At løbe er en af danskernes yndlingsformer for motion. Det er en træningsform, der styrker muskler, led og knogler, hver gang du snører løbeskoene og kommer afsted. En løbetur kan give mere overskud, bedre søvn, ny energi og bedre balance. Det er den hurtigste vej til en bedre kondition. Men når det regner eller sner udenfor, kan det være svært at tage sig sammen til at komme ud på de danske veje. Hvis du elsker at løbe, men kender til den udfordring, det er at slæbe sig selv afsted i dårligt vejr, kan du overveje, om hjemmetræningen ved brug af et løbebånd måske er noget for dig. Se mere i denne løbebånd test. Vi vurderer i alt seks løbebånd ud fra en række fælles kriterier og funktioner, således at denne løbebånd test er giver et overskueligt billede af, hvilke fordele og ulemper det pågældende løbebånd har – sammenlignet med andre løbebånd.
Et løbebånd i hjemmet kan gøre hverdagstræningen nemmere, og et godt løbebånd kan tilmed være mere skånsomt for dine fødder og knæ. Her kan du selv justere hastighed og hældning, og du kan bevidst gå efter et løbebånd med høj stødabsorbering, således at du skåner muskler og led mest muligt.
Der findes mange forskellige typer af løbebånd, og der er stor forskel på, om det er et, der kun skal bruges af dig, eller om det er til hele familien eller måske hele kontoret. Der er også stor forskel i forhold til prisen på løbebånd. Pris og kvalitet hænger som oftest sammen, men alle modeller i denne løbebånd test er af god kvalitet, og du kan derfor allerede nu overveje, hvor mange penge du vil sætte af til dit nye løbebånd. I det følgende bliver du præsenteret for seks forskellige løbebånd, der hver især egner sig til noget specifikt. Gennem beskrivelserne kan du lære mere om de enkelte løbebånd. Derefter kan du læse om, hvad du skal være opmærksom på, inden du vælger dit løbebånd – og hvordan du kan få mest ud af din træning på et løbebåndet.
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|---|---|
16.900,00 | Til forhandler |
Løbebåndet F85 fra Sole er et meget populært løbebånd, som er bedst i test, og så det endda en bestseller i USA, hvorfor den er selvskrevet i vores løbebånd test.
Løbebåndet er et robust løbebånd, og selv ved den maksimale hastighed på 20 km/t eller den maksimale stigning på 15% vil du opleve et stabilt løbebånd. Det skyldes en kraftig motor på 4 hestekræfter (HK) og måden, som løbebåndets ramme er bygget på, hvilket Sole kalder ”Double Horseshoe”. Løbepladen er god og stor med målene 152,4×55,8 cm. Båndet har en maksimal personvægt på 180 kg, og det kan holde til fire timers daglig brug. Det betyder, at hele familien kan have glæde af løbebåndet samme dag.
Hvis du mangler inspiration til løbeturen, er der 10 indbyggede træningsprogrammer på Sole F85. De kan ses på displayet, som også informerer dig om hastighed, stigningsprocent, kalorieforbrug, distance, tid og puls – der medfølger også et pulsbælte samt en drikkedunk til løbebåndet. Du får desuden en tube med silikone med, som skal bruges til vedligeholdelse af løbebåndet.
I timerne hvor løbebåndet ikke er i brug, kan det slås op, så det står lodret. Med de fire transporthjul i bunden kan du flytte rundt på løbebåndet, som det passer dig.
Til hjemmebrug er dette løbebånd i den absolutte topklasse, og du får her uden tvivl et af de bedste løbebånd i test.
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|---|---|
24.900,00 | Til forhandler |
Endnu et løbebånd fra Sole Fitness, men denne gang er det storebroderen til F85. Sole’s TT8 er nemlig et professionelt løbebånd, som er ideelt til brug i virksomheder eller institutioner, da båndet kan bruges i op til otte timer om dagen. Det er højdespringeren prismæssigt i vores test af løbebånd, men det er i den grad også en af dem, hvor kvaliteten er højest.
Da det er storebroderen til F85, har de to løbebånd mange af de samme kvaliteter, såsom en bred løbeplade på 152×56cm, en maksimal hastighed på 20 km/t, en maksimal stigning på 15%, en maksimal personvægt på 150 kg, 10 træningsprogrammer og et display, der giver dig al den information, du skal bruge under din løbetur. TT8 er ligeledes konstrueret med Sole’s Double Horseshoe-rammekonstruktion, som giver oplevelsen af et meget stabilt løbebånd. Derudover har det Crushion Flex, som er et støddæmpningssystem i løbebåndet. Det gør, at løb på dette bånd er 40% mere skånsomt end løb på asfalt.
TT8 har modsat F85 en vekselstrømsmotor, som giver større motorkraft, længere levetid på motoren, mindre vedligeholdelse og et lavere støjniveau. Den kontinuerlige effekt er på 3 HK, mens den maksimale effekt er på hele 6 HK, og alt dette er blot nogle af grundende til, at modellen her er selvskrevet til vores løbebånd test.
I dette løbebånd får du alle de gode kvaliteter fra F85-modellen og lidt til. Mangler du et professionelt løbebånd til hjemmet, som kan bruges af mange mennesker på én og samme dag, er TT8 et godt og populært bud.
3. Titan løbebånd ST650
Dette Titan-løbebånd kan holde til lidt af hvert, så ønsker du at kunne træne ekstra hårdt på dit løbebånd, er Titan ST650 en oplagt mulighed. Dette løbebånd fra testen er godt til hjemmebrug, og det er primært beregnet til brug af én person pr. dag. Det har et godt og bredt bånd, og den kraftige motor på 2,5 HK gør, at du kan give den fuld gas under hjemmetræningen.
Løbepladen er en god størrelse og fylder 140×51 cm. Pladen har ekstra absorbering både foran og bagpå, så du lander blødt og samtidig kan få mest ud af dit afsæt. Der er dobbelt affjedring, og det er alt sammen med til at give dette løbebånd et meget lavt støjniveau, som gør det oplagt til hjemmebrug.
Løbebåndet har en maksimal brugervægt på 130 kg, og du kan nå op på 20 km/t. Det har 15 stigningsintervaller og 24 installerede træningsprogrammer. De kan ses på det digitale display, der er centralt placeret på løbebåndet. Når løbebåndet ikke er i brug, kan det klappes sammen, så det ikke fylder hele stuen. Alt i alt er denne model fra vores løbebånd test et oplagt valg til dit hjem, når du vil i form.
4. Titan ST890 Løbebånd
Næste model i vores løbebånd test er Titan ST890, som er en opgradering af det ovenstående Titan-løbebånd. Med en lidt større motor på 3,5 HK er løbebåndet dermed stadig ideelt til dig, der ønsker et hårdt træningspas, for båndet har et absorberende løbebælte, og der er indlagt otte absorberingspuder. Dette løbebånd er dog velegnet til brug af flere, da det kan holde til at være i brug i op til tre timer om dagen. Det er ideelt, hvis du har en løbeglad familie eller en lille institution, hvor båndet kan blive udnyttet til fulde.
Løbepladen måler 158×56 cm, og båndet kan holde til en maksimal personvægt på 150 kg og en maksimal hastighed på 20 km/t. Der er 15 stigningsniveauer, og en kvikknap til både øget stigning og hastighed.
Løbebåndet har et display, hvor du kan se og følge de 24 installerede træningsprogrammer, og desuden kan dette løbebånd måle din mængde af kropsfedt.
For at give dig en robust og stabil oplevelse, mens du træner, er rammen på løbebåndet konstrueret kraftigt. Løbebåndet har transporthjul, men det kan ikke foldes sammen, da det vil gå ud over stabiliteten.
5. Kettler Track 9 – Løbebånd
Kettler Track 9 er det største og kraftigste løbebånd i Kettler Track-serien, hvorfor den naturligvis også har en plads i vores løbebånd test. Det består derudover af Track 3, der er velegnet til nybegyndere, og Track 5, der er god til den private løber. Track 9 er for dig, der ønsker et kraftigt løbebånd og gerne ser, at det kan deles med resten af familien.
Løbebåndet har en motor på 3 HK og en godt og bredt løbebånd på 150×51 cm med stødabsorbering. Det har en maksimal hastighed på 20 km/t, en maksimal stigning på 12%, og det kan holde til personer, der vejer op til 150 kg. Computeren, der er centralt placeret, fortæller dig om din tid, distance, kalorieforbrug, puls og fitnesskarakter, og den giver dig en oversigt over de 38 programmer, som dette løbebånd har. Herunder er der fire personlige programmer og fire pulsprogrammer. Det er programmer, der udnytter de forskellige hastigheder og hældninger, som løbebåndet kan have. Derudover har computeren indbygget Bluetooth-forbindelse, så du kan tilkoble din telefon eller tablet. På din telefon eller tablet kan du downloade KETTMaps, hvorigennem du kan løbe forskellige ruter. Der kan du endda se street views, så du kan følge med i, hvordan det ser ud, når du løber. Du kan også tilkoble et pulsbælte, hvis du i forvejen har sådan et.
Når du eller familien ikke er på løbebåndet, kan det klappes sammen, så løbebåndet ikke fylder den fulde længde. Prisen er i den højere ende i forhold til vores løbebånd test, men du får bestemt valuta for pengene.
5. Kettler Axos Sprinter 5 Løbebånd
Axos Sprinter 5 fra Kettler er sidste bud i vores løbebånd test, og det egner sig til den nystartede løber, da det er et lidt mere simpelt løbebånd med færre funktioner, men stadig i god og stabil kvalitet. Motoren er på 1,9 HK, og løbebåndet har en maksimal brugervægt på 120 kg. Det har en maksimal hastighed på 16 km/t, og hældningen på løbebåndet kan variere fra 1-10%.
Løbebåndet er lidt smallere end på Kettler Track-serien, da det måler 132×46 cm. Båndet er stadig stødabsorberende, så du får den bedste oplevelse og kan yde mest under din træning.
Computeren på dette løbebånd kan informere dig om tid, distance, kalorier og puls via pulsmålerne, der sidder på løbebåndets håndtag. Computeren har hurtigvalgstaster til både hastighed og stigning, og den har seks indbyggede programmer. Selvom det ikke er lige så mange som Kettler Track-serien, er der rig mulighed for at blive udfordret på Axos Sprinter 5.
Fladen, hvor selv løbebåndet er, kan hejses lodret, så løbebåndet ikke optager meget plads, når det ikke er i brug. Derudover er der transporthjul på båndet, så det er nemmere at flytte rundt med.
Hermed har vi været igennem sidste model i vores løbebånd test til hjemmet samt virksomheden og institutionerne. Men vi slutter ikke her, fordi hvis du læser med, har vi nogle gode råd klar til dig.
Inden du beslutter dig, bør du tænke over følgende
Løbebåndets kvalitet
Nu er vi som sagt kommet hele vejen i gennem vores løbebånd test, men der er lige nogle råd til vejen.
Det afgørende for løbebåndets kvalitet er løbebåndets opbygning, herunder motoren og rammebygningen. En stærk motor skal arbejde mindre for at få løbebåndet op i høj hastighed. Bruger du ofte løbebåndet ved almindelig hastighed, bør 2 HK være tilstrækkeligt. Hvis du er sprinter og har intervaller af høj hastighed, er det en god ide med flere HK. Flere HK vil give dit løbebånd længere levetid. Selve båndets kvalitet er også med til at afgøre levetiden på dit løbebånd, og du kan finde mange forskellige muligheder på netop dette punkt i den ovenstående løbebånd test.
Du skal ikke være bange for, om en kraftig motor vil støje meget, for de fleste løbebånd er støjsvage. Du kan derimod regulere støjen ved din løbestil. Løber du med tunge skridt, kan det tydeligt høres. Det kan dog mindskes ved at lægge en underlægningsmåtte under træningsmaskinen. På den måde skåner du også maskinen og dit gulv.
Rammebygningen er med til at sikre en stabil løbeoplevelse, når du er i gang på båndet. En indikator på rammebygningens kvalitet er vægten af løbebåndet. Et tungt løbebånd vil have en stærkere ramme for at kunne holde båndet på plads.
Løbebåndets udformning
Løbefladen kan fås i forskellige størrelser. De mindste løbeflader er typisk 40 cm brede og sidder på de løbebånd, der har en maksimal hastighed på 16 km/t. Løber du intervaller hurtigere end dette, er det en god ide at gå efter et bredere løbebånd på 50 cm.
Støddæmperne i løbebåndet er til for at skåne dig. Nogle løbebånd har forskellige zoner med støddæmpere i form af puder under båndet. Det vil ofte være de mindre modeller, hvor de store løbebånd har støddæmpning i hele pladen. Det sidste vil give dig den mest skånsomme træning. I alle tilfælde er løb på et løbebånd dog mere skånsomt end løb på asfalt, og i vores løbebånd test finder du flere forskellige muligheder.
Hvem skal bruge løbebåndet?
Inden du trykker køb, er det vigtigt, at du overvejer, hvem der skal bruge løbebåndet. Er det kun dig, og løber du i et moderat tempo tre gange om ugen, er der frit valg på alle hylder inden for løbebånd. Selvom det kun er dig, der bruger løbebåndet, bør du tage højde for, at jo hårdere og hurtigere træningen er, jo større motor og løbebånd skal du bruge.
Hvis løbebåndet skal bruges af flere forskellige mennesker og endda flere gange om dagen, er det vigtigt, at løbebåndet er specielt lavet til dette. Har du nogle i familien, der elsker at træne i højintensive intervaller, er det værd at kigge efter et løbebånd med en kraftigere motor.
Uanset hvem der bruger båndet, er det en god ide at tage højde for den maksimale personvægt og den maksimale hastighed. Hvis du vil løbe intervalløb, vil 16 km/t ofte være for lav en maksimal hastighed, og du kan heldigvis finde flere løsninger i vores løbebånd test her.
Hvis løbebåndet kun skal bruges som supplement i vinterhalvåret, kan du nemt kigge efter en af de billigere modeller. Men ved du allerede nu, at du kommer til at løbe mange kilometer på båndet, er det en god investering at gå efter en af de dyrere løbebånd, da de vil kunne give dig en stabil samt udfordrende løbetur – også i længden.
Få det optimale ud af din løbetræning
Løbebåndet kan bruges til at få dig i bedre form. Når du træner på løbebåndet med høj intensitet, forbedrer du din kondition. De installerede programmer kan hjælpe dig til at presse dig selv til det yderste, og på den måde kan du fokusere på forskellige ting ved din træning. Træning med høj intensitet hjælper desuden på vægttab. Løbebåndet er også ideelt, hvis du vil træne intervaller, da hastighed og programmer kan indstilles.
Et løbebånd kan sagtens være substitutten for en tur i det fri, men for at du kan få det optimale ud af dit nye løbebånd, får du her udover vores test af løbebånd og nogle råd, du kan tage med dig.
Er du nybegynder?
Er du helt ny løber, skal du huske ikke at starte for hårdt ud. Løb kan nemt føre til skader, hvis du giver den for meget gas i starten.
Har du aldrig været på et løbebånd, så tag dig god tid til at vænne dig til følelsen og balancen. Du kan med fordel starte ud med skiftevis at gå og løbe i lige lang tid. Derefter kan du løbe lidt længere, end du går. Hold løbet i et tempo, der er behageligt. Når du kan løbe kontinuerligt, kan du arbejde på at sætte hastigheden op. Hold gerne træningen ved lige to til tre gange om ugen.
Når du løber på et løbebånd, kan du altid afbryde træningen ved at tage om håndtagene, løfte dig af båndet og derefter slukke for maskinen.
I vores ovenstående løbebånd test kan du både finde maskiner til dig, der har god erfaring, men også dig der er mere øvet.
Udnyt intensiteten
På løbebåndet har du alle muligheder for at presse dig selv og skrue helt op for hastigheden. Hvis du en gang imellem giver den ekstra gas og skruer helt op for hastigheden, får du meget mere ud af din træning. Drop den kontinuerlige fart og udnyt i stedet, at du kan regulere farten på løbebåndet, for det kan være meget sværere at spurte og give den gas ude på landevejen. Pulsen skal helt op i det røde felt, og har du et pulsbælte, kan du med fordel følge med i din udvikling på løbebåndets computerskærm.
Lav et mål
Når du løber i det fri, kan det være meget svært at styre, hvor hurtigt du løber. Hvis du nemt løber tør for kræfter i det fri, kan løbebåndet være et redskab til at sætte et mål og nå det. Når du indstiller en hastighed på løbebåndet, holder du helt automatisk denne hastighed, indtil du vælger at ændre den. Du kan træne din udholdenhed ved at løbe i nøjagtigt det samme tempo, hvilket for eksempel er en fordel i konkurrencer.
Hvis du er vant til at løbe udenfor, vil du nok opdage, at du kan løbe hurtigere på et løbebånd end udenfor. Du kan indstille løbebåndets stigning for at regulere denne forskel – selv en stigning på 1% vil have en effekt. Men du kan på de ovenstående modeller i vores løbebånd test også øge stigningen yderlig, hvis du mangler mere modstand.
Udvikling kræver variation
Hvis du hver uge løber de samme tre ture, vil kroppen hurtigt vende sig til dette, og udviklingen af din kondition vil gå i stå. Derfor er det vigtigt, at du træner forskelligt – og det gælder, uanset om du træner på løbebånd eller i det fri. Kroppen skal mødes af udfordringer, så varier din træning med korte og intensive intervaller og længerevarende løb. Du kan også regulere hældningen under løbeturene eller benytte dig af løbebåndets programmer.
Optimer din løbeteknik
På et løbebånd møder du ikke fodgængere, som du skal løbe uden om, eller trærødder, som du skal springe over. Derfor har du rig mulighed for at optimere din løbeteknik, så du kan udnytte dette, når du skal udenfor og løbe igen. Du kan justere din skridtlængde og din kropsholdning i forskellige hastigheder og stigninger. Gør det eventuelt til en vane at træne teknikken bare for en kort stund på alle dine ture på løbebåndet.
Kom ud!
Det er anderledes og mere skånsomt at løbe på et løbebånd fra denne løbebånd test. Derfor kan det være en god ide en gang imellem at teste din udendørs løbeform. Ude i naturen skal du tage højde for vind, vejr og omgivelser, hvilket kan give helt andre udfordringer, som løbebåndet aldrig vil kunne tilbyde.
Husk resten af kroppen
Når du løber, er det ikke kun benene, der arbejder. Derfor er det vigtigt, at du også får trænet de andre dele af kroppen. En stærk overkrop vil for eksempel hjælpe dig til at have den rigtige kropsholdning under din løbetur. Styrketræning kan hjælpe dit løb og samtidig sørge for, at du får trænet de muskler, som du ikke bruger, når du løber.
Løbebåndet kan gøre dig til en bedre løber
Det kan virke omsonst at skulle bruge penge på et løbebånd, når du lige så godt kan snøre løbeskoene og løbe i det fri. Men der er mange fordele ved et løbebånd, fordi det giver dig muligheden for en helt anden træning, end løb udenfor gør. På et løbebånd kan du tilmed løbe i al slags vejr og på alle tider af døgnet. Det er en skånsom træning, hvor du sætter grænser og mål for dagens træning, og samtidig kan du finjustere din teknik. Træning på løbebånd kan ikke ligestilles med løb i det fri, men det kan bidrage til, at din kondition bliver bedre og mere teknisk korrekt, og dette er blandt andet grundlag for denne test af løbebånd. Vi vil kun, at du finder det helt rigtige.
De forskellige løbebånd, som du er blevet præsenteret for i denne løbebånd test, passer til forskellige behov. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvordan og af hvem dit løbebånd skal bruges, inden du trykker på køb. Du skulle gerne være klædt på til at tage en velovervejet beslutning og komme i gang med træningen, men har du spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at stille dem nedenfor. Når du har fundet dit løbebånd, vil vi blot ønske dig god fornøjelse og god træning.