj kvalitet, kan vi varmt anbefale MSR Papa Hubba. Teltet kommer med nogle lækre detaljer og et robust design, der gør teltet hårdført overfor vand og blæsevejr. Der er samtidig plads til hele familien og til alle de ting, du har med på turen. Også Vaude Acro kan være et godt valg, hvis du vil have et praktisk kvalitetstelt med på tur. Her får du alt det bedste materiale, samtidig med at du slipper for at bære rundt på et tungt telt.

Når du skal finde det rette telt til dig, bør du altid have prisen in mente. Selvom pris og kvalitet hænger sammen, vil der ofte være mulighed for at finde et billigere letvægtstelt, der kan opfylde alle dine kriterier. Og så kan du ofte få meget mere for pengene, hvis du vælger et telt med plads til flere personer. På den måde er der også ekstra luft og plads til bagage og til dig selv. Samtidig er vandsøjletrykket også vigtigt for dig, idet det er en indikator for modstandsdygtigheden i regnvejr.

Relaterede artikler

Idéer til din virksomheds markedsføring
Sport og fritid No Comments

Idéer til din virksomheds markedsføring

Idéer til din virksomheds markedsføring Er det dig, der er ansvarlig for din virksomheds markedsføring, men er du helt tom for idéer? Her er 4 ting, du let kan købe…
Sport og fritid No Comments

Mr Green Casino app anmeldelse

Mr Green Casino har inviteret nogle af de bedste spiludviklere og samlet dem i en platform, der slår alt, hvad man før har set og som tilbyder en uovertruffen spiloplevelse.…
Vil du gerne forbedre dine vaner?
Sport og fritid No Comments

Vil du gerne forbedre dine vaner?

 Når den 1. januar er passeret, så er der mange som har en lang liste klar over diverse nytårsfortsæt som de gerne vil gennemføre. For nogle handler det om at…
Guide: Sådan finder du motivationen til at komme i gang med at træne
Sport og fritid No Comments

Guide: Sådan finder du motivationen til at komme i gang med at træne

New year, new me. Hvert eneste år omkring nytår, er der rigtigt mange mennesker, som forsøger at forbedre nogle ting i deres liv, eller stoppe nogle dårlige vaner. Mange mennesker…
3 tips til at komme i gang med at træne igen
Sport og fritid No Comments

3 tips til at komme i gang med at træne igen

Hvis du er en af dem, som er gået helt i stå med træningen, så er du nok ikke den eneste. Mange mennesker betaler mange penge hver måned for et…
Tid til sport og fritid
Sport og fritid No Comments

Tid til sport og fritid

Det er vigtigt at kunne tage en pause fra hverdagens travlhed. For at kunne få fornyet energi til sin dagligdag, kan det være en ide at sørge for at give…
Sport og fritid No Comments

Test af romaskiner – kom i god form med den bedste romaskine i test

Mange kender romaskinen fra fitnesscentret og forbinder den sandsynligvis med den populære sportsdisciplin roning, som maskinen naturligvis også har sit afsæt i. Romaskinen er dog egnet til meget mere og…
Sport og fritid No Comments

Den ultimative crosstrainer test – de bedste crosstrainere i test (2020)

Vil du gerne kunne træne og forbedre din kondi derhjemme? Så er en crosstrainer til hjemmebrug lige noget for dig. Så kan du træne, lige når du vil. Inden for…