Hvis du skal være klar til at ordne haven her til foråret, så læs med i denne test, så du kan se, hvilken buskrydder der passer til dig og din have. Vi har samlet nogle af de bedste på markedet, som du kan læse mere om i vores buskrydder-test. Det er vigtigt at finde en buskrydder, der er kraftfuld, i en god kvalitet og har en god ergonomi, så du er sikker på, at du kan kæmpe dig igennem buskadset i haven. Buskryddere er nemlig ikke det bedste ergonomiske redskab, det er derfor vigtigt, at du sikrer dig den bedst mulige ergonomiske løsning, når du skal købe en ny buskrydder.
Hvad er en buskrydder?
Som sagt er en buskrydder ikke nogen særlig behagelig ergonomisk oplevelse, idet en buskrydder er en lang stang med et ryddehoved og to håndtag. Du bærer derfor buskrydderen i håndtagene, hvor ryggen vil kunne hjælpe dig, da buskrydderen typisk vil have en form for bæresele enten som en skuldersele eller en sele med to stropper hen over begge skuldre som en rygsæk. Når du leder efter en buskrydder, er det derfor vigtigt at se efter, hvorvidt den har en god ergonomi. Ergonomien i denne buskrydder-test er blevet vægtet højt, netop på grund af at en buskrydder har en uhandy størrelse.
Du bruger en buskrydder til at rydde vildtvokset ukrudt og buskadser, så du igen kan få en fin have. Buskrydderen har også en ”lillebror”, som er kendt som en græstrimmer. En græstrimmer vil være knap så kraftfuld som en buskrydder, og den vil derfor kunne bruges til noget mindre genstridigt ukrudt eller til at trimme græskanter. Med en buskrydder vil du kunne rydde det meste i haven på grund af dens kraftfulde motor og ikke mindst skarpe og større ryddehoved – typisk vil en buskrydder både have trimmehovedet, som man kender fra græstrimmeren, og et hoved, som har en tre- eller fire-tandet klinge. Det er klingen og motorens kraft, der adskiller buskrydderen og græstrimmeren fra hinanden.
Klingen er den, der kan kæmpe sig igennem det mere kraftige ukrudt og tætte buskads som eksempelvis brombærbuske og tidsler. Mens tråden er bedre til at lave skarpe kanter i græsset eller omkring buskene.
En buskrydders motor
Der findes forskellige typer af motorer, når det kommer til en buskrydder. De bliver nemlig lavet med en batterimotor, en elmotor eller en benzinmotor. Det vil være en smagssag, hvilken type der er bedst, da det kommer meget an på, hvad man personligt foretrækker. Der er nemlig fordele og ulemper ved alle typer, hvorfor vi ikke kan sige, hvilken type der er det bedste valg for dig. Vi har derfor også medtaget alle slags i vores test, idet vi mener, at alle motortyper lever op til de kvalitetskrav, som vi stiller til en bedst i test-buskrydder.
En buskrydder, der har en benzinmotor, har den fordel, at den oftest vil være en smule mere kraftfuld end en buskrydder med batteri- eller elmotor. Dog vil vi gerne pointere, at der er mange el- og batterimotorer, som lever op til en benzinmotors kraft. En fordel ved en buskrydder med benzinmotor er blandt andet, at der ikke er en ledning, som man skal have styr på, når man rydder haven, og arbejdet kan heller ikke blive afbrudt på grund af et fladt batteri. En ulempe vil så være, at en benzindreven motor ikke er så miljøvenlig som de to andre mulige motorer.
Hvis du derimod tænker, at en batteridreven motor er noget for dig, så vil du få en mere miljøvenlig løsning til dit havearbejde. Mange mærker laver også bedre og mere miljørigtige batterier til deres produkter, og typisk vil du kunne bruge det samme batteri til det respektive mærkes produkter – dette finder vi meget optimalt, da det også kan betyde, at du ikke behøver at købe et batteri, når du køber buskrydderen.
Med en batteridreven motor skal du heller ikke tænke over, at der kan komme en ledning i vejen, mens du rydder haven, hvilket helt sikkert er fordelagtigt. Hvis du vil undgå, at arbejdet bliver afbrudt i løbet af dagen på grund af flade batterier, vil vi anbefale, at du investerer i to batterier og eventuelt i en såkaldt hurtigoplader, som mange mærker har.
En el-buskrydder har den ene ulempe, at du hele tiden skal have styr på, hvor ledningen er henne, så du er sikker på, at den ikke bliver klippet under rydningen. Vi vil dog gerne påpege, at hvis man rydder i et overskueligt terræn, burde ledningen bestemt ikke være et problem. En fordel er selvfølgelig, at den er mere miljøvenlig end en benzindreven motor.
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|---|---|
3.495,00 | Til forhandler |
- Mærke: McCulloch
- Motortype: Benzin
- Motorkapacitet: 1 liter
- Effekt: 12.000 omdrejninger pr. min.
- Vægt: 7,4 kg.
Denne buskrydder fra McCulloch er med i vores test, idet den udviser en storhed, som mange andre buskryddere slet ikke kan følge med til. Det mener vi blandt andet på grund af dens mange omdrejninger, hvor den kan komme helt op på 12.000 omdrejninger i minuttet, når det er i et ubelastet miljø. Hvis det derimod er til nogle lidt mere genstridige planter og buskadser, vil den have op til 9.000 omdrejninger i minuttet. Det er mange omdrejninger, hvorfor vi uden tvivl anbefaler denne buskrydder.
Derudover har den en stor tank, hvorfor du heller ikke skal afbryde havearbejdet, fordi motoren er løbet tør for benzin. Det er helt sikkert en fordel, som du vil være meget glad for, hvis du er tilhænger af en benzinmotor til din buskrydder. Når du går efter en benzinmotor, vil det være oplagt at undersøge tankens kapacitet. Hvis den har en lille tank, kan du komme i problemer med afbrydelser, hvis den hele tiden skal tankes.
McCulloch B40B Elite har en fin vægt på 7,4 kg, hvor du får hjælp af en dobbelt bæresele til at bære den. Dette er som sagt vigtigt for ergonomien, da du på den måde bærer buskrydderen ved hjælp af håndtagene, men i lige så høj grad bærer du også buskrydderen med ryggen på grund af dens sele. Håndtagene er behagelige at holde om, og du vil kunne indstille buskrydderens håndtag efter din højde, så du opnår den bedste arbejdsstilling med buskrydderen.
Buskrydderen er indstillet med en Tap’-n-Go-knap, som sørger for, at du nemt og hurtigt kan komme i gang med at rydde haven. Den har også en funktion, der gør det muligt at reducere vibrationsniveauet, hvilket også er en af grundene til, at vi fremhæver denne buskrydder i testen.
Den har et vibrationsniveau, der ligger på 3,4 m/s2 på højre håndtag, og på venstre ligger den på 4,4 m/sek2. En benzinmotor har nemlig tendens til at have flere vibrationer i minuttet end eksempelvis en buskrydder med batterimotor. Det er derfor en stor fordel, at McCulloch har indtænkt dette problem i deres produkt, så du som forbruger ikke bliver rystet igennem, når du starter for motoren.
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|---|---|
3.078,00 | Til forhandler | |
4.976,00 | Til forhandler |
- Mærke: Makita
- Motortype: Benzin
- Motorkapacitet: 0,62 liter
- Effekt: 2,0 HK
- Vægt: 8,6 kg.
Makita Benzin Buskrydder 4T er en buskrydder, som har ergonomien i top. Du vil få en god oplevelse, når du først begynder at rydde haven i et samarbejde med buskrydderen fra Makita. Denne buskrydder er derfor en af de bedste buskryddere i vores test på grund af dens gode ergonomi, som virkelig er alfa og omega for en buskrydder og ikke mindst for din krop. Både Frishop.dk og Homeshop.dk beskriver denne buskrydder som en økonomisk og miljøvenlig buskrydder, hvilket helt sikkert også må opveje denne buskrydder, hvis du gerne vil tænke lidt på miljøet.
Hvis vi skal udpensle, hvorfor vi kårer denne som testens ergonomiske buskrydder med benzinmotor, så er det blandt andet på grund af, at den har en indkapslet motor. En indkapslet motor betyder, at den er lukket inde, hvilket i høj grad reducerer støjniveauet. Den er derfor ikke så larmende, som man ellers vil kunne forvente, en buskrydder med benzinmor vil være.
Derudover er det også vibrationsdæmpende, hvor denne buskrydder kun har et vibrationsniveau på 2,2 m/sek2 på det forreste håndtag, mens det bagerste håndtag har et vibrationsniveau på 1,7 m/sek2. Dette er meget lavt sammenlignet med vores buskrydder fra McCulloch. Dog vejer Makitas buskrydder mere end den fra McCulloch, da Makita Benzin Buskrydder 4T vejer 8,6 kg.
Den har en firetaktsmotor, som er en kraftfuld motor, der hurtigt vil kunne producere den energi, som er nødvendig, når du skal rydde krat og buskadser i haven. Du er derfor sikret en kraftfuld, ergonomisk buskrydder, som også har en høj kvalitet, hvilket er noget af det, som vi vægter højt i buskrydder-testen. Du vil kunne bruge denne buskrydder derhjemme i haven, men den vil også være kraftfuld nok til at blive brugt i erhvervsmæssige sammenhænge. Den vil både kunne rydde buskadser, kantklippe græs, og ikke mindst kan du rydde mod en mur, træer osv.
3. Testens batteridrevne buskrydder med græstrimmer-funktion: Ryobi ONE+ 18V
- Mærke: Ryobi
- Motortype: Lithium-batteri
- Motorkapacitet: Batteri på 18V
- Effekt: Variabel hastighed
- Vægt: 3,50 kg.
Denne buskrydder fra Ryobi vinder vores hjerter, da den har to haveredskaber i et – og hvem er ikke vild med en to-i-en-løsning? Det er vi i hvert fald her hos ProduktZoom, og Homeshop.dk markerer denne buskrydder som en af deres bestsellers. Du får både en buskrydder og en græstrimmer, hvis du vælger denne batteridrevne buskrydder fra Ryobi. Den vil levere et flot resultat, uanset hvilket redskab du bruger den som. Du får derfor både en tre-tandet klinge, hvis du skal bruge den som en buskrydder, og du får også et trimmehoved med 1,6 mm tråd, hvis den skal bruges som en græstrimmer.
Buskrydderens klinge er 20 centimeter, hvilket giver et stort ryddeareal, når du bevæger den igennem buskadset. Når den har denne dobbeltfunktion, vil du også opleve, at du kan bruge den til mere end bare at rydde haven for tætbevokset ukrudt. Det kan være en stor fordel, og du vil hurtigt se, at der er mange muligheder.
Det er som sagt en batteridreven motor, og denne er placeret bagtil, hvilket vil give en bedre vægtfordeling i forhold til balancen, når du bærer rundt på buskrydderen. Man kan derfor sagtens tillade sig at sige, at denne buskrydder fra Ryobi også har indtænkt en god og høj ergonomi i buskrydderen. Dette kan man også sige om dens vægt, da den kun vejer 3,5 kg.
Du køber denne buskrydder uden batteri og oplader, da du kan bruge Ryobis lithium-batterier til dette produkt også, hvis du i forvejen har nogle af Ryobis produkter. Dette er en smart og gennemtænkt løsning, så du ikke får en masse batterier, der bare kommer til at ligge i redskabsskuret. Du skal derfor regne med, at dens vægt på 3,5 kg er buskrydderens vægt, hvor der ikke er medregnet batteriets vægt.
Selvom det er en batterimotor, vil den stadig have kraft nok til at kæmpe sig igennem tætbevoksede buskadser, kraftigt ukrudt og andet. Du vil derfor ikke kunne mærke en forskel på dens ydeevne i forhold til en buskrydder med benzinmotor.
Hvis du overvejer denne batteridrevne buskrydder fra testen, så kan du også overveje, om du vil tilkøbe en hurtiglader fra Ryobi. Dette er en smart løsning til at få ladet batterierne hurtigt op, så du ikke kommer til at få for mange afbrydelser i løbet af rydningen af haven. En hurtigoplader fra Ryobi vil kunne oplade dit 18V batteri op på 60 minutter, hvilket giver dig en kæmpe fordel.
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|---|---|
3.216,00 | Til forhandler |
- Mærke: Makita
- Motortype: Lithium-batteri
- Motorkapacitet: Batteri på 18V
- Effekt: 6.500 omdrejninger pr. min.
- Vægt: 5,2 kg.
I vores buskrydder-test kan vi nærmest ikke få armene ned over denne buskrydder fra Makita. Den har nemlig nogle lækre features, som du helt sikkert vil nyde godt af, hvis du skal til at rydde dig igennem forskellige grader af buskadser eller andet. Denne buskrydder fra Makita har nemlig tre gear, som sørger for, at den ikke bruger for meget strøm, når den arbejder sig igennem haven. Gearene styres nemlig af omdrejningerne pr. min., hvilket betyder, at du kan bruge første gear, hvis du skal igennem et mildt område og tredje gear, hvis området er tætbevokset.
Første gears maksimum er 3.500 omdrejninger pr. min., andet gear kan have op til 5.300 omdrejninger pr. min., mens tredje gear kan komme helt op på 6.500 omdrejninger pr. min. Du kan derfor sagtens komme igennem tætbevoksede steder og kraftigt ukrudt med denne Makita buskrydder. Den vil ikke være lige så kraftfuld som buskrydder-testens McCulloch buskrydder, som havde hele 12.000 omdrejninger pr. min.
Med denne batteridrevne buskrydder fra Makita får du både batterier og en hurtiglader med i købet, hvilket kan være en fordel, hvis du i forvejen ikke har nogen batteriredskaber fra Makita. De gør nemlig også sådan, at du har mulighed for at genbruge dine batterier i flere forskellige redskaber fra deres mærke. Du får to batterier med denne buskrydder, hvilket er meget fordelagtigt, da det betyder, at du aldrig får en uforudset afbrydelse af dit rydde-arbejde. Du vil nemlig hele tiden have et opladt batteri, hvis du sætter det i opladeren, mens du bruger det opladte batteri.
I denne buskrydder er ergonomien også gennemtænkt, og du vil ikke opleve, at du får en masse vibrationer fra Makita DUR365UPT2. Dens vibrationer ligger på 0,99 m/sek2 på den ene hånd, og på den anden hånd ligger det på 1,1 m/sek2, hvilket er et meget lavt vibrationsniveau, som du ikke vil blive forstyrret af. Når man har sådan et lavt vibrationsniveau, vil du også kunne fuldføre arbejdet med mere sikkerhed og kontrol over buskrydderen.
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|---|---|
950,00 | Til forhandler | |
1.079,00 | Til forhandler |
Beskrivelse af produktet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin maximus lorem eget felis aliquam, a facilisis felis eleifend. In fermentum nisi vitae ex varius, id fringilla ipsum malesuada. Nam et metus elit. Nam tempor elit nulla, nec ornare sapien egestas sit amet. Curabitur et cursus orci. Morbi ornare tortor sit amet venenatis vehicula. Integer eu ex massa. Fusce quis diam sit amet ex eleifend tincidunt. Quisque eget blandit leo. Proin posuere id velit dapibus ultrices.
Quisque dui tellus, maximus auctor lectus vel, lacinia venenatis tellus. Pellentesque maximus lectus enim, a eleifend elit convallis non. Sed ligula tellus, varius condimentum placerat ut, consectetur vitae nulla. Maecenas elementum cursus urna eu facilisis. Praesent eget dapibus libero, vitae lobortis arcu. Etiam vitae pretium purus, id aliquet ligula. Donec sit amet lorem tellus. Duis eros mauris, convallis ut augue at, viverra venenatis dolor.
Nunc porttitor ex nisl, nec elementum elit laoreet at. Nunc vehicula orci sed eleifend scelerisque. Curabitur odio elit, pharetra quis nunc et, convallis rhoncus nibh. Mauris vitae aliquam enim. Morbi lorem augue, suscipit non mollis auctor, porta aliquet nisi. Cras ultricies tellus at tempor cursus. Pellentesque vitae nibh gravida, suscipit eros nec, fringilla quam. Maecenas efficitur a eros ut convallis. Curabitur finibus pellentesque dolor id pharetra. Mauris efficitur congue tellus et sodales. Aliquam erat volutpat.
Donec et euismod ligula, eget molestie diam. Praesent rhoncus vehicula bibendum. Quisque lectus dui, bibendum vitae eleifend nec, euismod a orci. Nunc scelerisque nunc ligula, in laoreet nibh tincidunt vel. Nam congue libero et lacus lobortis.
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|---|---|
751,00 | Til forhandler | |
769,00 | Til forhandler |
- Mærke: ALKO
- Motortype: El
- Motorkapacitet: Strøm 230 V
- Effekt: 1,6 HK
- Vægt: 4,10 kg.
ALKO BC 1200 E er en lavpris-buskrydder, hvor du gerne må sætte dine forventninger op. Den vil nemlig både overraske dig på dens kraft og dens muligheder i forhold til at kunne skifte fra klinge til tråd. Denne model minder meget om Bosch-modellen, men på grund af ALKOs lavere prisleje vil ergonomien ikke være i samme kvalitet som modellen fra Bosch. Denne model har derfor gode muligheder, men hvis du skal trimme eller rydde mange kvadratmeter, kan det være, at du skal overveje at investere i en af de andre modeller.
Denne model fra ALKO er helt sikkert anbefalelsesværdig, hvis du har et mindre ryddearbejde foran dig. Den vil helt sikkert kunne komme igennem meget ukrudt, også det, der er meget tætbevokset. Den har nemlig 1,6 HK, hvilket er mange hestekræfter for en eldreven motor.
Du får både et trimmehoved og et hoved med en klinge med til denne buskrydder, hvorfor der burde være muligheder nok for at komme igennem det værste ude i haven. Trimmehovedet med to millimeter tråd er 35 centimeter, mens klippediameteren for klingen er 23 centimeter, hvilket igen er en meget standard og optimal størrelse, når man har at gøre med en buskrydder.
Det er et D-formet håndtag, hvor de andre modellers håndtag i denne buskrydder-test har været formet som et cykelhåndtag. Nogle vil mene, at et D-formet håndtag er mest ergonomisk, mens andre hellere vil have det mere almindelige cykelstyrshåndtag. ALKO BC 1200 E kan også justeres efter højde, hvilket styrker ergonomien og ikke mindst brugervenligheden.
Hvilken buskrydder er den bedste?
Som du kan se i ovenstående buskrydder-test, findes der mange forskellige typer af buskryddere, og det kan derfor være svært at gennemskue, hvilken buskrydder der vil være det bedste valg for dig.
Vi anbefaler, at du vælger efter, hvad du skal rydde, og hvor stort et areal du skal rydde. Hvis du ikke skal igennem noget kraftigt og genstridigt ukrudt, så kan en god græstrimmer også være en mulighed, eller en buskrydder, som ikke er så kraftfuld.
Hvis det er et stort areal, anbefaler vi, at du vælger en kraftfuld buskrydder, så du er sikker på, at den har kraft nok til at komme igennem det hele. Når det er et stort område, er det oftest også et større og mere kraftigt buskads, hvilket eksempelvis en græstrimmer ikke vil kunne komme igennem – dette bør en buskrydder kunne klare, især hvis du vælger en, der er i en fornuftig og god kvalitet.
Det er svært at kåre den bedste i vores buskrydder-test, idet vi har fundet og udvalgt de buskryddere, som skiller sig ud på en helt bestemt og usammenlignelig måde. Vi mener derfor, at nogle af de bedste buskryddere på markedet i 2020 er med i denne test, da de kommer til at gøre arbejdet for dig, og du vil mærke, at mærkerne har gennemtænkt ergonomien i deres produkter, så du som forbruger ikke bliver fuldstændig ødelagt af at rende rundt med en buskrydder og rydde haven for krat.
Hold haven fin og ren med en buskrydder
En buskrydder er specielt god til haver, som er blevet en smule forsømt i årenes løb. Er du derfor ikke den store havemand, så kan vi uden at tøve anbefale dig en buskrydder. Det kan også være, at du vil i gang med den helt store omdannelse i haven, og her kan en buskrydder også være meget behjælpelig.
En buskrydder er nemlig en rydder, som kan rydde det meste af haven, hvis haven har fået lov til at vokse sig vild og tæt, eller der er nogle buskadser, som skal væk. Det kan være svært at finde andre redskaber, som kan få buskadset ned i en rimelig størrelse igen eller fjerne det mere kraftige ukrudt – men dette kan en buskrydder, hvorfor vi anbefaler alle personer med have at få fingrene i sådan en.
Du kan med en buskrydder få den have, som du længe har gået og drømt om. En buskrydder kommer til at fjerne det meste ukrudt for dig, mens du står som en handymand – eller handykvinde – ude i haven. Buskrydderen har dette skarpe hoved, hvor der sidder en klinge. Det handler om at finde en klinge i en fornuftig størrelse, der hverken er for lille eller for stor. De fleste vil være mellem 20-30 centimeter, hvilket er et meget fornuftigt interval at gå efter.
Alt efter klingens størrelse og skarphed vil du kunne komme igennem meget forskelligt ukrudt og forskellige buskadser. Hvis klingen bliver for lille, kan den eventuelt ikke være stor nok til at komme igennem det mere kraftige ukrudt, og hvis den bliver for stor, kan det være meget svært at styre i forhold til sikkerheden.
Når haven er flot igen – hvad så?
Vi anbefaler, at du får udviklet lidt have-gener, da du nu ved, hvor hårdt det kan være at samarbejde med en buskrydder. For selvom det er buskrydderen, der laver det hårde arbejde, så er det dig, som bærer rundt på buskrydderen, og det kan sagtens være i nogle lidt akavede stillinger. Du skal vide, at det kun er hårdt, hvis du skal kæmpe dig igennem et vildt krat eller andet, hvis du blot skal trimme buskadset eller kanterne, så klarer buskrydderen arbejdet for dig.
Med en buskrydder kan du få en flot have igen, som ikke ligner en vildtvokset skov, men en have, der rent faktisk også kan bruges som en have. Dog kan man selvfølgelig også bruge en buskrydder til en have, der ikke er blevet forsømt, men hvor der bare skal forårstrimmes. Find derfor den helt rette til dig i vores buskryder test.
Hvis du ikke har den store interesse inden for haven, men gerne vil have en ordentlig have, så kan vi også anbefale, at du ser nærmere på vores robotplæneklipper test. For hvad er bedre, end hvis der er nogen eller en robot til at gøre arbejdet for en? Dette kan lade sig gøre, hvis du starter med at bruge buskrydderen, så der bliver plads til robotplæneklipperen på græsset.
Når alt kraftigt ukrudt og andet er væk fra haven, vil du også få en helt anden oplevelse med din have, og du vil få nemmere ved at indrette haven hyggeligt. Hvis du gerne vil have en hyggelig, men nem have, så kan vi anbefale, at du planter nogle blomster i potter, da de derfor ikke kan sprede sig voldsomt, og det er et meget lille areal, hvor du skal ordne ukrudt.
ProduktZoom anbefaler kvalitet, kraft og ergonomi
Som vi har sagt i løbet af denne buskrydder-test, så er kvalitet, kraft og ergonomi en meget vigtig sammensætning, når det kommer til valg af buskryddere. Det er også det, som vi har lagt vægt på i vores buskrydder-test, så du kan være sikker på, at du kun får anbefalet nogle af de bedste buskryddere, der er på markedet lige nu.
Ergonomien er værd at vægte højt, da du netop kommer ud i nogle uvante og måske også lidt usikre stillinger, hvorfor det er vigtigt, at der opstår et samarbejde igennem balance og komfort mellem dig og buskrydderen. I denne buskrydder-test vil du finde mange eksempler på, hvordan forskellige buskryddere løser netop dette problem. Blandt andet har nogle producenter valgt at sætte motoren bagtil, mens andre har vægtet vibrationsniveauet højt, således dette er blevet formindsket.
Det er op til, hvad du synes bedst om, og hvorvidt du gerne vil have en buskrydder, der er drevet på batterier, benzin eller el. Det er en smagssag, og vi mener, det er op til den enkelte forbruger at vælge, hvad der er bedst, og hvad der kommer til at fungere bedst i deres situation. Der er fordele og ulemper ved alle typer af motorer, hvorfor det er svært at vurdere. I denne buskrydder-test har vi derfor medtaget alle typer – også for at vise dig, at der er mange muligheder, når det kommer til valg af motor. Der er nemlig både batteriløsninger og el-løsninger, som kan leve op til benzinmotorens kraft.
Vi har testet nogle af de bedste buskryddere, som alle leverer et godt og solidt resultat, så du kan få en dejlig og flot have igen. Skriv endelig hvis der er spørgsmål til vores buskryder test.