Motorsav test 2020 – Find den bedste motorsav i vores test

3. marts 2020 marts 31st, 2020 No Comments af
Motorsav test

Her kan du finde den rette motorsav og gøre al din savning til en leg. En motorsav er nemlig ikke bare en motorsav. Der findes et hav af forskellige save i forskellige prisklasser, og derfor har vi her en motorsav test, du kan kigge igennem. Der er med garanti også en, der passer til dig og dit behov, og ikke mindst til din økonomi. En motorsav kan bruges til rigtig mange ting udover at fælde det store træ i haven. Den kan bruges til at beskære buske, save brænde og hegnspæle, fjerne grene m.m.

Der findes motorsave med benzin, ledning eller batteri og kraftfulde og håndfrie multisave, som kan save i træ og plast. Der er også teleskopkædesave til de højthængende grene. Baseret på gennemgangen af disse 10 forskellige motorsave vil du være i stand til at vælge den bedste efter dit behov og din pengepung. Hos mange af nedenstående forhandlere kan du også finde manualer og videoer, der viser brugen af motorsaven, og købe ekstra tilbehør. Så find læsebrillerne frem og find den bedste motorsav i test.

Black & Decker akku grensav GPC1820LB 18V
ForhandlerTotalprisLæs mere
799,00 Til forhandler

Snart kommer foråret, og det er tid til at komme i haven. Kom ud og nyd det gode vejr, og så kan du jo samtidig få beskåret alle dine buske og træer, så haven står flot til sommer. Det er rigtig vigtigt at beskære dine træer og buske på det rette tidspunkt, og det varierer alt efter sort. Planter får også bedre vækstbetingelser ved at blive passet og få fjernet alle de gamle grene. Dit job med at beskære bliver langt nemmere med en sav, og i dette tilfælde vil et godt valg være en grensav. Vi starter derfor ud med en af de rigtig gode modeller her i vores motorsav test.

Denne Black & Decker akku grensav kan nå helt op til din høje hæk og op i de høje træer, da den har en meget lang rækkevidde. Det er en alsidig topsav, som udover at beskære grene også kan bruges til at fælde træer og save brænde. Grensaven er batteridrevet og nem at anvende. En fast belægning på håndtaget sikrer, at du altid har fuld kontrol over grensaven og kan udføre dit arbejde præcist og sikkert.

Funktioner: Hurtig og effektiv trimning af høje træer, op til 100 snit pr. opladning i 3,5 cm grene, centerforlængeren øger grensavens rækkevidde med helt op til 2-3 meter, grundet non-slip-grebet har du fuld kontrol og komfort, grensaven er nem at opbevare og transportere og kan hurtigt og nemt skilles ad efter brug.

Specifikationer: Batteritype: Li-Ion, batterispænding: 18 V, batterikapacitet: 2,0 Ah, sværdlængde: 200 mm, skærekapacitet: 200 mm, rækkevidde: 4,5 m, lydtryksniveau: 85 dB(A), vibrationsniveau: 3,8 m/s2, vægt: 3,7 kg

Første bud her i vores motorsav test er et rigtig godt valg til dig, der skal have hækken toptunet.

AL-KO CSA 4020 Li EnergyFlex Grensav
ForhandlerTotalprisLæs mere
613,00 Til forhandler

Denne grensav, også kaldet beskæringssav, er et andet bud på en effektiv sav til at ordne dine buske og træer i haven. I denne grensav får du i én maskine mulighed for både at beskære grene, klippe hæk og klippe dine plænekanter pæne og lige. Det må da siges at være ret smart, især hvis du har mange plænekanter rundt om bede og fliser. Takket være den næsten vibrationsfri, batteridrevne elmotor kan du beskære dine grene helt præcist, samtidig med at du frit kan bevæge dig rundt uden at vikle dig ind i en ledning.

Grensaven har en sværdlængde på 20 cm og en skærediameter på 10 cm samt en meget kraftig kæde. Det gør, at den er nem at håndtere, og du kan arbejde hurtigt og effektivt, når du beskærer dine træer eller buske. Der medfølger desuden et forlængerrør, som gør, at du nemt kan nå op til de træer, der er 4 meter høje. Så har du mange høje træer, er denne motorsav værd at overveje. Batteriet er i øvrigt af den nyeste generation, og der er derfor meget lidt lyd på saven. En opladning af saven tager ca. to timer. På et fuldt opladt batteri kan du arbejde i op til 30 minutter.

Funktioner: Stanggrensav for basismaskine MT 40, robust 20 cm sværd til kraftig beskæring, arbejdshøjde er op til 4 m med forlængerrør, du kan arbejde sikkert og uden anstrengelser takket være bæreselen, den er lydsvag, emissionsfri og uden kabel med den batteridrevne basismaskine.

Der medfølger ikke: MT 40 fra EnergyFlex-serien, batteri og lader

Tilbehør, der kan købes til denne AL-KO grensav:

Med en AL-KO MT 40 Li EnergyFlex Multitool – gør din basismaskine til en effektiv stanggrensav med påbygningsdelen CSA 4020.

Du kan finde AL-KO CSA 4020 Li EnergyFlex Grensav på wupti.dk her:

TSE2040
ForhandlerTotalprisLæs mere
899,00 Til forhandler

Har du brug for en lidt kraftigere sav til at ordne din have med, er denne kædesav en oplagt mulighed og dermed tredje bud i vores motorsav test. Du kan bruge den til de samme ting som de lidt lettere grensave eller lignende. Men udover det får du her en mere robust sav, der kan klare større opgaver. Kædesaven kan blandt andet bruges til at save brænde og fælde ret tykke træer. Den er nemlig udstyret med en solid og kraftig elmotor og med et sværd fra Oregon, som er 40 cm langt. Dit arbejde kan derfor hurtigt og effektivt udføres med denne elektriske motorsav.

Den er særdeles velegnet i for eksempel parcelhuskvarteret eller i andre tætbeboede områder. Den kører på en elektrisk motor, hvilket gør den fleksibel at bevæge sig rundt med i haven. Du behøver bestemt ikke den store viden eller styrke for at kunne betjene den. Det virkeligt smarte ved denne model er, at du nemt og hurtigt kan indstille kæden, da den har en værktøjsfri kædejustering. Kæden smøres også automatisk, så det skal du heller ikke tænke på, ligesom sikkerheden er i top blandt andet med den påsatte håndskærm.

Funktioner: Værktøjsfri kædejustering, automatisk kædesmøring og håndskærm, let og ergonomisk design.

Specifikationer: Motor: 2.000 watt og elektrisk 230V, spænding på 230 volt, ydelse på 8.000 omdr./min., kædehastighed på 13,5 m/s2, sværdet er et Oregon, sværdlængde på 40 cm.

Produktnummer: TSE2040

Du kan finde den elektriske kædesav TSE2040 på texas.dk, hvis denne model i vores motorsav test har fanget din interesse.

Black+Decker el-kædesav 1800W 35 cm CS18135-QS
ForhandlerTotalprisLæs mere
639,00 Til forhandler

Et andet rigtig godt bud på en effektiv motorsav i testen er denne el-kædesav fra Black & Decker. Firmaet Black & Decker er et af de mere førende på markedet og leverer nogle motorsave i rigtig god kvalitet til en god pris. Når du gerne vil hurtigt i gang med at beskære træer og buske i haven, er det helt oplagt at vælge en el-motorsav. Da det er en el-motorsav, slipper du for at fylde benzin på. Denne el-kædesav er en forholdsvis kraftfuld motorsav, men stadig nem at håndtere og ikke så tung med sine knap 5 kg. Savens sværdlængde er på 35 cm. Den har også et anti-vibrationssystem, som mindsker rystelser og giver dig en høj komfort.

El-kædesaven er stabil at skære med grundet dens stålspike, og så kan den save i både tørt og vådt tømmer, idet den er udstyret med en low-kick-back-kæde. En smart funktion ved denne sav er dens kædebremsesystem. Strømmen stopper nemlig helt af sig selv inden for 0,15 sekunder, hvis noget er galt, fx hvis kædesaven sætter sig fast. En anden smart funktion er det integrerede auto-olie-system, der helt automatisk smører kæden. Den lille olietank har desuden et vindue, så man nemt kan se, om den skal fyldes op.

Funktioner: elektrisk, vindue i tanken, skærekapacitet på op til 35 cm, antivibrationssystem, stålspike, auto-olie-system, kædebremsesystem.

Specifikationer: Volt 230, drivmiddel er strøm, sværdlængde på 35 cm, watt på 1.800, den vejer 4,66 kg.

Du kan finde el-kædesaven fra Black & Decker på frishop.dk her.

Makita kædesav benzin EA3201S35A 35cm 2T 1,7hk
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.674,95 Til forhandler
1.818,00 Til forhandler

Makita er et andet solidt mærke på markedet, som vi fremhæver i denne motorsav test. Dette firma fylder også godt i landskabet og producerer havemaskiner i god kvalitet. Med denne toptunede kædesav er vi oppe i den lidt tungere ende. Det er lige før, at den er til den mere professionelle eller måske semiprofessionelle bruger. Den er tungere og kraftigere end nogen af de ovenstående, og så kører den på benzin. Dermed ikke sagt, at kun professionelle kan anvende denne type sav. Med sin kraftige motor og vægt kan den bare skære sig igennem mere. Og foretrækker du benzindrevne redskaber, er denne et rigtig godt bud – måske endda blandt de bedste motorsave i testen.

Motorsaven her har det, der kaldes Easy Start. Det betyder, at starteren er fjederbelastet kombineret med en optimeret motorstyring. Derfor er den nem at betjene, især med sin elektroniske tænding, og er derfor også oplagt til begynderen. Når kæden skal smøres, sker det helt af sig selv. Ligeledes når du skal udskifte kæden og spænde den, behøver du ikke at lede efter værktøj, det klarer du nemt uden. Savens anti-vibrationssystem gør, at du kan gøre dit arbejde med at beskære eller save helt præcist og effektivt.

Funktioner: Easy Start, udskiftning af kæde og kædespænding uden brug af værktøj, 2-takts benzin, 1,8 hk, 35 cm snitlængde, stor tankpåfyldning, automatisk kædesmøring, mængderegulerbar oliepumpe, elektronisk tænding, anti-vibrationssystem.

Specifikationer: motor/tankkapaciteten er på 2T benzin/0,40l, cylindervolumen på 32 cm2, effekt/DIN på 1,35 kW/1,7hk, sværdet/kæden er 35 cm/3/8″, kædehastighed: på 18,9 m/sek. og den vejer 4,2 kg.

Du kan finde Makitas benzindrevne motorsav på proshop.dk eller 10-4.dk, hvis denne motorsav fra testen passer lige til dig.

XCS2600
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.599,00 Til forhandler

I denne kædesav fra Texas får du en kraftig og stabil kædesav drevet af benzin og tilmed med en virkelig lav vægt, og kvaliteten har selvfølgelig sikret den en plads i vores motorsav test. Det gør den ideel til beskæring af buske og træer i haven, også da den har en rigtig god balance. Dens motor er en 26 cc totaktsmotor. Dermed får du en sav med stor kraft, og med sine blot 3,9 kg er den ikke spor tung at løfte rundt på. Sværdet er på 25 cm, og du er dermed i stand til at save de fleste grene, også de lidt tykkere, over. Dens specielle Oregon-kæde sørger for, at saven har en lav tilbageslagstendens.

Kædesaven her fra Texas er det, som man kalder en tophåndtagssav. Det betyder, at gasgrebet sidder oppe i toppen af saven, hvilket gør, at du kan betjene den med blot den ene hånd, og det er ret praktisk. Dog tilrådes det, at kun erfarne og uddannede brugere/skovarbejdere betjener den med en hånd. Af sikkerhedshensyn skal alle andre bruge begge hænder, så har du bedre kontrol over den. Bag på saven finder du et lille metaløje. Dette kan du bruge til at spænde saven fast i dit bælte med. Det er jo ret smart, da du så får dine hænder fri til andre opgaver.

Funktioner: totaktsmotor, udstyret med en rekylstarter, kædebremse, kædesmøring foregår automatisk.

Specifikationer: slagvolumen er på 26 cc, tankvolumen er på 0,2 liter, den kan yde 0,9 kW, olieblandet benzin, kædehastighed er på 21 m/s2, sværdet er et Oregon og 25 cm langt, kædejustering kræver værktøj, kapacitet for kædeolien er på 0,14 liter, LWA er garanteret til 110 dB(A), vibrationsniveauet på fronthåndtaget er på 6,38 m/s2, den vejer 3,9 kg.

Dette medfølger ikke: Olie (totakts- og kædeolie) og dette skal du være opmærksom på, hvis du vælger denne motorsav fra testen.

Du kan finde benzinkædesaven EA3201S35A på texas.dk her.

Bosch UniversalChain 18
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.332,00 Til forhandler

Bosch er en af de førende inden for havemaskiner, og denne UniversalChain er en let, men kraftig, kompakt og effektiv motorsav til lidt af hvert. Den er batteridrevet, hvilket er en fordel, så du hverken skal slæbe rundt med en ledning eller fylde benzin på. Du skal blot sætte den til opladeren, når du har gjort dit arbejde i haven, og så er den klar til brug til næste gang. Den er egnet til begyndere også, idet dens konstruktion er kompakt, og dens tilbageslagsbeskyttelse sørger for, at du kan kontrollere dit snit og din beskæring. Kædesaven er også nem at betjene. Den har et integreret SDS-system, som gør det hurtigt og nemt at montere savklingen. Desuden har den automatisk kædesmøring.

Motorsaven har også et ergonomisk greb, som gør, at man har et godt tag i den. Den har soft grip og et ekstra greb med håndbeskyttelse. Batteriet, som du bruger til denne kædesav, kan smart nok også bruges til andre el-værktøjer. Det indgår i det system, der kaldes ”Power for All”. Skal du lige have trimmet græsset eller boret nogle huller, kan du skifte batteriet over i dette redskab. Du behøver derfor ikke købe batterier til alle dine andre havemaskiner. Du har også et fint overblik over batteriets opladningsstatus, når du arbejder, da der sidder en synlig indikator på maskinen. Ladetiden er hurtig, idet den lader fuldt op på under en time, hvorfor det er en af de bedre i vores motorsav test.

Specifikationer: Batteriet er et lithium-ion på 18 V, kompatibel akkuspænding på 18 V, den vejer (inkl. kæde, sværd og akku) 3,0 kg, oliebeholder på 80 ml, 40 snit på 75 mm pr. batteriopladning, sværdlængde er 20 cm, kædehastighed på 4,5 m/sek., drivledstyrke på 1,1 mm, kromkæde, knivlængde er 13,5 cm, SDS-system, Quick Stop, automatisk smøring.

Funktioner: SDS-system til spænding og udskiftning af kæden uden brug af værktøj, spidsbeskyttelse med gribere til ren underskæring sikrer en ren udskæring og minimerer skader på grenene, skift mellem forsigtig beskæring, opskæring af haveaffald og brændesavningstang.

Der medfølger: 1 akku PBA 18V 2.5Ah W-B; Lader AL 1830 CV; Kædesavsolie 80 ml; Savkæde; Kædeskærm; Føringsstang.

Du kan finde Bosch UniversalChain 18 på proshop.dk her.

McCulloch McCulloch CS 450 ELITE
ForhandlerTotalprisLæs mere

McCulloch er også et af de stærke mærker på markedet i havemaskiner, især inden for kædesave og motorsave, og netop derfor er den med her i vores motorsav test. De er for nylig kommet med denne meget kraftfulde motorsav. En sav, man kan kalde for en all-round-sav. Så hvis du ikke vil gå på kompromis med kvalitet og gerne vil kunne udføre forskelligt skærearbejde, er denne sav den rette. Den ligger i den dyre ende, men du får også en helt igennem effektiv og, ja, all-round sav med i haven, hvis du vælger denne model.

Motorsaven er benzindrevet og er til både begyndere og øvede. Den er nem at betjene, både når du skal starte og stoppe den. Det sikrer den indbyggede Soft Start-funktion, spædepumpen og den integrerede start-/stop-styring. Selve håndteringen af saven og vedligeholdelsen gør den ligeledes nem at betjene. Saven har en værktøjsfri kædestrammer og en Easy Access-clips på cylinderdækslet, der blandt andet giver hurtig adgang til filter og tændrør. Den vejer heller ikke så meget med sine godt 5 kg, så du behøver ikke frygte, at denne kraftfulde sav bliver for tung at bære rundt på.

Funktioner: Blødt grip, blød start, OxyPower, automatisk dekompression, værktøjsløs kædestramning.

Specifikationer: benzindrevet, 2 kW strøm, hastighed på 9000 opm / 17,3 m/s, brændstofkapacitet på 0,46 L, oliekapacitet på 0,3 L, længde af kædeguidebarre er 45 cm, kædehældning på 8,26 mm, kædemåler på 1,27 mm, motorforskydning på 45,7 cm³, den vejer 5,3 kg.

Du kan finde all-round-motorsaven fra McCulloch på proshop.dk her:

Stiga SC 24 AE motorsav
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.299,00 Til forhandler

En anden stærk leverandør på markedet for havemaskiner er helt klart Stiga. De har ry for god kvalitet og effektive save. Er du til et godt mærke og en funktionel og let motorsav, skal du vælge denne Stiga 24V batteri SC 24 AE. Motorsaven er meget let med sine blot 2,7 kg, og derfor kan du uden de store anstrengelser få bugt med haven. Den er nem at anvende, og med sit ergonomiske greb og det præcise værktøj kan du trimme din have, dine trægrene og trunker i den perfekte form.

Motorsaven har et hurtigt sidespændingssystem, og uden brug af andet værktøj kan du justere det. Den kan fint benyttes i tæt bebyggede områder, uden at du behøver bekymre dig om at støje for meget. Saven er lydløs og desuden med et lavt vibrationsniveau. Med denne motorsav følger et 4,0 Ah-batteri og en lader. Et fuldt opladet batteri kan klare ca. 36 udskæringer. Denne sav er det perfekte værktøj til din tur i haven – økologisk, effektiv og kompakt.

Funktioner: bagstyr, soft grip-håndtag, sværdspids, Quick tension-system ved kædestramning.

Specifikationer: batteriedrevet, 312 W, batterimotor størrelse: 24 V, kulmotor, max hastighed på 21.000 rpm, sværdlængde: 25 cm, automatisk oliepumpe, vægt: 2,7 kg. vibrationsniveau, for/bag håndtag: 2,5 / 2,5 m/s², lydniveau (LWA): 97 dB(A).

Du kan finde Stiga-motorsaven på frishop her:

Nu har vi været igennem hele vores motorsav test, og der kommer derfor lidt råd, du måske kan bruge.

Motorsav test: Batteridrevet eller benzindrevet – hvad passer dig?

Står du for at skulle i haven og have gjort den fin og pæn eller blot lige skal have savet lidt brænde, så er det en god ide at anskaffe sig en motorsav, og du kan nok finde den helt rette i vores motorsav test. Det gør alt andet lige dit arbejde langt nemmere og mere effektivt. Det er rigtig vigtigt, at dine træer og buske beskæres på det rette tidspunkt og på den rette måde. Både buske og træer har godt af din beskæring, da de så holder sig raske og kan bruge energien på de sunde og nye skud. Det er nemmere at gøre på den rigtige måde med et motoriseret værktøj.

Når du skal afgøre, hvilken motorsav du skal vælge, er der flere faktorer, der spiller ind. Du skal for det første afgøre, om du er til de benzindrevne eller de batteridrevne. Er du mere til de miljøvenlige værktøjer, så skal du klart gå efter de batteridrevne. Nogle mener dog, at det kun er de benzindrevne, der dur og kan klare det hårde arbejde. Begge kan helt klart bruges i din have. Det er jo som regel ikke voldsomt store og meget tykke grene, du skal have skåret over. I din private have er det som regel enten brændeknuder, der skal saves over, mindre og større træer, der skal beskæres eller et træ, der skal fældes. Her kan de batteridrevne fint være med.

En motorsav til det lette eller det grove havearbejde

Om du vælger batteridrevet eller benzindrevet motorsav afhænger nok lidt af dit temperament, og vi har forsøgt at have en god blanding med i vores motorsav test. Størrelsen nok også, men lige så meget afhænger det af, hvad du skal bruge den til. Hvor stor en have du har, og hvor mange træer og buske, og hvor meget brænde du gerne vil kløve. Så kan det jo også være, at du gerne vil kunne bruge den til at klippe kanter med eller hakke dit haveaffald i mindre stykker med. Alt sammen kan din motorsav hjælpe dig med. Du kan vælge de små modeller til de mindre haver og til knap så tykke grene. De er nemme at komme rundt med og vejer meget lidt. Flere af dem kan også forlænges, så de når op til dine høje træer eller op over den høje hæk. De tager lidt længere tid og skal lade eller påfyldes benzin lidt oftere. Til gengæld bliver du ikke så træt i armene af at gå med dem.

De større motorsave er til den større have og de mere grove beskæringer og tykke grene og stammer. Dermed ikke sagt, at de ikke kan anvendes til lettere havearbejde. Har du en stor have og tykke træer m.m., kan det klart anbefales at gå efter de store modeller. Og det kan både være benzindrevne og batteridrevne. Du kommer hurtigere igennem dit havearbejde og din brændekløvning med disse kraftige motorsave. Da de fleste heller ikke vejer mere end 5-6 kg, kan du også anvende dem højere oppe ved hjælp af en stige. De er desuden alle både sikre og stabile.

Priserne varierer selvfølgelig også en hel del. Du kan finde modeller helt ned til 300 kr. og op til ca. 3.000 kr. Leder du lidt, kan du helt sikkert finde en del på tilbud og til en rigtig god pris.

Læser du vores motorsav test igennem af de forskellige modeller, som vi har listet ovenover, bliver du hurtigt klogere på, hvilken motorsav der passer bedst til dig og din have. Vi har sammenlignet beskrivelser og egenskaber ved forskellige motorsave på tværs af en lang række forhandlere. Ud fra disse kommer vi med bud på, hvilke modeller der passer bedst til hvad.

Relaterede artikler

Bolig No Comments

Kend dine rettigheder når du handler online inden for EU

Hvis du handler online i EU, drager du fordel af flere lag af forbrugerbeskyttelse, der stammer fra EU-lovgivningen, såsom retten til klare oplysninger om pris, forsendelses- og leveringsomkostninger, retten til…
Bolig No Comments

5 idéer til at tilbringe fritiden med sjove indendørsaktiviteter

I Danmark er vi kendt for vores lunefulde vejrguder, der kan sætte en kæp i hjulet for ferie- og fritidsplaner. Derfor kan det være en fordel at have gode indendørsaktiviteter…
Bolig No Comments

Opgrader dit hjem med smart home gadgets

Den rivende udvikling inden for produkter og løsninger til smart home, har gjort livet og hverdagen lettere for en lang række mennesker. Teknologien har gjort det muligt at forbinde de…
Anmeldelse af newzealandsk lammeskind fra Lammeskindet.dk
Bolig No Comments

Anmeldelse af newzealandsk lammeskind fra Lammeskindet.dk

Smid alt du har i hænderne og kast blikket på de fantastiske newzealandske lammeskind fra Lammeskindet.dk. De føles lige så naturlige, som de er, og kvaliteten af lammeskindene skuffer ikke.…
Gode tips til forårsrengøringen
Bolig No Comments

Gode tips til forårsrengøringen

Måske er det ved at være den tid igen, hvor sommertiden er starten, havemøblerne er sat ud og de lyse aftener begynder at blive længere og længere for hver dag,…
Gasgrill test
Bolig No Comments

Find den bedste gasgrill her – de bedste gasgrill i test

At grille på gas er blevet det nye sort. Det er ofte meget nemmere lige at tænde op – uanset om det regner eller ej. Du får den samme gode…
Bolig No Comments

Juicer og slow juicer bedst i test – find din nye juicer blandt disse testvindere

Et glas friskpresset juice er både opfriskende, nærende og en fryd for smagsløgene. Derfor har de fleste caféer i dag fået juice på deres menukort. Men hvorfor tage på café,…
toaster test
Bolig No Comments

Toaster-test: Find den bedste toaster

Leder du efter en toaster, der er bedst i test og perfekt til dine behov? Vi har samlet nogle af de bedste toastere på markedet, så du kan få den…